Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SVUDA MOŽE, SAMO KOD NAS JOŠ UVEK ŠKRIPI

Milijarderi beže od fudbalske Srbije!

Autor: V. Nestorović | 25.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Dok se u Srbiji samo pričalo o interesovanju Romana Abramoviča ili šeika Bin Zajeda da kupe Zvezdu, u našem regionu milijarderi uveliko ulažu ozbiljne pare i od klubova prave gigante!

Partizan daleko  od privatizacije

Partizan daleko od privatizacije | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Zašto je kod nas bogati gazda opcija samo u priči, nikako u praksi, pitanje je i za državu, ali i za čelnike naših najboljih klubova, a dok mi i dalje budemo „mlatili praznu slamu”, naše komšije će da rade i podižu kvalitet svojih klubova. Tako imamo svetle primere da su NK Rijeka i FK Sarajevo ovih dana započeli ambiciozne projekte, predvođeni novim vlasnicima, koji su u njih uložili sveži kapital.


Rijeku je prošle godine kupio italijanski biznismen Gabrijele Volpi, koji je batalio vaterplo, a nedavno je krenuo i u rušenje legendarne „Kantride”, kako bi izgradio novi velelepni stadion za 12.000 gledalaca na obali Jadranskog mora, dostojan renomea kluba, koji želi da igra značajnu ulogu u Evropi u godinama koje dolaze.

Crvena zvezda  i dalje bez  privatnog  vlasnika

Crvena zvezda i dalje bez privatnog vlasnika | Foto: Goran Srdanov


Još jedan dobar primer, kako nema čekanja i kako mora brzo da se reaguje, jer uvek ima bogatih interesenata za ove naše prostore, jeste i ulaganje u FK Sarajevo od strane malezijskog milijardera Vinsenta Tana (poseduje bogatstvo od 1,3 milijarde evra), koji ne krije da želi da kupi klub sa „Koševa”, čiji je trenutno samo sponzor.
Čak mu je i skupština FK Sarajeva omogućila brzom promenom statuta da nesmetano kupi klub, u koji je letos uložio velike pare, kako bi se sanirali dugovi i napravio solidan tim, koji je trenutno drugoplasirani u šampionatu BiH.
Tan, vlasnik premijerligaša Kardif sitija, tvrdi ima velike planove i sa FK Sarajevom.

Vlasnik Kardifa  i FK Sarajeva:  Vinsent Tan

Vlasnik Kardifa i FK Sarajeva: Vinsent Tan | Foto: AP


- Želimo da gradimo trening kamp i fudbalsku akademiju, to je osnov svakog uspešnog kluba. Očekujemo od opštinskih vlasti da nam ponude pogodnu lokaciju. U tu akademiju dovodili bismo najtalentovaniju decu iz BiH, ali i iz celog regiona, omogućili bismo im da rade u najboljim mogućim uslovima i da oni koji pokažu najviše dođu do prvog tima, a kasnije i do Kardifa, odnosno Premijer lige.
Želimo tesnu saradnju između dva kluba, pomoć u svemu, odigravanje prijateljskih utakmicu, razmenu igrača... Bosna i Hercegovina je puna talenata i siguran sam da će im ovakav projekat umnogome pomoći da dođu do najjačih evropskih liga - istakao je Tan.

Čukarički prodat za 200.000 evra

Da privatizacije ima i u fudbalskoj Srbiji, najbolje pokazuje primer Čukaričkog, koji je prodat na javnoj aukciji za 200.000 evra firmi „Adok”. Nakon privatizacije klub sa Banovog brda dobio je reflektore i novu tribinu, a sjajno stoje u domaćem šampionatu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP