Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

CIRKUSKA PREDSTAVA OD PREDSEDNIČKIH IZBORA U NAŠA DVA NAJVEĆA KLUBA

Marionete na listićima!

Autor: E. A. | 06.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 1

Večiti beogradski rivali zagrizli su u izbore. I Partizan i Crvena zvezda će u narednih nedelju i po na čelu kluba dobiti nove ljude, koji ništa, suštinski, neće promeniti u načinu funkcionisanja. Biće sve kao i do sada. Mrtva trka - ko će biti bolji u prosečnom srpskom fudbalu, bez mogućnosti da se uspostavi nešto novo, moderno, napredno...

Cirkuska predstava  od predsedničkih  izbora u naša dva najveća kluba

Cirkuska predstava od predsedničkih izbora u naša dva najveća kluba | Foto: Shutterstock

Svi kandidati će, zapravo, biti samo „marionete“ u “igri prestola”, staratelji nad klubovima, koji liče na socijalne slučajeve na teretu države. Zadatak novih predsednika večitih biće da ćute, mlate praznu slamu i sačekaju privatizaciju, koje još nema na vidiku. Do pre nekoliko meseci, euforčno smo pričali o „Gaspromu“, arapskim šeicima, Abramoviču, azerbejdžanskim naftašima, Zahaviju, koji se navodno ubiše da kupe večite, ali je taj „san“ nestao, izgubio se, u zemlji koja ima ozbiljnijih problema od funkcionisanja dva fudbalska kluba.

IZBORI U ZVEZDI i PARTUZANU

IZBORI U ZVEZDI I PARTUZANU

U Zvezdi se sve zna, pa i ime novog predsednika. Bez neizvesnosti. Zvezdan Terzić izbacio je u prvi plan svog pulena Svetozara Mijailovića, koji, opijen nekim starim vremenima, kada je bio predsednik Skupštine, najavljuje renesansu one Zvezde iz Barija. Međutim, zaboravlja Toza da ovo nije ta, nekadašnja država, u kojoj je postojao ozbiljan sistem na „Marakani“, već da ovakva, današnja Zvezda, bez ozbiljnog gazde i love ne može više da postoji.


Još zanimljivije biće na izborima u Humskoj, gde uprava Partizana ne može da se dogovori da, kao u komšiluku, ima zajedničkog kandidata. Dragan Đurić kao svog pulena fura partijskog druga iz SPS-a Mileta Jovičića, dok „siva eminencija“ crno-belih Žarko Zečević forsira biznismena Zorana Popovića, privrednika bliskog SNS-u. Tamo je u toku ozbiljna “igra prestola”, u koju su uključene čak i dve najmoćnije stranke u Srbiji, ali je jasno da će i Mile i Zoki, kao i Toza, biti samo marionete na glasačkim listićima kojima će uprvaljati njihove mecene. Napretka klubova nema!

I on glasa za predsednika  Crvene zvezde:  Aca Lukas

I on glasa za predsednika Crvene zvezde: Aca Lukas

Lukas: Nema Zvezdi spasa do privatizacije!


O predsedniku Zvezde odlučivaće mnoge javne ličnosti, članovi kluba, među njima i pevač Aca Lukas.
- Pravo da vam kažem, nisam nešto previše u toku dešavanja oko izbora. Razočaran sam u srpski fudbal i ne pratim ga više. Vidim da Zvezda ima samo jednog kandidata. Mijailović jeste klupska legenda, ali mislim da je jedini spas za Zvezdu privatizacija. Takođe, stanje u državi mora da se promeni da bi bilo bolje i u fudbalu - rekao je za „Alo!“ Aca Lukas.

Dujković, Pjana i Pižon u upravi Zvezde!

Ubrzo nakon izbora Svetozara Mijailovića za predsednika FK Crvena zvezda, uslediće kadrovske promene i unutar samog rukovodstva srpskog šampiona.
Mihajlo Pjanović (37), legendarni napadač crveno-belih, biće kooptiran u Upravni odbor kao jedan od članova tog tela. Koordinator sportskog sektora, prema informacijama sa „Marakane“, trebalo bi da postane Vladimir Petrović Pižon (59), nekadašnji trener crveno-belih, dok će legendarni golman Ratomir Dujković (68) biti predložen za predsednika Skupštine FK Crvena zvezda.

Poslednji komentari
  • Dule Vreme: 07.12.2014 11:32h

    Sta mogu njemu jel ubio nekog uhvatite bogdanova ovaj balista je genije samo za k...c mogu da ga uhvate.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP