Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

VLADIMIR CVETKOVIĆ (73), LEGENDA CRVENO BELIH, ZA ALO!:

Mator sam ja za Zvezdu, ubiše me kolena!

Autor: M.Zdravković | 28.12.2014 - 15:05:00h | Komentara: 0

Kad god je neka frka u zvezdi, skoro da ne postoji navijač tog kluba koji spontano ne izusti: "Eh, da nam je Cvele tu."

Vladimir Cvetković

Vladimir Cvetković | Foto: Dimitrije Goll

Čovek za čijeg je mandata taj fudbalski klub dotakao sam vrh Evrope i sveta, funkcioner koji je napravio najsjajniju Crvenu zvezdu, danas je samo 73-godišnji penzioner, koji muku muči sa kolenima. Kaže, sustigla ga je mladost, a glave mu je došla košarkaška lopta, za kojom je jurcao na Zvezdinim betonskim terenima na Kališu.
- Ubiše me kolena, burazeru. Svaki dan primam injekcije, dolaze mi lekari u kuću. Ne vredi, i beton i košarka, sve me sustiglo, a patike nikakve. Ovi klinci danas imaju đonove sa različitim uređajima, a mi pre 60 godina kao da smo samo novine nosili na nogama - žali nam se Cvele.


Kaže, jedina ljubav mu je uvek bila Zvezda, a drži se i stare devize „Zvezda, Srbija“.
- Od 1. juna 1959. i prvog meča u crveno-belom dresu, pa sve do 1. decembra 2001. i odlaska u penziju u FK, za mene je postojala samo Crvena zvezda. Celog života znam samo za tri boje - crvenu, plavu i belu, znate na koju zastavu, osim naše, zvezdaške, mislim. Uvek sam se trudio da sve što radim ima neki moj, lični, Cveletov pečat. Nikad nisam bio ničija kopija.


Zvezda je izabrala novu upravu, krenula u oporavak, čeka je težak posao.
- Mislim da su napravili dobar tim u Upravnom odboru, ima tu uspešnih kompanija i biznismena, ima šanse za Zvezdu. Dosta očekujem i od Terzića, koji je mlad i ambiciozan i pravi je izbor za poziciju generalnog direktora. Dug je veliki, ali vreme

Zeka je samo pomogao da u
Partizan dođu pravi ljudi!”

Cvetkovićev dugogodišnji prijatelj Žarko Zečević istakao se nedavno u Humskoj kao jedan od najzaslužnijih za izbor Zorana Popovića na mesto predsednika Partizana umesto Dragana Đurića.

Gura petu  deceniju u  Partizanu:  Žarko Zečević

Žarko Zečević | Foto: Marko Metlaš

 


- Dobar sam prijatelj sa Zekom, često se privatno viđamo. Ono što znam je da se nije vratio ni na kakvu zvaničnu funkciju u klubu, već da je samo iskoristio autoritet koji poseduje da utiče i pomogne da na čelo Partizana dođu pravi ljudi. Ne sumnjam da je napravio pravi izbor u interesu tog kluba i da je izabrana kvalitetna uprava - ističe Cvele.

je takvo i na to niko nije mogao mnogo da utiče. Platežna moć ljudi je opala i normalno je da se javljaju gubici. Na primer, u moje vreme smo za utakmicu sa Bajernom prodavali karte za 100 maraka, a danas teško da će iko kupiti kartu za 50 evra. Lagan primer, koji vam najbolje daje objašnjenje kompletne situacije i Zvezdinog posrtanja. Ali verujem da, ako se dobro raščlani, taj dug od 52 miliona evra može da se reguliše.


Cvele razume muke koje ima sadašnja uprava na stadionu „Rajko Mitić“. Kaže da ni on, sa svim svojim bogatim iskustvom, ne bi mogao u ovim uslovima da pomogne Crvenoj zvezdi.
- Ja sam bio i otišao. Moje vreme je prošlo. Iskreno, ne bih se nikada vratio na mesto na kojem sam bio uspešan. Tako sam odavno odlučio. Mislim da danas ni ne bih mogao da pomognem Zvezdi u ovim novim uslovima. Mator sam. Bilo mi je lako pre 20 godina da radim, naročito kada sam imao u upravi ministre, rukovodioce najvećih domaćih kompanija, bankare... Imao sam finansijski jake sisteme uz sebe. Naše kompanije su osamdesetih i devedesetih bile vodeće u Evropi i lako nam je bilo da imamo finansijski moćan fudbalski klub.


Premijer Vučić je pre nekoliko dana izjavio da čelnici klubova koče privatizaciju. Cvele ima svoje viđenje.
- Privatizacija je ozbiljan i težak proces, koji iziskuje „oplođivanje“ novca.

Bolje da je stadion nazvan
po Rajku Mitiću dok je bio živ!

Vladimir Cvetković ističe da mu je žao što Zvezda za života Rajka Mitića nije nazvala stadion po njemu.

Rajko Mitić

Rajko Mitić

 

- Mislim da bi i njemu kao čoveku za života bilo draže da je dobio stadion jer posthumno mu to ništa ne znači. Takođe, voleo bih da mnogo više ulica i bulevara nazovemo po našim uspešnim sportistima. Recimo, zašto da imamo Avalski put ili Kumodrašku ulicu, dakle, imena krajeva ka kojima vode. Zar nije bolje da to budu, recimo, bulevari Novaka Đokovića, Mirka Sandića ili nekog drugog velikog sportiste - pita se Cvele.

Neko će da uloži svoje pare, ali za uzvrat očekuje i da zaradi jer niko nije lud da troši, a da mu se novac ne vraća.

E sad, glavni problem je privući investitora, odnosno saznati ima li zainteresovanih kupaca. Ako ima nekoga ko bi uložio 50 miliona u saniranje dugova i još 50 u pojačanja, mislim da niko u Srbiji ne bi stao na put takvom čoveku. Glavni problem je naći ko će to da kupi, jer ako je narod siromašan i nema para da kupuje karte, neće biti ni gazde - objašnjava Vladimir Cvetković.
Legenda.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP