Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SRPSKI SELEKTOR PRIPREMIO OSVETU ŠTIMCU I HRVATIMA

Mihin ratni plan:
Brijanje, Ceca i
deset s lukom!

Autor: Ekipa Alo! | 06.09.2013 - 11:12:00h | Komentara: 0

Za Sinišu Mihajlovića večerašnji duel sa Hrvatima na “Marakani” mnogo je drugačiji nego za sve ostale Srbe!

Siniša Mihajlović

Njegov ceo trenerski život staje u 90 minuta duela na „Marakani“: Siniša Mihajlović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 

Obrijao se juče pred konferenciju i rekao da bi komšijama odmah poslužio ćevape, a do meča najradije sluša hitove folk dive

Iako zna dobro da glumi i voli da priča okolo kako je ravnodušan, kada je u pitanju okršaj sa komšijama (20.45, RTS), srpski selektor duboko u sebi želi da ih zgromi večeras sa sve Štimcem na klupi. Hoće Miha da ih rasturi, da vidi da pate, da ih izbaci iz kvalifikacija za Brazil 2014. godine, ali videćemo da li ima kvalitetne igrače da mu pomognu u nameri.

Srbija - Hrvatska

Treba sada biti maher na terenu: Olić i Ivanović

Prethodnih dana je u Staroj Pazovi kovao svoj novi plan, sa nadom da on neće doživeti fijasko kao “Marš na ‚Maksimir‘” u martu ove godine. Tada je Miha, prema tvrdnjama najbližih prijatelja, hteo da propadne u zemlju posle poraza od Hrvata (0:2), dugo je bolovao i nervirao se, a zamislite kako bi se osećao ako bi pukao i večeras, pred svojim narodom, na svom stadionu...

Otkud ruž na Mihinoj čaši?
Selektor Srbije je na kraju jučerašnjeg susreta s medijima zanimljivo primetio i jedan manji detalj na čaši iz koje je pio vodu tokom razgovora.

Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Bole, otkud ženski karmin na mojoj čaši? - upitao je Mihajlović portparola saveza, koji je samo slegnuo ramenima i odjavio konferenciju.


Priznajemo, zaintrigiralo nas je kako se Mihajlović sada spremio za susret sa Igorom Štimcem, koji danas slavi 46. rođendan. Poželeo je Miha izborniku “kockastih” juče na konferenciji u Staroj Pazovi da se ne provede lepo u Beogradu, a zanimljivo je da smo ga uslikali u trenutku kada je iz nesesera izvadio brijač da se dovede u red, na brzinu, pred susret s novinarima. Selektor se lagano picnuo u nekoj od pomoćnih prostorija u kući fudbala i spremio za pitanja hrvatskih kolega, koje je zanimalo kako će uzvratiti gostoprimstvo za famozne “domaćice i bajadere”.
Odgovor kormilara “orlova” bio je odlučan:

BANE: Miha je bolji

od Murinja!
Kapiten Bane Ivanović dao je zanimljiv odgovor na pitanje da li bi mu bilo lakše da se na klupi “orlova” večeras, osim Siniše Mihajlovića nađe i Žoze Murinjo.
- Siniša je pokazao da dovoljno zna o fudbalu i da poznaje ovu ekipu, možda i bolje od Murinja - istakao je Bane.

- Mi smo tražili bajadere u Zagrebu, tako da to nije bio vid gostoprimstva s njihove strane. Ja bih im, recimo, odmah poslužio deset ćevapa s lukom, bez njihovog zahteva, jer je to naš specijalitet i tako red nalaže. Samo, ne znam da li bi Hrvati uzeli ćevape zbog utakmice - istakao je Miha.

Osim hrane, koja je sada nešto teža od slatkiša, srpski selektor je promenio i muziku u odnosu na prvi meč na “Maksimiru”. “Marš na Drinu” je potisnut u drugi plan, a Ceca je, izgleda, glavni adut “orlova” (ili samo Mihe) večeras.

- Nisam ja zadužen da puštam igračima muziku. Ko šta sluša, ja to ne znam, niti me zanima. Na svom USB-u imam oko 13.000 pesama koje slušam dok trčim, dok se rekreiram. Ni pred meč sa Hrvatskom nema razloga da menjam navike. Najradije slušam Cecu i “Bijelo dugme” - otkrio je nedavno u razgovoru za “Alo!” Siniša Mihajlović.

Table s ćirilicom i pobeda „orlova” - melem za Srbe u Vukovaru!

Večerašnji meč na „Marakani“ igra se i u svetlu međunacionalnih tenzija u Hrvatskoj, koje su nastale zbog protesta Hrvata posle odluke vlasti o postavljanju ploča sa ćiriličnim natpisima na javnim ustanovama.

Vukovar

Neredi u Vukovaru | Foto: Beta

Najizraženiji problemi su u Vukovaru, gde ima dosta Srba, koji će večeras, ako ne javno, na ulicama i trgovima, a onda barem po svojim kućama, biti uz srpsku reprezentaciju i nadati se trijumfu Mihajlovićevih izabranika.


Premijer Hrvatske Zoran Milanović izjavio je juče da pravna država mora funkcionisati i u Vukovaru i ocenio je da je postavljanje ćiriličnih natpisa na javnim ustanovama poslednji čin procesa reintegracije i integracije u tom gradu.


Tako je jasno da ništa više ne može da spreči da na ćirilici stoje imena ulica u Vukovaru i ostaje još samo da srpski fudbaleri trijumfom učine ponosnim narod koji živi tamo, a koji je dosta propatio prethodnih godina.

Ko ide dalje?
Na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine plasiraće se pobednici devet grupa i četiri pobednika baraža u kojem će učestvovati osam najboljih drugoplasiranih ekipa.

Mi do kraja...

„Orlovima“ je preostalo još tri meča do kraja kvalifikacija:
Srbija - Hrvatska (danas), Vels - Srbija (10. septembar), Srbija - Makedonija (15. oktobar).

Srbija - Hrvatska

Šijemo ih...

U svim sportovima, do sada smo u 29 navrata odmeravali snage i čak 17 puta smo trijumfovali, naspram 12 pobeda „kockastih“. U fudbalu su pak oni bolji...

Srbija - Hrvatska

*Kliknite za uvećanje

Sudi Brih

Pravdu na „Marakani“ deliće Nemac Feliks Brih, doktor prava, koji je FIFA sudija od 2007. Srbi ga pamte po nepravednom isključenju Nemanje Vidića u LŠ protiv Ocelula 2011. godine...

Srbija - Hrvatska

Bez gužve?!

Iako je kapacitet „Marakane“ smanjen na 40.000 mesta iz bezbedonosnih razloga, prema prodaji karata ne očekuje se da stadion bude ispunjen do poslednjeg mesta.

Bambi kolo vodi

Najbolji strelac u redovima naše reprezentacije je Zoran Tošić, koji je postigao osam golova. Drugi na listi je kapiten Branislav Ivanović, koji je dosad u sedam navrata bio strelac.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP