Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

INTERVJU

Miho, s decom se ne ide na Mondijal!

Autor: P. Milovanović | 05.11.2012 - 07:02:00h | Komentara: 0

Fudbalska reprezentacija Srbije je svetlosnim godinama udaljena od Mondijala u Brazilu 2014. godine, ali Mateja Kežman veruje da bi „orlovi“ mogli da se izdignu iznad teške situacije i vrate se na pobednički kolosek.

Uplivao u trenerske vode: Mateja Kežman

Uplivao u trenerske vode: Mateja Kežman | Foto: Goran Srdanov

Bivši reprezentativac, koji je tokom karijere branio boje evropskih klubova PSV-a, Čelsija, Pari Sen Žermena i Fenerbahčea, smatra da je selektor Siniša Mihajlović napravio nekoliko grešaka koje je moguće ispraviti u nastavku kvalifikacija.

Kežman: Lakše je biti igrač
nego trener


Mateja Kežman, zajedno s brojnim bivšim reprezentativcima Vidićem, Kovačevićem i Mirkovićem, trenutno pohađa trenersku školu FS Srbije, a o svemu kaže:
- Biti veliki igrač ne znači biti i veliki trener. Ne treba žuriti, već ići korak po korak, od mlađih kategorija. Trenerski posao je detaljan, to je vrhunac fudbala, lakše je biti igrač nego trener.

Kežman iz ugla navijača i čoveka koji je gotovo dve decenije u fudbalu u razgovoru za „Alo!“ je konstatovao šta je neophodno za plasman na Svetsko prvenstvo.


- Srbiji nedostaju stariji igrači. Nemoguće je preko noći podmladiti ekipu i odmah očekivati rezultat. Sa decom se ne može na Mondijal, olako smo se odrekli Stankovića, Vidića i Žigića - počeo je priču Mateja.


>>> Znači, s ovakvom ekipom nemamo šta da tražimo u nastavku kvalifikacija?
- Potreban nam je miks iskustva i mladosti, teško da s ovakvom ekipom nešto možemo da uradimo. Talenat postoji, ali kvalitet tek treba da dođe. Miha je izabrao decu od 18, 19, 20 godina, njima trebaju stariji i iskusniji da ih rasterete.

Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović

>>> Rekli ste da je Mihajlović napravio nekoliko grešaka, na šta ste tačno mislili?
- Nisam kompetentan da pričam o tim greškama, za to je potrebna dublja stručna analiza. Sa Mihom sam igrao godinama i daleko od toga da imam nešto protiv njega. Ali, evidentno je da postoje greške kada nema rezultata.


>>> Pomenuli ste neke bivše asove, tvrdite da za njih još ima mesta?
- Žigić bi bio od ogromne koristi. Njegovo iskustvo moglo bi da donese prevagu i smatram da bi Miha trebalo da mu pruži šansu. Olako smo se odrekli jednog Dejana Stanovića, koji je makar kao ličnost mogao da bude primer ovoj deci u narednih godinu, dve. Takođe, mislim da neki problemi, kao što je slučaj sa Nemanjom Vidićem, nisu nerešivi.

Trenutno može samo da sanja Kopakabanu: Lazar Marković

Trenutno može samo da sanja Kopakabanu: Lazar Marković


>>> Verujete li da bismo sa njima mogli na SP?
- Na greškama se uči, a verujem da Miha zna u čemu je grešio i da će to promeniti do marta, kada igramo s Hrvatima - zaključio je Kežman.

„Đorđević i Jevtić zaslužuju poziv“

Filip Đorđević rešeta mreže u dresu drugoligaša Nanta, ali mu to zasad još nije obezbedilo reprezentativni dres. Kežman smatra da nekadašnji napadač Zvezde treba da dobije priliku.
- Dati 13 golova u drugoj francuskoj ligi nije uopšte lako. Đorđević je u strašnoj formi i selektor treba da ga vidi na delu. Ne treba zaboraviti ni Aleksandra Jevtića, koji igra u Kini i koji je s Okukom napravio čudo - kaže Kežman.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP