Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

BLOG LIGE ŠAMPIONA

Matić i Sulejmani režirali triler Benfike, Real "gazi" i sa desetoricom!

Autor: M. Grujić | 27.11.2013 - 22:40:00h | Komentara: 0

Peto kolo Lige šampiona kompletirano je utakmicama grupe A, B, C i D na kojima je viđena revija golova. Mančester junajted je upisao najubedljiviji trijumf, protiv Leverkuzena (5:0), Real je bio ubedljiv protiv Galatasaraja (4:1), a srpskim navijačima najzanimljivije je bilo u Briselu gde je Benfika tek u 90. minutu stigla do pobede preko Rodriga kojem je asistirao Miralem Sulejmani. Prethodno je i Nemanja Matić bio strelac za lisabonske "orlove".

 

Rajan Gigs

Grupa A: Junajted deklasirao Leverkuzen, a Šahtjor Sosijedad!

Mančester junajted je definitivno pronašao ritam pod Dejvidom Mojesom pošto su na gostovanju u Leverkuzenu slavili sa impozantnih 5:0! "Crveni đavoli" su od prvog minuta nametnuli ritam i potpuno zasluženi stigli do trijumfa golovima Valensije, Smolinga, dva puta je strelac bio Nani, a jednom je mrežu zatresao Spahić na žalost domaćih navijača.

Drugi meč u grupi završen je sličnim rezultatom pošto je Šahtjor bio za gol kratak - 4:0 protiv Sosijedada. Ukrajinci su lako izašli na kraj sa Špancima, i to zahvaljujući brazilskom triju Aleks Tešeira, Luiz Adrijano i Daglas Kosta, koji je postigao dva gola.

Liga šampiona

Grupa B: Real sa desetoricom zgazio Galatu, Vidal srušio Kopenhagen!

Real Madrid je igrao za čast protiv Galatasaraja, ali uprkos nedostatku motivacije nisu imali problem da "zgaze" Galatasaraj, iako su imali igrača manje više od sat vremena. Serhio Ramos je dobio crveni karton u 26. minutu, ali i pored toga utakmica se završila rezultatom 4:1 u korist "kraljevskog" kluba. Mrežu Turaka redom su pogađali Bejl, Arbeloa, Di Marija i Isko, dok je čast Galate spasio Bulut.

Iako im je ovo prvi trijumf u grupi, Juventus je pred poslednje kolo drugi u grupi! Arturo Vidal je het-trikom režirao veoma važnu pobedu Juventusa protiv Kopenhagena - 3:1.

Nemanja Matić

Grupa C: Kavani overio prvo mesto, triler Anderlehta i Benfike

PSŽ je teže nego očekivano slomio otpor Olimpijakosa koji ove sezone igra izuzetno dobro. "Sveci" su već u 7. minutu poveli preko Ibrahimovića, ali se gosti nisu dali i preko Manolasa u 80. minutu stigli su do izjednačenja sa igračem više. Ipak, Kavani je još jednom dokazao da je majstor za nadoknadu vremena pošto je golom u 90. minutu rešio meč i učinio veliku uslugu Benfiki.

Portugalski gigant je u trileru slavio protiv Anderlehta sa 3:2, i na taj način se izjednačio sa Olimpijakosom pred poslednje kolo u grupi. Anderleht je vodio 1:0, pa gubio 2:1, imao 2:2, prilike preko Mitrovića za preokret, ali je Sulejmani značajnom asistencijom za Rodriga rešio meč - 3:2. Prvi gol za Benfiku postigao je glavom Nemanja Matić.

Siti

Grupa D: Bajern se prošetao Moskvom, Siti se namučio protiv Plzena

Meč između CSKA i Bajerna jedini je odigran u terminu od 18 časova i aktuelni šampion Evrope je upisao laganu pobedu od 3:1 i na taj način obezbedio prvo mesto u grupi. Strelci u Moskvi bili su Gece, Roben i Miler, dok je počasni gol za "armejce" postigao Keisuke Honda. 

U drugom meču Mančester siti se propisno namučio protiv Plzena (4:2), pošto je tek u finišu slomio otpor autsajdera. Aleksandar Kolarov je sa kapitenskom trakom na ruci predvodio "građane", koji su dva puta vodili, ali tek u finišu preko Negreda i Džeka su overili trijumf.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP