Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ITALIJANSKI MEDIJI RASPALJUJU FUDBALSKU MAŠTU

Miha selektor reprezentacije eksJugoslavije!

Autor: P. Milovanović | 06.11.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Mnogi i dalje smatraju kako bi Jugoslavija, da i danas postoji, bila favorit za osvajanje titule prvaka Evrope, čak i sveta!

Dovoljno „lud“ i hrabar za  jedan ovakav  eksperiment:  Siniša  Mihajlović

Dovoljno „lud“ i hrabar za jedan ovakav eksperiment: Siniša Mihajlović | Foto: Profimedia

I takva teza ne dolazi iz regiona, iz neke od bivših republika SFRJ, fudbalsku maštu ovog puta su raspalili Italijani, novinari portala „Kalčo njuz 24“, koji potpisuju da bi jedna takva bratska družina žarila i palila terenim širom planete.


Po njima, idealan selektor takvog tima snova bio bi Siniša Mihajlović, bivši kormilar fudbalske Srbije, koji trenutno čini čuda sa Sampdorijom. Sigurno bi ga bolela glava od slatkih briga i dileme koga uvrstiti u idelanih 11.

GOLMANI
Među stativama, prema analizi „Kalčo njuza 24“, nema mesta za Srbe. Gotovo sigurna jedinica bio bi 30-godišnji Slovenac Samir Handanović, golman Intera, majstor za penale i situacije jedan na jedan. Šansu iz senke bi čekali Bosanac Asmir Begović (Stouk) i Hrvat Danijel Subašić (Monako).

Džeko, Ivanović i Modrić

Džeko, Ivanović i Modrić


ODBRANA
Lider čelične zadnje linije bio bi kapiten Srbije Branislav Ivanović, koji bi mesto zauzeo kraj desne aut-linije. U Čelsiju je nezamenljiv, Murinjo mu slepo veruje, što je potvrda da je Bane svetska klasa. Mesto u srcu odbrane rezervisano je za Hrvata i Crnogorca, Dejana Lovrena i Stefana Savića. Lovrena je Liveprul platio neverovatnih 25 miliona evra, a iako trenutno ne blista i nalazi se na udaru navijača „redsa“, jasno je da je pitanje trenutka kada će opravdati uloženi novac. Što se Savića tiče, igrao je na visokom nivou u Premijer ligi u dresu Sitija, sada je nezamenljiv u Fjorentini. Možda i najmanje dileme ima na poziciji levog beka, a mesto je zacementirano za Aleksandra Kolarova. Majstor za prekide i čovek sa „topom“ u levoj nozi.

SREDINA
Konkrencija je bila paklena, mnogi su morali na klupu, ali u ovom slučaju bi Mihajlović imao četvorku koja bi lagano mogla da parira Ćaviju, Inijesti, Fabregasu i ostalim čarobnjacima. Uloga čoveka zaduženog za razbijanje protivničkih napada i sakupljanje lopti, „na keca“ bi bila poverena Čelsijevom „spajdermenu“ Nemanji Matiću. Distribucija lopte rezervisana je za Luku Modrića, asa Reala, unikatnog fudbaleru iz regiona, kom bi društvo pravio zemljak Mateo Kovačić, budućnost Intera. Kada je u pitanju ofanzivni vezni, prednost u odnosu na Tadića i Rakitića dobio bi „princ sa Neretve“ Miralem Pjanić. „Mozak Rome“ vezanih očiju može da spoji s golom bilo kojeg napadača.

NAPAD
Protivničke golmane i mreže terorisali bi Mario Mandžukić i Edin Džeko. Hrvat je agresivan, ima neverovatan osećaj za gol, fantastičan je kod prekida, dok „bosanski dijamant“ sa neviđenom lakoćom rešava najkomplikovanije situacije. U slučaju povrede, umesto njih bi uskočili Aleksandar Mitrović i Stevan Jovetić.
Poslednji komentari
  • juventin Vreme: 07.11.2014 11:57h

    zato su i unistili jugu,u svemu bi bili medju prvima,ne mislim samo na sport

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP