Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ŠTA NAM DONOSI RASPLET U JELEN SUPERLIGI

Možda ćemo da gledamo još dva večita derbija!

Autor: Ekipa Alo! | 15.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Odigrano je 23. kolo Jelen Superlige, a između večitih je ostalo isto rastojanje - tri boda: Crvena zvezda 56, Partizan 53. Ipak, u Humskoj se ne predaju, jer znaju da ih 26. aprila čeka derbi na njihovom stadionu.

Zvezda trenutno ima 56, a Partizan 53 boda

Zvezda trenutno ima 56, a Partizan 53 boda | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Ukoliko do tada ostane ista razlika, a u tom derbiju šampion slavi, i to sa 1:0, koliko je Zvezda pobedila u prvom međusobnom okršaju ove sezone, eto nama peripetija...


U propozicijama takmičenja piše da ako se radi o utvrđivanju plasmana timova koji odlučuju o prvaku ili o mestu koje vodi na evroscenu ili u niži rang tamičenja, prvo odlučuje broj osvojenih bodova. No, u slučaju istog broja osvojenih bodova dva ili više timova, „plasman na tabeli se sačinjava na osnovu dodatne pomoćne tabele od rezultata koji su postignuti u međusobnim susretima timova u prvenstvu”.

Prevedeno, ako večiti završe sa istim brojem bodova, prvo odlučuje ko je osvojio više bodova u derbijima, zatim ko je sa kolikom gol-razlikom završio taj dvomeč, a ako je i to isto, gleda se ko je dao više golova u derbijima. Ali, ako Partizan dobije derbi sa 1:0, a večiti završe takmičenje sa istim brojem bodova, onda odlučuje ukupna gol-razlika (a ako je ona ista, gleda se ko je dao više golova). Gol-razlika je trenutno na strani Zvezde za tri gola.

No, ako bi se desilo i da Partizan pobedi Zvezdu u derbiju sa 1:0 i da timovi na kraju sezone završe sa istim brojem bodova i apsolutno istom gol-razlikom, onda propozicije predviđaju da se odigraju dva dodatna meča po dvostrukom kup sistemu, dakle u Humskoj i na „Marakani“.

A ako se Hičkok upetlja, pa se obe te utakmice za titulu završe identičnim rezultatima, nema produžetaka i penala. Propozicije predviđaju žreb.
Nema sumnje da nas čeka vreli nastavak trke za šampionsku titulu!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP