Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NEKADAŠNJI TANDEM MADRIDSKOG REALA I DALJE PIKA LOPTU

Mijat i Šuker: Zauvek drugari!

Autor: M. Zdravković | 17.02.2013 - 23:54:00h | Komentara: 1

Kada igra veliki Real, uvek je praznik u Madridu, a okršaj kraljevskog kluba i Mančester junajteda prošle srede (1:1) bio je povod i za susret legendi ovog kluba - Davora Šukera i Predraga Mijatovića!

Predrag  Mijatović

Predrag Mijatović

Strašan su tandem bili njih dvojica krajem devedesetih, noćna mora za svakog golmana, a danas, umesto za trenerski posao, odlučili su se za funkcionerski. Šuker je predsednik fudbalskog saveza Hrvatske, a Mijatović jedan od najpoznatijih svetskih menadžera i bivši direktor upravo Reala.
Baš zato, prvo pitanje novinara „Marke“ ticalo se trenerskog poziva, koga se obojica nikada nisu latili.


- Nikada nisam pomišljao na to, ne stoji mi ta pozicija. Ne bih bio dobar trener, nisam završio kurs, ni dobio licence... Ali, verujem da mogu da budem dobar vođa - ističe Šuker, dok je Mijatović konkretan:
- Sumnjao sam na početku, mislio sam da posle igračke sledi trenerska karijera, ali ovako ima manje stresa i više slobode - tvrdi Peđa.

Davor Šuker

Davor Šuker | Foto: Reuters

Nekadašnji jugoslovenski tandem Reala iz Madrida morao je da se osvrne i na prijateljstvo, koje je potrajalo uprkos ratu i političkim tenzijama.


- Bilo je problema, svojevremeno, između naših država, ali naše prijateljstvo je bilo iznad toga. Uvek smo pričali samo o fudbalu. Fudbal nam je u krvi i tako ćemo umreti - rekao je bivši golgeter “kockastih”, a njegov srpski ortak je dodao:


- Bili smo kolege i saigrači u vreme najveće krize u našim zemljama, ali do danas smo ostali dobri. Politika na nas nije nimalo uticala - tvrdi Mijatović.
Legendarni napadači su na kraju uporedili i svoje igračke karakteristike i složili se da su slični.
- Prošli smo istu školu, kod nas je važna bila kontrola lopte. To je temelj fudbala i početak svega ostalog - poručili su zajedno Šuker i Mijatović.

Obojica uvereni u prolaz Reala!

Šuker i Mijatović su uvereni da će Real u revanšu izbaciti Mančester junajted iz osmine finala Lige šampiona.
- Madrid je trebalo da pobedi i na prošlom meču. Igrali su dobro prvo poluvreme, ali Junajted je imao sreće. U drugom delu, Real je igrao opreznije, ali bez ideje. Ponekad je bolje više rizikovati, ali još je sve otvoreno. Nemojmo otpisivati Real jer može da pobedi u Mančesteru - rekao je Mijatović.
Davor Šuker je takođe optimista.
- Ne sumnjam u prolaz Reala. „Old Traford“ je dobar stadion da na njemu igrate i pobedite - tvrdi predsednik hrvatskog fudbalskog saveza.

Poslednji komentari
  • Čiča Gliša Vreme: 18.02.2013 02:20h

    Pa to je logično, jer Šuker je Hrvat, a Mijatović pripadnik tzv. crnogorske nacije. Imaju i zajedničke prijatelje, jer su njihove domovine priznale tzv. "Kosovo", a zna se šta kaže stara izreka:"Prijatelj moga prijatelja je i moj prijatelj".

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP