Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

OVO SIGURNO NISTE ZNALI...

Milinković igrao u Zvezdi!

Autor: D. Ostojić | 27.03.2015 - 17:15:00h | Komentara: 1

Baš u danu kada je Zoran Milinković (46) imao zvaničnu promociju u Humskoj kao novi trener Partizana, na društvenim mrežama je osvanula malo poznata informacija da je ovaj sjajni stručnjak 1992. godine bio na probi u Crvenoj zvezdi i za nju odigrao jednu ili dve prijateljske utakmice!

Trener Partizana pre 23 godine kao igrač bio dve nedelje na  probi na „Marakani“, ali nije zadovoljio Džaju i saradnike

Trener Partizana pre 23 godine kao igrač bio dve nedelje na probi na „Marakani“/ Foto: Sportski žurnal/Miki Antić

Tekstu objavljen u „Sportskom žurnalu“, koji govori o Zoranovom odlasku u Borac iz Banjaluke, ilustrovan je velikom fotografijom na kojoj se nalazi fudbaler Milinković, i to u opremi Crvene zvezde.


Vučelić: Ne znam da je bio u Zvezdi!


Pitali smo Milorada Vučelića, potpredsednika Partizana, zna li da je Zoran Milinković svojevremeno bio na probi u Crvenoj zvezdi i da nam prokometariše tu činjenicu, dobili smo kratak odgovor: „Ne znam“.

Vladimir Cvetković, legendarni rukovodilac Zvezde iz tog doba, za „Alo“ je rekao da se ne seća Milinkovića.

- Znate li vi koliko je fudbalera prošlo kroz Zvedu? Ne, ne sećam se Milinkovića da je bio u našem klubu - izjavio je za naš list Vladimir Cvetković.

Međutim, vrlo brzo smo pronašli svedoka i autora pomenutog teksta u „Sportskom žurnalu“. Naš kolega, Aleksandar Stanković, danas glavni urednik „Sport netvorka“, dobro se seća Milinkovića kao fudbalera.

- Milinković je odigrao jednu ili dve utakmice u Zvezdinom dresu jer je svega dve nedelje bio na „Marakani“. To je bilo nakon sezone 1991/92, u vreme najdužeg prelaznog roka u Jugoslaviji. Znate, bila su to ona ratna vremena. U Crvenoj zvezdi su već znali da će klub napustiti superasovi Siniša Mihajlović, Dejan Savićević, Darko Pančev i mnogi drugi. Dragan Džajić i njegovi saradnici bili su prinuđeni da traže igrače sa svih strana. Tako se i Kiza Milinković našao na spisku, ali istine radi, nikada nije registrovan za klub sa “Marakane“.
U međuvremenu, kada su se crveno-beli konsolidovali i doveli Ristu Vidakovića, Antu Drobnjaka, Nenada Maslovara, zahvalili su se Milinkoviću. Tada je on otišao u Banjaluku i potpisao za Borac - priseća se Stanković.

Inače, u zvaničnoj biografiji trenera Partizana se pominje da je igrao za Mladost iz Petrinje, Partizan, Vojvodinu, Mogren, Borac, Radnički (N), Honved, Varegem, Nicu, Hanzu, Anortozis i Doksu.
Milinković juče nije odgovarao na pozive i poruke iz redakcije „Alo!“.

Posle 24 godine ponovo u Humskoj: Zoran Milinković

Posle 24 godine ponovo u Humskoj: Zoran Milinković | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Uslov novom treneru: Titula ili razlaz!

Zoran Milinković (46) juče je ponovo „zadužio dres“ i raširio šal voljenog kluba, ovoga puta kao trener prvog tima Partizana! Pre 24 godine otišao je iz Humske, a pre 29 je sa crno-belima osvojio titulu šampiona Jugoslavije u juniorskoj kategoriji. Sada se isto očekuje od njega. Uprava srpskog vicešampiona, koja tvrdi da je Kiza bio jedina želja kluba nakon otkaza Marku Nikoliću i koja ubeđuje javnost da je Milinković najbolji trener u zemlji, očekuje samo jedno - titulu!
U suprotnom, surovi scenario mu je spremljen. Zna iskusni stručnjak da ga čeka otkaz ako sa svojim pulenima ne preseče šampionsku vrpcu.
- Sa klubom sam potpisao ugovor na pola godine, ali svakako da želim da ga produžimo na kraju sezone. Znam da je titula uslov za to. Svestan sam da klub ovakvog imena i veličine ne prašta neuspehe. Zadatak nije nimalo lak, a vremena je malo. Verujem u snagu kluba, igrača i navijača - verujem u uspeh. Ušao sam u bitku i želim da pobedim. Hrabrost mi nikad nije nedostajala - počeo je Milinković i dodao da se nada da će pobediti Zvezdu u derbiju na „Marakani“ ako „daju bog i junačka sreća“.
Na kraju, Milinković je upitan i kakav doček očekuje od „grobara”, s obzirom na to da ga mnogi napadaju jer je u finalu Kupa Srbije 2011. sa terena povukao ekipu Vojvodine pri rezultatu 2:1 za Partizan.
- Da razjasnimo jednom za svagda: nisam dao nijednu izjavu, niti sam u komentarima posle finala ikad ikoga uvredio. Stoički sam trpeo uvrede na svoj račun. Partizan mi je u srcu! Svojevremeno sam skupljao lopte ispod juga. I moj sin je veliki partizanovac - zaključio je Milinković.D. Ostojić

Poslednji komentari
  • Kuki Vreme: 28.03.2015 23:02h

    Jel su to navijaci partizana toliko kratke pameti kao i svi u ovoj zemlji kada su zaboravili da je ovaj covek glavni akter dizanja tenzija na svakom nivou na kup utakmici Vojvodina+Partizan kada se ponasao kao neki treneri iz bivsih YU republika koji su jedva cekali neku sitnicu da od nje naprave haos!! Nisko je ovaj klub pao kada je njega morao da angazuje,najverovatnije za DZ da bi se posle negde prodao..!!??

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP