Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SAD I ZVANNIČNO

Mojes novi menadžer Junajteda!

Autor: Ekipa Alo! | 09.05.2013 - 18:00:00h | Komentara: 0

Dejvid Mojes potpisao je za Mančester Junajted. Potvrdio je to slavni engleski klub na svojoj službenoj stranici. Dosadašnji menadžer Evertona potpisao je ugovor na šest godina.

Dejvid Mojes

Dejvid Mojes i Ser Aleks Ferguson | Foto: AP

Ono o čemu su britanski mediji nagađali nakon objave ser Aleks Fergusona da napušta klupu Mančester Junajteda se obistinilo. Dejvid Mojes (50) nasledio je legendarnog sunarodnika na klupi "crvenih đavola".

- Ovo je velika čast. Posebno mi je drago što me je Aleks Ferguson preporučio kao svog naslednika u Mančesteru. Imam puno poštovanja prema svemu što je ser Aleks napravio u klubu. Znam da mi neće biti lako naslediti legendarnog Fergusona, ali ne pruža vam se baš svaki dan prilika da sednete na klupu Junajteda. Jedva čekam da krenemo - rekao je Dejvid Mojes koji je potpisao ugovor šest godina.

Toje i zvanično potvrđeno na službenoj stranici Mančester Junajteda s porukom: "Dobrodošao".

Mojes napušta Everton nakon 11 godina u klubu. Nije osvojio ni jedan trofej, ali je stabilizovao klub i osvojio navijače. Junajted je izabrao Mojesa kao naslednika legendarnog ser Aleksa koji je na Old Trafordu proveo 27 godina i osvojio 38 trofeja.

Mojes će sesti na klupu Junajteda 1. jula, a jedan od prvih zadataka u klubu biće da pokuša da zadrži Vejna Runija koji je navodno najavio kako želi da ode na kraju sezone.

Dejvid Mojes

Ferguson: Mojes je pravi čovek za Junajted! 

- Razgovarao sam sa ljudima u klubu i svi smo zaključili da bi Dejvid Mojes bio najbolje rešenje za Junajted. On je sjajan čovek s odličnim radnim navikama. Već duže vreme sam obožavatelj njegovog rada. Hteo sam ga dovesti 1998. godine za pomoćnika. Tad je još bio mlad i na početku karijere. U Evertonu je napravio sjajan posao. Ima sve što treba imati menadžer Mančester Junajteda - rekao je ser Aleks Ferguson.


Mojes osvaja dva trofeja u prvoj sezoni!

Englezi su "testirali" novog menadžera Mančester Junajteda Dejvida Mojesa u fudbalskoj simulaciji Football Manager 2013. Mojes se pokazao odličnim. Već u prvoj sezoni osvojio je dva trofeja, naslov prvaka i engleski kup.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP