Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

JUČE OTVORENA MINI-BIBLIOTEKA U „ZEMUNELU”

Mateusova knjiga postala literatura za crno-bele!

Autor: D. Ostojić | 17.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Po ugledu na najveće evropske i svetske klubove, FK Partizan juče je dobio svoju biblioteku u Sportskom centru „Partizan Teleoptik“. Tridesetak izabranih dela iz različitih žanrova krasiće police u mini-biblioteci, a interesantno je da će prvotimci, ali i članovi mlađih kategorija srpskog šampiona, iz dostupne literature moći da pročitaju i da je njihov tim svojevremeno nameštao mečeve sa Radom!

Fudbaleri će  imati šta da čitaju,  ako navrate

Fudbaleri će imati šta da čitaju, ako navrate | Foto: Marko Metlaš

Dakle, na polici je i knjiga „Sve ili ništa“ Lotara Mateusa oko koje se zbog njegovih navoda o nameštaljkama diglo mnogo prašine pre samo mesec dana.
Zbog toga smo pitali direktorku marketinga Partizana Snežanu Filipović da li je pametno da fudbaleri crno-belih, a pre svega članovi mlađih kategorija, čitaju o nameštaljkama Partizana?!


- Sigurno je da nećemo zabraniti da se čita knjiga Lotara Mateusa. On je naš bivši trener i njegovu knjigu nećemo izbaciti iz biblioteke. Klub je jasno izneo stav da kao neistinite odbacuje spekulacije koje je Mateus naveo u svojoj knjizi za nameštanje mečeva našeg kluba sa Radom - objasnila je Filipovićeva.

Sporna Lotarova knjiga

Sporna Lotarova knjiga | Foto: Marko Metlaš


Inače, na polici se nalaze i dela Ive Andrića, „Montevideo“ Vladimira Stankovića, „Mafija prvih 100 godina“, mnogo stručne literature, ali na jednoj od knjiga može da se vidi i grb Zvezde (YU klubovi u evrokupovima 1955/56 do 1999/2000), kao i autorsko delo „Serviraj za pobedu“ osvedočenog zvezdaša i našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića.

Nijedan fudbaler nije bio na otvaranju!


Otvaranju biblioteke kao gosti prisustvovali su pisci Goran Skrobonja i Pavle Zelić, a interesantno je da onih zbog kojih je ova biblioteka i otvorena - nije bilo. Nijedan jedini fudbaler Partizana se nije pojavio u biblioteci tokom događaja kojem su prisustvovali mnogobrojni predstavnici medija!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP