Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI ZA ALO! O FUDBALSKOM VANZEMALJCU IZ BARSELONE

Mesi, hvala ti što postojiš!

Autor: Veljko Nestorović | 20.03.2015 - 20:30:00h | Komentara: 0

Sve što se desilo u eliminacionom mečevima Lige šampiona počinje i završava sa Leonelom Mesijem.

Poslednji  srpski  čarobnjak: Dragan  Stojković

Poslednji srpski čarobnjak: Dragan Stojković

Pa čak i onda kada ne postiže golove. Superstar Barselone je i na poslednjem meču sa Mančester sitijem (1:0) bio u centru pažnje, asistencijama, ludačkim idejama, potezima koji dižu iz stolice svakog ljubitelja fudbala. Skočili su sad i profesionalci, bivše zvezde, slavni treneri, pre svih Anri, Enrike, Gvardiola, Lineker... Svi oni argumentovano tvrde - Mesi je najbolji fudbaler svih vremena!
„Alo!“ u toj anketi traži mišljenje našeg poslednjeg fudbalskog čarobnjaka - Dragana Stojkovića Piksija...


- Stvar ukusa je odgovor na jedno tako teško pitanje. Pre 25 godina smo raspravljali ko je taj ko će naslediti Dijega Maradonu i eto, taj se rodio. Dobili smo Mesija, a za desetak godina ćemo pričati o tome ko će ga naslediti. Dotad bi trebalo da uživamo u njegovim potezima i da budemo zahvalni što postoji takav igrač.

Neprevaziđen:  Leo Mesi

Neprevaziđen: Leo Mesi | Foto: Profimedia

Priželjkujem finale Bajern-Barselona


Žreb za četvrtfinale Lige šampiona biće održano danas u 12, ali Piksi ne želi samo jedan duel...
- Ne bih voleo da se žrebom dođe do meča Bajern-Barselona. Njih bih voledo da gledam u finalu. Očekujte iznenađenja. Ne zaboravite Juventus, Porto, Real. Smatram da samo Monako nema snage za novi podvig - kaže Piksi.
Žreb nije dirigovan, može da se sastane svako sa svakim...

U fudbalu, trenutno, postoji on, a onda svi ostali. Lično, u raspravi ko je bolji - Ronaldo ili Mesi, ja nemam dilemu. Argentinac mi je daleko draži od sjajnog Portugalca. Mesijevi mečevi se ne propuštaju. Tako nešto ne bih sebi nikad oprostio. Njegov svaki dodir s loptom je opasnost za protivnika. Ljudi, jednostavno, obožavaju kod Mesija što s neviđenom lakoćom može da eliminiše protivnika. Sve što radi je u funkciji tima. Njegove karakteristike nisu individualne, već su podređene kolektivu, pogledajte samo koliko pasova podeli na svakoj utakmici - kaže Stojković za naš list.

Piksi je oduševljen Mesijevim proturanjem lopte kroz noge Milneru i Fernandinju i smatra da tu niko ne treba da traži neko nepoštovanje rivala.

- Kada je Mesi u pitanju, nema tu ni trunke namere da se protivnik ponizi. To je deo igre. Kad mu se pruži šansa za tako nešto, dok protivnici uđu malo brže u duel snjim, Argentinac dobije šansu koju ne propušta. Ni sekundu.

Stojković je uočio još jedan zanimljiv detalj sa poslednje utakmice Barselone.
- Videli ste da je Mesi kod jednog slobodnog udarca loptu prepustio Rakitiću. To je dokaz da nije sebičan. Mada, i ja sam Prosinečkom svojevremeno ponekad davao da šutne i bio je dobar - uz osmeh će Piksi.

Potez Mesija o  kojem svi pričaju...

Potez Mesija o kojem svi pričaju...

Kako je Gvardiola video tunel!


Zanimljivo je kako je Mesijev nekadašnji učitelj Pep Gvardiola propratio majstoriju Argentinca i tunel za Džejmsa Milnera. Trener Bajerna prvo kao da je ugledao duha, bio je šokiran onim što „gaučos“ izvodi, aplaudirao je od oduševljenja, a na kraju nije mogao da veruje sopstvenim očima da neko poseduje ovakav dar.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP