Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

KO JE JONAS ERIKSON, SUDIJA KOJI JE POGURAO BARSU U LIGI ŠAMPIONA

Milioner, a slepac!?

Autor: M. Zdravković | 20.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Nikako se u Mančester sitiju ne mire sa potezom švedskog sudije Jonasa Eriksona, koji je u 54. minutu prvog meča osmine finala Lige šampiona sa Barselonom (0:2) isključio Martina Demikelisa i pokazao na belu tačku posle starta Argentinca nad zemljakom Leom Mesijem.

Pre šest godina  prodao je za sedam miliona evra 15 odsto udela u jednoj  švedskoj kompaniji

Pre šest godina prodao je za sedam miliona evra 15 odsto udela u jednoj švedskoj kompaniji | Foto: AP

Da li je prekršaj bio unutra ili van kaznenog prostora i dalje je velika dilema, a situaciju je dodatno podgrejala i izjava trenera „građana“ Manuela Pelegrinija, koji je poručio Eriksonu da se drži podalje od fudbala.
Čileanac je optužio glavnog sudiju da je namerno izbacio Siti i sigurno ga zbog toga sada očekuje i žestoka kazna UEFA.

Kontakt van šesnaesterca: Mesi i Demikelis

Kontakt van šesnaesterca: Mesi i Demikelis


- Nije postojao penal, faul je bio van šesnaesterca i to se odmah svira, a ne kasnije. Rekao sam Eriksonu u lice da je odlučio utakmicu. U ostatku Evrope je fudbal mnogo značajniji nego u samoj Švedskoj. Ovo je bila utakmica dva važna tima i bio je potreban mnogo iskusniji studija. Ovaj sudija nije imao nikakvu kontrolu nad utakmicom, a nije bila dobra ni odluka UEFA da Šveđanin sudi tako značajan meč - istakao je Pelegrini.

Inače, 39-godišnji Erikson je pre tačno šest godina postao multimilioner, kada je za oko sedam miliona evra u Švedskoj prodao medijska prava za 15 odsto udela u kompaniji „IEK sports“. Britanski tabloidi uključili su se u hajku na švedskog sudiju, pa donose i informaciju da je od oktobra, kada je završen švedski šampionat, Erikson sudio samo jedan jedini meč, i to prijateljski okršaj između katarskih timova Al Sada i Um Slala.

Raka Đurović

Raka Đurović

ĐUROVIĆ: Nije bio penal!


Rade Đurović, poznati srpski arbitar, smatra da je Erikson pogrešio u 54. minutu.
- Postojao je prekršaj van kaznenog prostora. Crveni karton za Demikelisa je ispravan, ali je odluka o jedanaestercu bila pogrešna. Kada uklizate rivalu, kao mesto prekršaja se uzima mesto na kojem ste ga prvo udarili, a u ovom slučaju to je bilo izvan šesnaesterca. Potezanje može da bude i posle pet metara, ali se prekršaj svira tamo gde je kontakt između igrača započeo. Mislim da Erikson nije bio na nivou utakmice - tvrdi Raka.

Poslednji komentari
  • Jeremija Vreme: 20.02.2014 08:06h

    iako znam da necete da mi objavite komentar jer ste svi zagrizeni Mancesterom, ipak cu da kazem da je penal cist kao suza !!! Ako "taj" vrhunski sudija Raka Djurovic vidi da nije, jasno mi je i sto je tako vrstan sudija. Neznam samo koliko Vas je culo za njega. Vracajte malo film ima ga na you tube i gledajte dobro gde je Demichelis tako mesijevu desnu nogu, plus kada se uzme namera igraca i cinjenica da loptu uopste nije ni tako ni imao sanse da je takne onda je PENAL cist kao suza. Crveni karton je samo posledica nacinjenog faula pod tim okolnostima. I za sve ovo mi nije potreban fakultet a jos manje "nekakvi" strucnjaci.

  • Milko Vreme: 20.02.2014 10:28h

    Secam se derbija Zvezda: Partizan pre nekoliko godina kada je identican start Rukavine nad Koromanom, kod rezultata 2:1 za Zvezdu,Karadzin operativac Stankovic totalno ignorisao,ne sviravsi nista.Kasnije je Partizan izjednacio i ZASLUZENO drpio jednu od sest titula.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP