Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PRVI KORACI UČINJENI

Ministarka Marić odgovorila Daniloviću i Džajiću: Pomoći ćemo vam

Autor: Beta | 08.07.2013 - 15:01:00h | Komentara: 0

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić rekla je da će to ministartvo pomoći košarkaškom klubu Partizan i fudbalskom klubu Crvena zvezda i da će sa Ministarstvom finansija pronaći što prihvatljivije rešenje za njihova poreska dugovanja.

- Da, pomoći ćemo. Preciznije, već smo učinili prve, ali važne korake u tom pravcu, u danima koji su prethodili ovom odgovoru. Ministarstvo omladine i sporta i Vlada Srbije angažovali su se da pronađu podršku za nevolje koje su snašle Partizan i Crvenu zvezdu, ali ne iz budžeta ili javnih preduzeća, već iz privatnog privrednog sektora u duhu preporuke da se pomogne sportu - navodi se u pismu ministrke.

Alisa Marić

Alisa Marić | Foto: O. Bunić

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović je krajem juna rekao je da je situacija takva da odmah može da "stavi ključ u bravu" i pozvao državu da pomogne crno-belima. Samo dan kasnije, predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić uputio je pismo ministarki omladine i sporta Alisi Marić u kojem je zatražio pomoć države da bi taj klub opstao.
Ministarka je istakla da je oblast finasiranja sporta u Srbiji jasno uređena i da se neće dogoditi da država plaća klubove iz budžeta za sport, osim ako se značajno ne promeni Zakon o sportu.
- Čak i tada, teško je porediti potrebe profesionalnih fudbalskih i košarkaških klubova sa potrebama celokupnog reprezentativnog sporta Srbije, uključujući i fudbal i košarku.
Ona je navela i da u Srbiji ne postoji kategorija neplaćanja poreza.
- U ovoj državi ne postoji kategorija neplaćanja poreza. Postoji reprogram dugova i spremni smo da učestvujemo u razgovorima sa Ministarstvom finansija u pravcu pronalaženja što prihvatljivijih rešenja.

Ministarka je dodala da su Partizan i Zvezda institucije koje treba da

opstanu, ali i pozvala čelnike klubove da prestanu sa neprimerenim
izjavama.
- Crvena zvezda i Partizan jesu institucije koje ne samo da treba da opstanu već da budu i ubuduće ponos srpskog sporta. Isto tako, nadam se da jedna strana neće ponovo lakonski odbiti predlog ministra za pomirenjem zaraćenih strana, ne bi li se prestalo sa neprimerenim govorima službenih sportskih lica u javnosti.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP