Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

KO SU NAJVEĆA FUDBALSKA RAZOČARENJA U SRBIJI

Milioni, avioni, pa čabar!

Autor: M. Rangelov | 16.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 1

Oni su (bili) talentovani momci, Evropa je pričala o njima, šuškalo se o milionskim transferima. Menadžeri su zadovoljno trljali ruke, kovali ih u zvezde. Za sebe su mislili da su novi Kristijano Ronaldo ili Mesi.

Jedan od  najvećih srpskih  fudbalskih potencijala trenutno nema klub: Danijel Aleksić

Jedan od najvećih srpskih fudbalskih potencijala trenutno nema klub: Danijel Aleksić

Činilo se da će vrlo brzo postati reperzentativci Srbije, igrači koji će vratiti sjaj “orlovima”, ali... Sudbina je htela drugačije. Već danas većinu momaka možemo da svrstamo u kategoriju - “gde su, šta rade”. Za neke tu i tamo se čuje, nešto pročita, pogotovo sad kako se vraćaju u Srbiju.


1. Danijel Aleksić
Te 2007. godine, Aleksić je postao najmlađi debitant u istoriji domaćeg prvenstva. Pričalo se da Vojvodina ima sjajnog napadača, sposobnog da širom Evrope trese mreže... Danas teško da se neko seća Danijela. Voša ga je za 2,5 miliona evra prodala Đenovi, a onda kao da je nestao. Igrao je za Grojter Firt, Sent Etjen, Arl i Lehiju iz Gdanjska. Rani odlazak u inostranstvo skupo je koštao Aleksića, ovih dana mogao bi da se vrati u Novi Sad, i to kao slobodan igrač.

2. Filip Janković
Za ovog momka možda još nije kasno. Trenuto je igrač Parme na pozajmici u Kataniji. U Crvenoj zvezdi je debitovao kod Roberta Prosinečkog 2011. godine protiv Ventspilsa. Crveno-beli su ubedljivo slavili, ali navijači nisu samo zbog toga srećni napustili „Marakanu“. Bili su oduševljeni jer im se činilo da Zvezda konačno ima pravi biser. Janković je na štetu kluba raskinuo ugovor i otišao u Parmu... Na „čizmi“ još nije pokazao ni delić svog umeća.

3. Nikon Jevtić
Šta reći za dečka koji ima samo 10 godina, a u pasošu mu pored imena i prezimena piše “El Maestro”? Nikon Jevtić je bio velika nada svetskog fudbala, danas igra u nižoj ligi austrije za ekipu Holabruna. Nikon sada loptu probacuje kroz noge pukim amaterima. U karijeri je promenio mnogo timova, ali nigde se nije snašao. Pre nekoliko godina nije prošao probu u Partizanu.

Filip Janković i Nikon Jevtić

Filip Janković i Nikon Jevtić

Igrači koji polako „nestaju”...


Danijel Aleksić 1991 bez kluba
Filip Janković 1995 Katanija (pozamljen igrač Parme)
Nebojša Marinković 1986 Pert Glori
Nenad Marinković 1988 Partizan
Nemanja Tomić 1988 Genčlerbirligi
Miloš Bosančić 1988 Crvena zvezda
Nikon Jevtić 1993 Holabrun
Nikola Gulan 1989 Majorka
Milan Milanović 1991 Palermo
Nikola Aksentijević 1993 OFK Beograd
Ivan Obradović 1988 Mehelen
Nemanja Radonjić 1996 Empoli
Filip Malbašić 1992 Lehija

Poslednji komentari
  • Upoznat Vreme: 17.12.2014 18:36h

    Ne znam za ove druge, ali mi je poznata situacija za Nikona Jevtica. Decko je sa deset godina mogao da uradi stotinak trbusnjaka, da pimpluje loptu, ali fudbalski znalci su odmah rekli da je on zongler za cirkus a ne za fudbalski teren. Medjutim, njegov otac koji se lazno predstavljao kao fudbalski skaut je mislio da je njegov Nikon novi Maradona. Placao je novinare nekih beogradskih redakcija da pisu sve najbolje o Nikonu, da ga predstavljaju kao cudo od deteta, da se za njega otimaju Valensija, Mancester, platio je i jednu emisiju na Studiju B ...To koliko on vredi pokazuju klubovi u kojima je provodio po nekoliko sezona. Koliko on vredi pokazuje i to da ni u Slogi iz Petrovca na Mlavi nije zadovoljio a o Partizanu da i ne govorimo...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP