Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

REVOLTIRAN IZJAVAMA ŠKOTSKOG DELEGATA

Miki Ćorović: Marakana nije bezbedna? Budale iz UEFA!

Autor: P. Milovanović | 25.04.2014 - 08:10:00h | Komentara: 6

Armiju navijača Crvene zvezde i Partizana šokirala je vest da bi crveno i crno-beli naredne sezone mogli da igraju u evropskim takmičenjima bez prisustva publike, jer prema izjavama komesara za bezbednost UEFA Dereka Kirkvuda, stadioni večitih ne zadovoljavaju bezbednosne kriterijume! „Alo!“ je povodom toga kontaktirao sa Miloradom Ćorovićem, direktorom „Marakane“, koji je bio ogorčen zbog takvog stava škotskog bezbednjaka koji se trenutno nalazi u Beogradu.

Preko 30 godina vodi  brigu o „Marakani“:  Miki Ćorović

Preko 30 godina vodi brigu o „Marakani“: Miki Ćorović | Foto: M. Metlaš

Ćorović nije štedeo reči, već je ko iz topa ispalio:
- Taj iz UEFA, što kaže da naši stadioni nisu bezbedni, jeste budala! To su laži, priče za malu decu. „Marakana“ je jedan od najbezbednijih stadiona na svetu - tvrdi Ćorović.


Znači nema razloga za paniku? Stadion Zvezde ispunjava potrebne infrastukturne uslove za evropske mečeve...
- Stadion FK Crvena zvezda ima upotrebnu dozvolu koja se dobija od nacionalne institucije, a to nema dve trećine objekata u Srbiji, kao što je donedavno bio slučaj sa „Gazelom“. Elektrika, građevina, arhitektura, sve je na visokom nivou. Milion puta godišnje nas kontrolišu, dolazi na protivpožarna jedinica.

Ni zemljotres joj ništa ne može: „Marakana“

Ni zemljotres joj ništa ne može: „Marakana“ | Foto: A. Dimitrijević

Usuđujete se da kažete da je sigurnija od „Vemblija“, „Santjago Bernabeua“, „Old Traforda“...
- Po bezbednosti, ne mogu da nam priđu. Obišao sam dve trećine sveta, hoće da nas unize. Čak devet desetina „Marakane“ nalazi se u zemlji. Samo je deo zapadne tribine izdignut, tu mislim na galeriju. „Marakani“ ni zemljotres ne može ništa! Zato, ne dozvoljavam da niko od bezbednjaka iz UEFA priča gluposti. Ma, može da bude i Blater i Platini, ne dozvoljavam! Nisu ovo kartonski stadioni kao u Brazilu, nije ovo „Hejsel“, pa da se sruši deo tribine - ogorčen je Ćorović.


Marakana

Marakana | Foto: M. Mitrović

Da li postoje dokumenta koji potvrđuju vaše reči?
- Poštujem zakone ove države, oni su svetinja! Lično sam radio na dobijanju upotrebne dozvole, imamo državne dokumente da je stadion bezbedan. Pa ne bi nas FSS prijavio za Evropu da nije tako. Nedavno smo doveli navijače u galeriju na zapadnoj tribina, da skaču i urlaju, to je bio deo testa. Koja je to snaga... Ali, tribina se nije ni pomerila. A u Engleskoj, tamo je pozorište, baš me zanima da li bi njihovi stadioni izdržali... - završio je izlaganje Ćorović.

„Marakana“ s tri zvezdice


Objasnio nam je Ćorović i od čega zavisi broj zvezdica koje stadion ima, a „Marakana“ je na koti tri.
- Zvezdice zavise od kapaciteta, lepih i luksuznih sedišta, parkinga, i mnogo toga drugog. Naravno, većina evropskih stadiona ima kafiće, tržne centre. Ali, kad pričamo o bezbednosti, „Marakana“ tu dobija čistu desetku. Rođen sam na 500 metara od stadiona, radim ovde preko 30 godina, gledao sam izgradnju i znam svaki detalj.

Rekonstrukcija „Marakane“? Ćorović: Sve je moguće!


Na pitanje da li je u skorije vreme planirana rekonstrukcija „Marakane“, Ćorović je odgovorio:
- Za sada ne, ali sve je moguće. Mi tek treba da se nadogradimo, ali za državu to trenutno nije izvodljivo. Stadioni koji od 12 rade 11 meseci godišnje su skupi, velike su to investicije.

Poslednji komentari
  • Dragan Vreme: 25.04.2014 12:15h

    UEFA je u pravu 100%!!! Ranije su stadioni bili mesto izlaska za celu porodicu ,sada je to leglo huligana i neizivljenih psihopata (najvecim delom),gde porodican covek sa ukucanima nema sta da trazi !!!!!

  • slavko Vreme: 25.04.2014 12:52h

    Rupu treba zatrpati

  • Bata Niš Vreme: 25.04.2014 13:29h

    Tako je.Za Ćorovića su bezbrojne baklje i lomljenje inventara huliganskih hordi na stadionima zvezde i partizana, zbog kojih pristojni navijači ne mogu ni da prigvire na stadion, ''bezbedni stadioni''.Kako izgledaju bezbedni stadioni može Ćorović i sam da vidi ako vikendom pogleda bilokoju utakmicu španskog,nemačkog,italijanskog,da ne spominjemo,engleskog fudbalskog prvenstva.Sve što UEFA odluči u vezi srpskog fudbala je daleko više od onoga što on zaista zaslužuje.Naravno, isključivo i jedino zahvaljujući onima koji ga vode za šta je nasvetliji primer upravo Ćorović.

  • VOJISLAV Vreme: 25.04.2014 15:12h

    bravo corovicu bas je tako,ovi ovde nesprtski komentari su suvisni jer to je sirotinja koja nije videla nista dalje od svog nosa,pa u braziliu daj boze da nebude poginulih a 100% ima da se srusi i koja tribina jer njihovi tereni su klizni a sto je jos gore inzinjere i geometre nemaju nikakve ,pa na mali vetar srusila se tribina i ubila radnika,to nema nigde,ok su nasi stadioni u jako jako boljem stanju,jer mi nismo imali druge uslove sem betona i zice da gradimo stadione dok su njihovi od gipsanih ploca,,,zapamtite sto vam vojislav kaze bice izginuce u brazilu,,,ljubomorni su na srbiju sto imamo sve kvalitetnije od evrope ,jedino sto nemamo sportiste toliko kao evropljani

  • Barjaktar Vreme: 25.04.2014 15:34h

    Jaoj vi što navodno ne možete da idete na stadion zbog huligana... stvarno ste više dosadni. Idite slobodno na svaku utakicu i vodite bebe ako treba. Na Marakani unazad godina bukvalno viđam bebe u naručju roditelja. O deci koja trčkaraju između redova da ne pričam. Ne trabunjajte kada ne znate ništa.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP