Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MEČ U NOVOM PAZARU PROTEKAO BEZ VEĆIH INCIDENATA

Milijaš sačuvao Zvezdu! (VIDEO i FOTO)

Autor: M. Z. | 17.04.2014 - 17:50:00h | Komentara: 1

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Novi Pazar minimalnim rezultatom u okviru 24. kola JSL. Jedini pogodak delo je Nenada Milijaša.

Došlo do sukoba posle meča

Navijači Novog Pazara i Crvene zvezde sukobili su se danas po završetku prvenstvene utakmice 24. kola fudbalske Superlige Srbije.


Incident se dogodio nakon poslednjeg sudijskog zvižduka na tribinama Gradskog stadiona u Nvom Pazaru, gde su nakon verbalnih uvreda letele i kamenice izmedju pristalica dva kluba.


Reagovala je Žandarmerija i kordonom razdvojila pristalice Novog Pazara i oko 400 navijača crveno-belih, a situacija je pogoršana kada je ministar bez portfelja u tehničkoj vladi zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izlazio sa tribina u majici s natpisom "Gračanica čeka titulu".


Domaći navijači sa zapadne tribine najpre su počeli da negoduju, a potom su gadjali stolicama pripadnike Žandarmerije koji su okružili Vulina.
Strasti su na kraju ipak smirene i nije bilo većih nereda, a na stadionu je pričinjena znatna materijalna šteta.

Na alo.rs ste mogli da ispratite duel Novog Pazara i Zvezde.

17:50 Utakmica je završena pobedom Beograđana od 1:0.

17:18 Posle dosuđenog penala, navijači Novog Pazara su pljuvali ka svečanoj loži i skandirali "Fudbalski savez strpati u kavez". Usledio je dvominutni prekid pošto Lazović nije mogao da izvede korner, kada su ga navijači gađali zastavicama i raznim predmetima. Na udaru se našla i Zvezdina klupa, koja je takođe zasuta predmetima.

17:17 Šimić brani penal Lazoviću! Prehtodno, oboren je Pečnik u kaznenom prostoru, sudija Jovanetić se nije dvoumio kada je pokazao na belu tačku, ali je golman Novog Pazara pročitao Lazovića koji je šutirao slabo, po zemlji.

17:03 Počelo je drugo poluvreme.

16:48 Navijači pazarskog tima skandiraju Naseru Oriću, kao i "Ovo je Turska".

16:47 Na odmor se otišlo prednošću Crvene zvezde od 1:0.

16:17 Gol! Crvena zvezda je povela sa 1:0 golom Milijaša iz slobodnog udarca sa oko 30 metara.

16:15 Za sada interesantnije je na tribinama. "Torcida" skandira "Ovo je Sandžak" i "malo vas je p...", dok "delije" u prvi plan ističu srpska obeležja. Vređanje na nacionalističkoj osnovi je u prvom planu, sa obe strane.

Prvi incident

Navijač Crvene zvezde

Povređeni navijač Crvene zvezde | Foto: M. Metlaš

16:10 Jedan od navijača beogradskog tima čim je ušao na stadion popeo se na zaštitnu ogradu u nameri da zakači zastavu i pao sa visine od tri metra. Medicinske službe su odmah dotrčale i ukazale mu pomoć. Ipostavilo se da povreda nije ozbiljnije prirode, momku je napukla arterija i biće pušten kući iz bolnice.

pp

Deo tribine gde su smešteni navijači Zvezde

16:07 "Delije" ulaze na stadion sa nekoliko minuta zakašnjenja.

16:00 Utakmica je počela.

15:40 Dragan Džajić, predsednik Crvene zvezde, pojavio se na novopazarskom stadionu u društvu najužih saradnika. Jedan od redara, stariji gospodin, videvši Džajića rekao je oduševljeno:

- Džajo, ti si za mene uvek bio legenda!

Džajić je, inače, dobio aplauze domaće publike.

Novi Pazar

novi pazar

Detalj pred početak utakmice | Foto: ALO!

15:05 U razgovoru sa našim izveštačem, meštani Novog Pazara kažu da se raduju utakmici sa velikim protivnikom, ali da se pomalo i plaše "delija" zbog reputacije koju imaju. Kažu, ne očekuju incidente, i veruju da će proteći sve u najboljem redu. Inače, još im je kost u grlu događaj od prošlog vikenda iz Kruševca, u kojoj su, kako ističu, njihovi sugrađani "brutalno prebijeni od policije".

pp

pp
14:55 Prema najnovijim informacijama, "delija" bi na stadionu trebalo da bude oko 400, koliko je uprava Novog Pazara izdvojila karata za gostujući sektor. Oko 15 časova će krenuti karavan ka Novom Pazaru. Mnogi od njih su već kod Raške, gde se spremaju za utakmicu.

14:40 Policija je postavila punkt za "delije" na oko 25 kilometara od grada, tu će ih držati neko vreme kako bi zakasnili na utakmicu, sve sa ciljem da se izbegne bliski kontakt sa rivalskim fanovima.

policija

Stop za "delije": Policijski punkt | Foto: ALO!

policija

14:00 Navijači Crvene zvezde su krenuli ka Novom Pazaru i planirali da unesu živo prase, kako bi isprovocirali domaće navijače, ali će tu ideju teško spovesti u delo.
Na stadionu u Novom Pazaru je izveštač alo.rs koji će ispratiti sva dešavanja vezana za utakmicu, ali i oko stadiona, s obzirom na to da je susret proglašen utakmicom velikog rizika. Ostanite uz alo.rs.
Poslednji komentari
  • Tiram Vreme: 17.04.2014 16:07h

    Gazi Zvezdo

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP