Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

IPAK "KARAĐORĐE"

Miha pravi klopku za
Belgijance u Novom Sadu!

Autor: F.B. / Goran Anđelković | 15.09.2012 - 19:59:00h | Komentara: 0

Na insistiranje Siniše Mihajlovića, Srbija će 12. oktobra dočekati Belgiju u Novom Sadu, a ne na „Marakani“, kao što je prvobitno planirano.

Uzda se u mlade snage: Siniša Mihajlović

Uzda se u mlade snage: Siniša Mihajlović | Foto: M. Metlaš

Ubedljiva pobeda nad Velsom (6:1) i sjajan ambijent na „Karađorđu“ glavni su razlog što su čelnici Fudbalskog saveza Srbije uputili molbu FIFA za promenu domaćinstva, imajući u vidu da je Zvezdin stadion još ranije prijavljen kao mesto odigravanje predstojećeg derbija A grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

- Nije tajna da razmišljamo o Novom Sadu jer je na stadionu Vojvodine u utorak viđeno sve što bismo želeli da vidimo na svakoj utakmici reprezentacije. Ipak, sačekajmo sledeću nedelju, kada ćemo doneti konačnu odluku o tome gde će Srbija dočekati Belgiju - izjavio je za „Alo!“ generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije.

Zvezda na „Čairu“ kao proba za meč Srbija-Škotska

Srbija će, posle Belgije, ugostiti Škotsku. Taj meč je zakazan za 26. mart, takođe van „Marakane“, na renoviranom stadionu „Čair“ u Nišu.
- Igraćemo u martu 2013. godine u Nišu protiv Škotske, pod uslovom da tamo bude obavljena kompletna rekonstrukcija stadiona „Čair“. Apelujem na Fudbalki klub Radnički i lokalnu samoupravu da privedu kraju radove - istakao je Laković, uz konstataciju da bi meč Kupa između Radničkog i Crvene zvezde 26. septembra mogao da bude kao generalna proba za meč Srbije i Škotske kada je reč o organizaciji utakmice.


I sami igrači su voljni da Belgijance ugoste na „Karađorđu“ jer su sigurni da će imati podršku sa tribina.
- Još kada je selektor Mihajlović stupao na dužnost, napravili smo zajednički plan o tome gde će igrati nacionalni tim i složili se da u ovom kvalifikacionom cilkusu što veći broj utakmica treba da bude odigran širom Srbije, računajući i prijateljske, rekao je Laković, a potom dodao:

-Praktično, kada god bude moguće. Najavili smo na vreme da će Novi Sad biti organizator utakmice sa Velsom i Novosađani su se pokazali kao pravi domaćini. Na tome im čestitam i zahvalan sam im. Postoji obaveza da se u FIFA prijavi mesto odigravanja utakmice najkasnije dva meseca pre određenog termina, pa smo tako najavili da ćemo Belgiju dočekati na „Marakani“. Ipak, više o tom meču biće reči naredne nedelje. Posle dešavanja na „Karađorđu“, nije isključeno da tamo ugostimo i Belgijance - istakao je on.


Imajući u vidu da je „Marakana“ četiri puta većeg kapaciteta od stadiona Vojvodine, nema sumnja da na Terazijama postoji veća želja za pobedom nad Belgijom nego zarada od prodaje ulaznica za tu utakmicu.

Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović kuje plan za Belgijance | Foto: Marko Metlaš

I Belgijanci bi da zaobiđu „Marakanu”

Po pravilniku, promena prijavljenog domaćinstva utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo je, između ostalog, moguća i ako gostujući tim pristane na to. Imajući u vidu da će Belgijancima verovatno više odgovarati da igraju pred 10.000 srpskih navijača (2.000 ulaznica biće namenjeno njihovim navijačima), postoje naznake da FSS-u neće predstavljati prepreku.

Donekle ispravna odluka, imajući u vidu da je suma koju bi dobili od karata na „Marakani“ mizerna u odnosu na onu koju bi dobili za plasman na Svetsko prvenstvo (FSS je za odlazak u Južnu Afriku 2010. zaradio 10,5 miliona evra). Ipak, fudbal se igra za navijače, a u Novom Sadu će moći da ih bude najviše 12.000.

- U startnih 11 imamo nekoliko igrača koji imaju pravo nastupa za mladu, pa i omladinsku reprezentaciju. Ubedljivo smo najmlađa ekipa na putu ka Brazilu 2014. godine i sve što je njima potrebno je bezrezervna podrška. Biće oscilacija u njihovoj igri, to je sigurno, ali ako budu imali podršku kao u utorak uveče, oni će navijačima vratiti onako kako su im vratili protiv Velsa i svi ćemo biti srećni. Nije dovoljno samo to što međusobno kreiraju pozitivnu atmosferu na terenu i klupi. Potrebno je da pozitivna atmosfera vlada i na tribinama - nedavno je za „mondo“ izjavio Laković.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP