Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

TREBAJU MU TRI POBEDE I DA HRVATI IZGUBE SVE TRI UTAKMICE

Mihajlović: Ostajem do decembra!

Autor: Mondo | 08.06.2013 - 13:05:00h | Komentara: 0

Selektor Srbije posle poraza od Belgije kazao da ostaje na klupi "orlova" do decembra. Šta će biti potom, videćemo...

Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović | Foto: Reuters

Po preuzimanju fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović je rekao da će biti jedini krivac ako se ekipa ne plasira na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Posle poraza u Briselu od Belgije (1:2) "orlovima" je ostala još jedino nada da pobede preostale tri utakmice, a Hrvatska da izgubi isto toliko do kraja kvalifikacija pa da odlučuje gol-razlika.
Stoga, Mihajlović još gaji nadu da će se njegova ekipa naći na Mundijalu.
"Rekao sam da ostajem do decembra. Meni je čast, srećan sam i ponosam što sam selektor Srbije", rekao je Mihajlović posle duela sa Belgijom, a prenose "Večernje novosti".
On je istakao da je zadovoljan igrom svog tima u utakmici na stadionu "Kralj Boduen" i uopšte nastupima "orlova" u ovim kvalifikacijama.
"Srbija je po igrama, ne samo u petak, zaslužila više bodova! Ali, nedostaje nam iskustvo, iako igramo sve bolje i bolje. Belgija jeste u ovom trenutku kvalitetnija i pogotovo iskusnija od nas. Bilo nam je važno da pokažemo da možemo da se nosimo sa jednom od tri najbolje evropske selekcije i zadovoljan sam kako su momci odigrali", rekao je Mihajlović posle meča.
Iako su izgubili, naši reprezentativci su solidno parirali rivalu.
"Belgija je u prvih 45 minuta postigla gol i imala samo još jednu šansu. U drugom poluvremenu smo krenuli po preokret, a primili smo pogodak iz kornera. Kada se sve sabere, imali smo više čistih šansi od domaćina. Jedino što je on svoje koristio, a mi naše ne. To je taj danak neiskustvu", smatra selektor.
Kod drugog pogotka za Belgiju sudija Stefan Lanoj mogao je i da dosudi prekršaj u korist našeg tima, ali se njegova pištaljka nije oglasila kada je Felaini odgurnuo Ivanovića.
Mihajlović, međutim, nije želeo da priča o tom detalju.
"Neću o sudijama, to nikad ne radim. Francuz je jedan od najboljih arbitara na svetu, sigurno nije namerno pogrešio. Oba gola su primljena iz peterca, drugi iz kornera, a kod prvog je De Brujn 'dva minuta' bio sam u šesnaestercu. Očigledno je neko pogrešio, ali nećemo nikog da 'vešamo'. Dešavaju se propusti".
Utakmica u Briselu bila je debitantska za napadača Partizana Aleksandra Mitrovića u A selekciji. Selektor kaže da je zadovoljan njegovom partijom.
"Ne može se očekivati od momka koji ima 18 godina da napravi razliku na terenu. Ono što sam od njega tražio - ispunio je. Ako bude spreman i dobro se ponašao, dobiće poziv i za narednu utakmicu ", rekao je Mihajlović.
A naredna utakmica je 6. septembra protiv Hrvatske u Beogradu. "Orlovi" četiri dana kasnije igraju u Velsu, a onda 15. oktobra u goste dolazi Makedonija.
Hrvatima predstoji gostovanje u Srbiji, pa im u Zagreb stiže Belgija i na kraju putuju u Škotsku.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP