Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ŠAMPIONSKA TRKA ZAVRŠENA U ENGLESKOJ

Mančester Junajted
osvojio 20. jubilarnu titulu!

Autor: Mondo | 23.04.2013 - 11:01:00h | Komentara: 0

Mančester siti posle samo nekoliko minuta čestitao titulu Mančester junajtedu! Fergi: "Robin van Persi je postigao gol veka!". Gigs: "Ma, igraću dok me 'vozi ovo'".

Aleks Ferguson

13 titula: Aleks Ferguson | Foto: Reuters

To je Engleska, to je engleski fudbal, to je poštovanje!

Pet minuta nakon što je Mančester junajted osigurao 20. titulu prvala Engleske, čestitka je stigla od jedinog konkurenta za trofej i dosadašnjeg "titulara" - Mančester sitija.
Iz komšiluka je na zvaničnom Twitter profilu osvanulo: "Čestitamo Mančester junajtedu titulu prvaka u sezoni 2012/13".
Dok se sa razglasa na Old Trafordu čulo ono dobro poznato "We Are the Champions" grupe "The Queen", Junajtedu su stizale čestitke sa svih strana. Oglasili su se zvezda Totenhema Geret Bejl, momak koji je zamalo umro na fudbalskom terenu Fabris Muamba i mnogi drugi. Među njima i nekadašnji golman Junajteda Piter Šmajhel, koji je kratko napisao: "Ser Aleks, salutiram ti!".
Ovo je 20. titula šampiona Engleske za Mančester junajted, a od toga 13 je osvojio pod vođstvom neveratnog ser Aleksa Fergusona!
Četvrti put u istoriji Premijer lige, Mančester junajted je titulu osigurao na svom stadionu. Prethodna tri puta se to dogodilo 1999, 2002. i 2009. godine.
Najveća bodovna prednost kojom je Junajted osvojio titulu iznosila je 18 bodova. Bilo je to u sezoni 1999/2000.
Junajted sada ima 84 boda, a Mančester siti 68. Do kraja ove sezone ostala su još četiri kola.

Mančester  Junajted

Slavilo se | Foto: Reuters

"Imamo 84 boda. Nikada do sada nismo uspeli da u ovom delu sezone imamo toliko. Imamo sjajne igrače, pa gledajte tog Fila Džonsa, kako igra mogao bi da bude najbolji igrač ovog kluba svih vremena! A Rajan Gigs? O moj bože, pa on je ludak! Jedinstveni ludak, fenomenalan čovek. Srećni smo što imamo njega i Pola Skolsa. Ja sam blagosloven kao menadžer sa nima dvojicom. Svi ostali začini su tu, ali njih dvojica me čine srećnim", rekao je ushićeni Ferguson nakon što je pobedom nad Aston Vilom Junajted osigurao 20. titulu prvaka Engleske.

A šta trener Junajteda kaže o trostrukom strelcu Robinu van Persiju, pogotovo onom drugom golu?
"Robin van Persi je, što se mene tiče, postigao gol veka! Pa, to je bilo čudesno, kako je samo to izveo. Glava mu je bila dole, imao je sjajan tajming i fenomenalno šutirao. Znate šta, taj gol me je podsetio na jedan koji sam ja postigao, samo ne mogu da se setim kada. On je stvarno neverovatan. U ovoj utakmici je bio nezaustavljiv", kaže Ferguson.
O klubu i njegovom duhu...
"Ovaj klub se nikada ne predaje. Od vremena Mata Bezbija, posle Minhenske nesreće, stvaranja novog tima i osvajanja trofeja... To vam govori kakva je istorija ovog kluba. Uvek je lepo osvojiti titulu i ta konstatna je ono što je fenomenalno. Mnogi će se sa mnom raspravljati, ali možda je ovo najbolja generacija Mančester junajteda svih vremena. Ima mnogo mladih igrača i oni će biti još bolji", uveren je Ferguson.
  • Mančester Junajted / Foto: Reuters | Foto:
  • Mančester Junajted / Foto: Reuters | Foto:
  • Mančester Junajted / Foto: Reuters | Foto:
  • Mančester Junajted / Foto: Reuters | Foto:
  • Mančester Junajted / Foto: Reuters | Foto:
  • Mančester Junajted / Foto: Reuters | Foto:

A šta igrači kažu o Fergusonu i o sezoni?

Vejn Runi: "Naš trener ima ogromnu želju i pobednički mentalitet. Sve je to preneo na nas. Ovo je sjajna sezona. Osvojili smo titulu prbaka Engleske, zbog toga se igra, zar ne?".
Rajan Gigs: "Prošle godine smo izgubili titulu na stvarno bolan način. Zato je uvek poseban osećaj kada vratiš trofej. Uradili smo to sa stilom. Tokom sezone su nas pravili razni problemi, povrede, posebno se to osetilo u štoperskoj liniji, ali čim smo to sredili postali smo čvršći. Uživam u ovome, u ovom klubu. Dokle god budem uživao - igraću. Zbog večeri kakva je ova, imate želju da nastavite da 'vozite'".
Zanimljivo, ovo je 39-godišnjem Gigsu 13. titula prvaka Engleske. A njegovom saigraču iz napada Daniju Velbeku - prva.
Rajan Gigs ima isto titula koliko, recimo, Arsenal.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP