Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

„LALE“ NA DOBROM PUTU DA DOBIJU NOVOG PREDSEDNIKA

Mandarić sprema keš za Vojvodinu!

Autor: P. Vuković | 19.10.2013 - 07:55:00h | Komentara: 0

Vojvodina je na dobrom putu da dobije iskusnog fudbalskog radnika za predsednika! Milan Mandarić (75), američki biznismen srpskog porekla koji je deo mladosti proveo u Novom Sadu, mogao bi uskoro da preuzme rukovođenje „lala“.

Milan Mandarić

Milan Mandarić | Foto: FoNet

Proteklih dana se otvorila ta mogućnost, međutim, njegov sestrić Ranko Lončar je u međuvremenu odbacio priču, navodeći da je nemoguće da Mandarić uzme bilo koji klub u Srbiji. Situacija se ipak sada menja, pošto su engleski mediji naveli da Mandarić namerava da proda Šefild Vensdej, čiji je vlasnik. „Dejli mejl“ je preneo da će Mandarić prodati engleskog drugoligaša za sumu od 30 miliona evra, kao i da dva konzorcijuma razmišljaju o ponudi. Time bi se otklonile pravne prepreke da preuzme Vojvodinu, s obzirom na to da po zakonu FIFA i UEFA stoprocentni vlasnik kluba ne može da uđe u bilo kakav odnos sa drugim klubom. Takođe, najavljena privatizacija srpskih klubova ide u prilog potencijalnom dolasku Mandarića u Vojvodinu. Nekako u isto vreme, čaršija bruji i o korenitim promenama na „Karađorđu“, pa bi predsednika Balšu Butorovića trebalo da zameni upravo vlasnik „sova“.


Stadion „Karađorđe“ u Novom Sadu

Stadion „Karađorđe“ u Novom Sadu | Foto: Beta

Inače, Šefild se trenutno nalazi u zoni ispadanja u Čempionšipu, nakon što je osvojio samo šest bodova na deset utakmica. Mandarić je ne tako davno u izjavi za „Alo!“ isključio bilo kakvu mogućnost da dođe u Partizan ili Crvenu zvezdu, kao i da ih „ne bi uzeo ni da mu ih daju za džabe“.


Milan je bio vlasnik nekoliko fudbalskih klubova. Posle kraće epizode u SAD, prešao je u Evropu, gde je kupio prvo belgijski Šarlroa, zatim francusku Nicu, koju je prodao 1998. godine i prešao u engleski Portsmut. Sledila je kupovina Lestera 2006. godine, a onda je četiri godine kasnije preuzeo Šefild.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP