Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ENGLESKA JAVNOST STALA NA STRANU SRPSKOG IGRAČA NAKON CRVENOG KARTONA

Matić je trebalo da nalupa Barnsa!

Autor: P. Milovanović | 23.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Svi brane Srbina! Na Ostrvu se ne stišava bura zbog direktnog crvenog kartona Nemanje Matića, koji je fizički nasrnuo na Ešlija Barnsa iz Barnlija nakon što mu je zamalo otkinuo nogu, nagazivši ga krvnički kramponina direktno na cevanicu.

Matić  će zbog  isključenja  propustiti finale Liga kupa sa Totenhemom

Matić će zbog isključenja propustiti finale Liga kupa sa Totenhemom | Foto: Profimedia

Englezi i tamošnja štampa su obično surovi kada su isključenja u pitanju, ali su ovoga puta složni u oceni da je as Čelsija prestrogo isključen, kao i da je iskusni sudija Martin Etkinson napravio nedopustivu grešku jer „prljavom“ Barnsu nije pokazao čak ni žuti karton!?


Snimak koji kruži internetom ledi krv u žilama, s obzirom na to da je posledica Barnsovog starta bez problema mogao da bude otvoren prelom potkolenice. Matiću je bez problema mogla da bude ugrožena karijera, da noga kojim slučajem nije izdržala nasilan start, pa otuda i ne čudi njegova reakcija, kada se sa svojih 194 centimetra stuštio ko besan ris ka rivalu u nameri da ga zgromi.

Dan kasnije, u Matićevu odbranu su stale i legende Premijer lige Alan Širer i Robi Sevidž, koji trenutno rade kao komentatori uglednog Bi-Bi-Sija.

- Ono je bio užasan start Ešlija Barnsa, zaista užasan. To je opasno. To je bezobrazno. To je užasno! Razumem reakciju Nemanje Matića. Nije ispravna, ali je razumem, jer je Barns mogao lako da mu polomi nogu. Užasan start. Matić će zbog toga propustiti finale Liga kupa naredne nedelje sa Totenhemom, dok Barns nije čak ni dobio žuti karton - oglasio se Alan Širer, najbolji strelac u istoriji Premijer lige.

Sa Širerovim stavom se u potpunosti složio i Robi Sevidž, fudbaler koji je na terenu važio za beskompromisnog borca.

Srbin je umalo ostao bez noge

Srbin je umalo ostao bez noge


- Ešli Barns je trebalo da dobije žuti karton još u prvom poluvremenu, a za start nad Matićem direktan crveni karton. Matić je imao sreće što nije doživeo povredu koja bi ga udaljila od fudbala narednih šest, sedam, osam meseci. Ovoga puta je Murinjo bio s punim pravom besan. Čelsi ovog puta nije bio tretiran na pravi način - konstatovao je Sevidž, uticajni radio i TV komentator.

A besni Žoze Murinjo se jutro posle nemilih scena na „Stamford bridžu“ pojavio na kanalu „Skaj sports“.

- Start Barnsa je bio kriminalan. Matić je srećan čovek, jer lako je mogla da mu strada noga. Imao je razloga da izgubi razum i onako krene ka rivalu. Koje su posledice njegovog guranja? Nema ih, Barns je normalno nastavio da igra, a Matiću je mogla da bude okončana karijera - grmeo je Murinjo.

Kurtoa: Razumemo Nemanju!

U odbranu srpskog reprezentativca stao je i golman Tibo Kurtoa, njegov klupski kolega.
- Svako od nas razume Matićevu reakciju nakon starta, kada pogledate kako je izgledao napad na njegovu nogu. Bila je to emocionalna reakcija, jer je neko mogao da vam polomi nogu. Tada vam svašta prođe kroz glavu... Ne mislim da je Nemanja nešto loše uradio, što se zaleteo i odgurnuo protivnika, posle čega mu je sudija pokazao crveni karton - izjavio je Belgijanac Kurtoa.

Hrvat je jedva preživeo start Tejlora

Hrvat je jedva preživeo start Tejlora

Srbin jedva izbegao sudbinu Eduarda!

Noga Nemanje Matića je preživela krvnički start Ešlija Barnsa, ali Premijer liga i dalje pamti strahovite lomove brojnih zvezda kojima su „mesari“ upropastili karijere. Poslednji u nizu je Brazilac sa hrvatskim pasošem Eduardo da Silva, dok je branio boje Arsenala. Naime, 2008. godine je reprezentativcu „vatrenih“, koji je igrao u životnoj formi, vodeći „tobdžije“ ka tituli, Martin Tejlor brutalno polomio nogu. Dudu nije otišao na Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj, godinu dana je proveo van terena, a kada se vratio, ništa više nije bilo isto. Ostaje upamćen i brutalan start legendarnog kapitena Mančester junajteda, surovog Roja Kina, koji je okončao karijeru Alfa Ingea Halanda. Njihov sukob je trajao dugo, još od vremena kada je Norvežanin branio boje Lidsa, kada je posle njegovog faula Kin zaradio kidanje ligamenata i dugo odsustvo sa terena. Čekao je Kin šansu četiri godine i iskoristio je 2001. Tada je u derbiju Mančestera dželatski startovao na Halanda, poslavši ga u penziju, zbog čega je zaradio suspenziju od pet mečeva i novčanu kaznu od 150.000 funti. P. M.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP