Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

BOBAN BAJKOVIĆ, GOLMAN LIRSA, UMALO DA PROMENI PROFESIJU

Mogao sam u kafanske pevače!

Autor: D. Ostojić | 12.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Boban Bajković (29), golman belgijskog Lirsa, najveći deo fudbalske karijere proveo je na „Marakani”. U dresu Crvene zvezde doživeo je mnoge lepe i ružne trenutke, a u sećanju su mu ostale i neke anegdote iz mlađih dana u Ljutice Bogdana. Za „Alo!“ otkriva dva najupečatljivija događaja.

Boban Bajković

Boban Bajković | Foto: Marko Metlaš

- Znate mene, kod mene vam je svaki dan nova anegdota. Ovaj serijal ste mogli samo o meni da pišete. Ipak, dve stvari su mi se urezale u sećanje do kraja života - u dahu će Bajko.


Prva je, očekivano, vezana za njegovog „fudbalskog oca“ - Roberta Prosinečkog, trenera koji mu je prvi dao pravu šansu u redovima aktuelnog šampiona Srbije.

- Bilo je to u martu 2012. godine. Dobili smo Partizan na „Marakani“ sa 2:0 u prvom meču polufinala Kupa Srbije. Bila su to teška vremena za Crvenu zvezdu i taj trijumf nam je svima mnogo značio. „Delije“ su tokom meča bile u transu, a mene je ta atmosfera ponela posle utakmice. Otrčao sam kao Bolt sa terena do severne tribine i odmah se latio mikrofona. Dugo sam pevao sa najvernijim navijačima, kao da sam lebdeo. Međutim, odmah u svlačionici, Robi me je spustio na zemlju. Vrlo dobro se sećam da mi je tada rekao: „Bajko, ako ti je draži mikrofon od branjenja, vratiću te u kafanu kod Zorice Marković, odakle sam te i izvukao, pa tamo nastavi karijeru“ - kroz smeh će Cetinjanin.

Drugo ribanje, koje nam je kao anegdotu naveo Bajković, palo je nešto ranije. Opet, naravno, u Zvezdi, samo što je tada packe dobio od Ratka Dostanića.

- Ne sećam se koji je tačno meč bio, ali mi je Dostanić rekao: „Bajko, skidaj se“. Trebalo je da zamenim Sašu Stamenkovića na golu. Pošto sam 100 godina bio rezerva, uopšte nisam očekivao da ću na tom meču dobiti šansu. Skočio sam kao opržen, ali nigde mog dresa. Traži, traži - nema. Izblamirao sam se propisno i ostao na klupi - otkrio nam je Bajko na kraju razgovora.
Poslednji komentari
  • brka Vreme: 12.01.2015 15:00h

    kakvo strasilo=ahahaaha

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP