Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

VELIKI OBRT!

MUKE NA MARAKANI! UEFA izbacuje Zvezdu iz Evrope!

Autor: A. O. | 01.06.2014 - 20:14:00h | Komentara: 24

Fudbalski klub Crvena zvezda biće izbačen iz evropskih takmičenja na godinu dana zbog kršenja finansijskog fer-pleja, saznaje “Alo!” iz izvora bliskih čelnicima FS Srbije.

Odluka se očekuje između 3. i 6. juna i faktički znači da crveno-beli, uprkos osvojenoj tituli prvaka, neće predstavljati našu zemlju u kvalifikacijama za Ligu šampiona ovog leta. 

Osvojili titulu, ali ostaju bez nade  da mogu do Lige  šampiona:  Fudbaleri Zvezde

Osvojili titulu, ali ostaju bez nade da mogu do Lige šampiona: Fudbaleri Zvezde | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 Iako u FSS-u stalno ponavljaju da čine sve kako bi pomogli Zvezdi da dobije licencu, prema informacijama koje stižu iz Čikaga, gde se na turneji naše reprezentacije nalazi kompletna vrhuška srpskog fudbala, predvođena predsednikom Tomislavom Karadžićem i generalnim sekretarom Zoranom Lakovićem, izvesno je da najtrofejniji srpski klub narednih dana čeka najcrnji scenario.

Šta više, čelnici Saveza su se pomirili sa činjenicom da crveno-beli neće igrati u Evropi, ali će prepustiti da UEFA bude ta koja će da stavi srpski klub na giljotinu, što će, kako se pretpostavlja, ovdašnja javnost podneti mnogo lakše. 

Ipak, nije ni to najgore. Najtragičnije je što ni na „Marakani“ ne znaju šta da očekuju od UEFA, a o tome da situacija nikako nije dobra, najbolje svedoči i činjenica da nijedan od čelnika kluba ne želi javno da govori o problemu koji Zvezda ima kada je reč o disciplinskom postupku koji se protiv nje vodi zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

Ni zemljotres joj ništa ne može: „Marakana“

Bez evro takmičenja ove godine: „Marakana“ | Foto: A. Dimitrijević

S druge strane, izbacivanje iz Evrope je možda i spas za budžet crveno-belih, koji je potpuno prazan, jer čak i da dobije licencu, pitanje je sa kojim snagama bi crveno-beli nastupili na leto u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Uprava, kao što je poznato, nastoji da smanji plate igrača, mnogi od fudbalera nemaju nameru da ostanu i da igraju za siću koju ionako neće dobiti, pa će odluka UEFA o izbacivanju crveno-belih biti samo vraćanje tog kluba u realnost, koja je poprilično pomućena mamurlukom posle prošlonedeljnog šampionskog slavlja.

Takođe, nije stvar samo u parama koje Zvezda duguje bivšim igračima, trenerima i klubovima (oko tri miliona evra), već u laži i neispunjivanju obećanja koja su mnoge uprave ovog kluba davale u prošlosti. To UEFA više neće da toleriše i sprema se za drakonske sankcije.


Zvezda pada zbog tri miliona!

Parma je ostala bez Evrope zbog 300.000 evra, Metalurg iz Donjecka je suspendovan zbog dugovanja za transfer od 1,2 miliona evra, dok Zvezda duguje preko ti miliona evra i zato je UEFA najviše tereti. Zvezda duguje Radu 1,7 miliona evra za transfere Luke Milivojevića i Aleksandra Pantića. Duguje se i Poljaku Gregožu Bronovickom (600.000 evra), Andriji Kaluđeroviću, Milanu Vilotiću, Aleksandru Jevtiću, Robertu Prosinečkom (ukupno 120.000 evra), a tu je i minus na računu, koji iznosi 1.500.000 evra. 

Laković: Odlučuje UEFA, a ne mi!

Generalni sekretar FSS-a Zoran Laković izjavio je da će Crvena zvezda saznati konačnu odluku o evropskoj licenci u periodu između 3. i 6. juna.
- Radi se o dve različite stvari. Za licencu u novoj sezoni zadužen je FSS, ali problem je postupak pred UEFA za kršenje fer-pleja. Radi se o novom telu, koje čine nove sudije iz Luksemburga i Lihtenštajna, i ne mogu da dam nikakvu projekciju kakva će biti njihova odluka. Dali smo sve od sebe. Ovog puta možda idemo na našu štetu zbog uvažavanja Zvezdinih činjenica za licencu, ali ponavljam, to bismo učinili za svaki naš klub - napominje Laković.
FSS je inače prijavio Crvenu zvezdu za kvalifikacije za LŠ, a za evropske kupove je licencirao i Partizan, Vojvodinu, Jagodinu i Čukarički, ali treba napomenuti da poslednju reč o tome mogu li crveno-beli u Evropu ipak daje UEFA.  

Poslednji komentari
  • dejan Vreme: 31.05.2014 22:45h

    ako je vest istinita treba da ih je sramota, zbog cega sada da je izbace, zasto to nisu uradili poslednjih 6 godina kada je situacija bila jos gora, ocigledno se pomaze grobarcicima jer je odzvonilo u ovom takmicenju i sad im je trnovitiji put do evrope, ali nema veze sledece godine Zvezda šampion i Srbije i Sveta!!!!

  • ljube Vreme: 01.06.2014 00:10h

    Kako je titula "dobijena" i bog vidi.Partizanu je oduzeta sa ponishtavanjem regularnog gola u Pazaru,i sviran penal za prekrshaj na 18 metara.

  • Džaba vam novci moji sinovci :D Vreme: 01.06.2014 00:26h

    Šta se ti čudiš Dejane, pravo pitanje je ko je i zašto vam pomagao predhodnih 6-7 godina kojih ni pod razno niste smeli igrati Evropu!!! Došla maca na vratanca, konačno ima pravde i ta prevara zvana czv će biti propisno kažnjena!!! Hehehehe, PUTA se ponadala!!!

  • mica Vreme: 01.06.2014 00:27h

    ti brate nisi bas u vinklu.. o cemu ti pricas.

  • miki Vreme: 01.06.2014 00:45h

    Hajde nemoj da se brukate i pisete gluposti kao nase novine. Isti clanak je bio jos prvi put kada je UEFA trebala da donese odluku vezano za zvezdu. Inace ako zvezda isplati milion ipo eura do srede nista vise nije sporno oko licence... I nemojte da se sramotite ovakvim nagadjanjima,.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP