Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ISMAIL MORINA, ČOVEK KOJI JE VOZIO DRON U BEOGRADU:

Morina: Glup sam!

Autor: E. A. | 15.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 3

Ismail Morina, albanski ekstremista koji je u oktobru prošle godine na meču Srbije i Albanije izazvao incident neslućenih razmera pustivši dron sa zastavom takozvane velike Albanije, dao je intervju lokalnim medijima, kojima je do detalja opisao kako je osmislio diverziju.

Da li će mu dati dron i na meču u Skadru?

Da li će mu dati dron i na meču u Skadru?

- Ideju za dron su mi dali prijatelji iz Italije. Prvo sam hteo da napišem poruku na italijanskom, ali onda sam našao reč koju će razumeti i na engleskom. U Beograd sam prvi put otišao 26. jula da osmotrim situaciju, mislio sam da će se igrati meč na stadionu Zvezde. Kasnije, kada je bilo određeno da se igra na Partizanovom stadionu, na internetu sam gledao mapu, tražio sam idealno mesto za puštanje drona, na 50 do 70 metara vazdušnom linijom od samog objekta. U svemu mi je pomogao i jedan prijatelj iz Skoplja - rekao je Morina.

Mitrović je skinuo  zastavu, a potom je  nastao haos

Mitrović je skinuo zastavu, a potom je nastao haos | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 
Uoči utakmice, skrivao se i čekao 17 sati da bi pustio dron.
- Ideja je bila da ga lansiramo dok traju himne. Ali, neko je naišao u tom trenutku, uplašio sam se će me otkriti, zastao sam. Nisam znao da je pored Vojna gimnazija. Sačekao sam kraj prvog poluvremena i pustio letelicu. Mislio sam da su albanski igrači u crvenim dresovima i zato sam spustio dron niže, prema njima, a onda sam shvatio da žele da ga uhvate i skinu. Ja sam, u stvari, napravio grešku, jer sam pogrešio boje dresova. Prilikom povratka iz Beograda, seo sam u automobil i brzo krenuo ka granici. Bojao sam se da će me policija uhvatiti.
Mislio sam da im zbrišem ako me zaustave, ali srećom, sve je dobro prošlo. Sve to, ipak, nije dobro prošlo po mene, jer retko kontaktiram sa porodicom, retko ih viđam. Isto i devojku, kada joj je bio rođendan, ostao sam samo tri dana sa njom. Nekadašnji život više za mene nije moguć - dodao je Morina, koji se plaši za svoju bezbednost.
Epilog - Morina je sada heroj u svojoj zemlji, a Albanija je uz njegovu pomoć dobila pobedu za zelenim stolom.
Poslednji komentari
  • Automedont Vreme: 15.07.2015 09:11h

    Zavatila ga paranoja, mozda ne bez osnova. Ne verujem da bi neko odavde potegao do Albanije da ga trazi (na kraju krajeva, koliko god da je bilo frustrirajuce, moram priznati da je ono sa dronom bilo domisljato i duhovito), ali doveo je sebe u situaciju da je njegova glava interesantna za sve potencijalne palikuce na Balkanu, recimo MI6.

  • aca Vreme: 15.07.2015 15:27h

    Srpska drzava je toliko dobro organizovana da vazduh disu i ljudi koji su Srbe masovno klali, palili, vadili organe i ne fali im dlaka sa glave pa ne znam cega li se ovaj mucenik plasi?

  • najgluplji narod Vreme: 16.07.2015 07:17h

    TAko je. Ovo je sigurna kuca za razne Cazime, Salje, Idrize koji na slepere transportuju heroin preko nase teritorije kao i za ratne zlocince koji su svirepo klali i mucili nasu nejac. Ovo je sigurna kuca i za one koji su drzali ''privatne'' zatvore i javne kuce u toku rata, cak mogu i koncerte da odrze i da napune Sava Centar ako to zele.Ovo je sigurna kuca i za hrvatske tajkune da ovde peru pare kupovinom desetina hiljada hektara obradive zemlje trajno. Ovo je sigurna kuca i za Sirijce, za koje preko noci ova vlada podigne prihvatni centar od par miliona. Samo za svoje gradjane, ovo je konc-logor, a ne drzava. TAko, da, sljamu belosvetski, dodji u Srbiju, bice ti kao kod kuce.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP