Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

VELJKO PAUNOVIĆ, SELEKTOR OMLADINSKE REPREZENTACIJE, ZA ALO!:

Milan je psovao sudiju i zato je kažnjen!

Autor: M. Z. | 13.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Bosanci tvrde da ih je opsovao na nacionalnoj osnovi, Srbi to demantuju, a šta je prava istina znaju izgleda samo glavni sudija Elvis Mujić i naš omladinski reprezentativac Milan Gajić, koji su dospeli u centar pažnje zbog prekida prijateljskog meča u Modriči između reprezentacija BiH i Srbije.

Ljut na  mladog napadača:  Veljko Paunović

Ljut na mladog napadača: Veljko Paunović

Isključenje veziste OFK Beograda u 35. minutu prethodilo je prekidu, koji je usledio kasnije, u 65. minutu posle uvredljivog skandiranja srpskih navijača sa tribina. Prema rečima domaćina, Srbi su sa tribina uzvikivali: „Nož, žica, Srebrenica” i „Ubij Turčina”, a iz FS BiH još navode i da je Gajić isključen, jer je opsovao sudiji „majku balijsku” u trenutku kada je arbitar oštar start nad njim okarakterisao kao aut za rivala.


- Stvarno ne želim da se bavim politikom, za nas je ovaj meč završen. Došli smo u BiH da igramo fudbal i sve je bilo fudbalski do trenutka kada je sudija rešio da prekine meč. Žao mi je što nismo završili utakmicu, jer su obe ekipe borbenošću to zaslužile - ističe u razgvooru za „Alo!” Veljko Paunović, selektor srpskih omladinaca.

- Da li je Gajić opsovao sudiji „majku balijsku”, kako to tvrde Bosanci?
- To oko pominjanja majke su spekulacije. Jeste, opsovao je u trenutku, ali da li je baš to rekao sudiji, na nacionalnoj osnovi, to ne znam. Nisam mogao ništa jasno da čujem, jer je prekid usledio na drugoj strani terena.

- Hoće li fudbaler OFK Beograda biti kažnjen za taj postupak?
- Već je kažnjen, interno, prema pravilima koja važe u timu. Razgovarali smo s njim i skrenuli mu pažnju na ponašanje u buduće i on danas neće biti u timu na novoj utakmici koju igramo s Bosancima. Naravno, Gajić neće biti otpisan posle ovog incidenta, ali će morati da pripazi na ponašanje ubuduće, ako želi da bude deo ove reprezentacije.

Milan Gajić (u sredini) sa  drugovima iz reprezentacije

Milan Gajić (u sredini) sa drugovima iz reprezentacije


- Od ranije probleme s ponašanjem imaju Džigi Ninković, pa i Mitrović, koji povremeno napravi gaf, a sada se pojavio i Gajić. Koliko vam je, kao selektoru, teško da kontrolišete mlade fudbalere?
- Moram da ih pratim i savetujem, takav mi je posao. Mladi su, usijane glave, pa ih razumem, ali moraju na vreme da se ohlade. Baš zato, gledamo da što češće razgovaramo sa njima, čak im organizujemo i predavanja, recimo, naš najbolji sudija Mažić im je nedavno davao lekcije ponašanja na terenu. Situacije kao što je ona u Modriči, rasprava ili psovanje sudije, nikako ne bi smele da se ponavljaju ubuduće - zaključuje Veljko Paunović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP