Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SELEKTOR SRBIJE SMANJUJE PRITISAK

Mihajlović: Idemo u Zagreb da se zabavimo!

Autor: Beta | 16.03.2013 - 13:04:00h | Komentara: 4

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je da njegova ekipa ide u Zagreb ubeena da može da ostvari dobar rezultat protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović | Foto: Marko Metlaš

 "Idemo tamo ubeđeni da možemo da napravimo rezultat, da pobedimo, igraćemo našu igru. Momci će biti spremni, idemo da se zabavljamo jer fudbal je zabava. To je samo fudbalska utakmica, igrači se znaju međusobno i uzajamno poštuju. Mirni smo, znamo koliko i šta možemo. Možemo da pobedimo bilo koga, ali ako budemo igrali kao u nekim prethodnim mečevima možemo da izgubimo od bilo koga. Sve zavisi od nas", rekao je Mihajlović na konferenciji za novinare u

beogradskom hotelu Hajat.

Srbija će 22. marta gostovati Hrvatskoj u petom kolu Grupe A kvalifikacija, dok će četiri dana kasnije u Novom Sadu dočekati Škotsku.

"Novinari više stvaraju tenziju i naboj nego što mi osećamo. Utakmica sa Hrvatskom je značajna, ali ništa više od onih prethodnih ili budućih. Da je Škotska prva utakmica bila bi važnija pošto je svaka sledeća najbitnija. Utakmica donosi tri boda, ne šest, da donosi šest bilo bi drugačije, ovako nema nikakve razlike", rekao je Mihajlović.

Mihajlović je istakao da je mnogo teže motivisati igrače kada se igra manja utakmica i da može biti problem ako njegovi fudbaleri budu "previše motivisani".

"Utakmica sa Hrvatskom na Maksimiru je sama po sebi velika motivacija za svakog igrača. Problem je da ne budu previše motivisani da se ne bi ispraznili dok dodje do utakmice. Zadatak mi je da čitaju što manje što se piše u štampi, što je teško, ali što ih više smirim da hladne glave i vrućeg srca dočekaju utakmicu biće
pozitivno", istakao je Mihajlović.

On je rekao da je u ovom momentu Hrvatska sigurno bolja od Srbije, s obzirom na iskustvo i uigranost.

"U ovom momentu je Hrvatska sigurno bolja od naše reprezentacije, iskusniji su, uigraniji. Skoro svi igraju standardno u svojim klubovima. I da izgube imaće tri boda više od nas. Kada se pogleda sa strane oni imaju velike šanse da pobede, što ne znači da će tako i biti. Verujem u svoje momke, znam da imaju kvalitet, iako
većina njih nije svesna tog kvaliteta. Oni će na takvim utakmicama sazresti kako bi u narednim godinama napravili što bolji rezultat", rekao je selektor "orlova".

Za utakmice sa Hrvatskom i Škotskom Mihajlović je pozvao 26 fudbalera, a istakao je da na spisku nema iznenađenja.

"Svi koji su pozvani zaslužili su poziv jer su to zaslužili. Nema tu nikakvih iznenadjenja. Hrvati dobro znaju sve naše igrače kao što mi dobro znamo njihove. Nadam se samo da neće biti još povreda, uzdamo se u sreću. Pozvaću eventualno još jednog igrača ako Marko Šćepović ne bude mogao da igra", kazao je Mihajlović.

Na Mihajlovićevom spisku nije se našao nekadašnji kapiten Dejan Stanković, koji je povredjen, ali je selektor najavio da će fudbaler Intera biti sa ekipom jer njegova mirnoća i iskustvo može pomoći mladim igračima.

Mihajlović je na samom kraju šaljivo zamolio novinare da mu svako ko bude prisustvovao konferenciji u četvrtak u Zagrebu napiše koji tim po njihovom mišljenju treba da izadje na teren protiv Hrvata, da se, kako je rekao, posle utakmice ne bi pisalo "Zašto je neko igrao, a neko nije" i zatražio da se svako potpiše ispod ekipe koju sastavi.
Poslednji komentari
  • Bata Vreme: 16.03.2013 16:11h

    To je normalna izjava, autsajdera

  • djek Vreme: 16.03.2013 20:07h

    samo se ti zajebavaj zabavljaj

  • ZIKA Vreme: 17.03.2013 09:40h

    Pisao sam kad je izabran da treba da donese lekarsko uverenje o zdravstvenom stanju posle ove izjave toje neophodno.

  • djek Vreme: 17.03.2013 10:23h

    samo se ti zabavljaj

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP