Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

RAČUNICA

MUP: Incidenti u Srbiji na svakih 330 utakmica!

Autor: Beta | 06.11.2013 - 13:00:00h | Komentara: 0

Zamenik načelnika za praćenje i sprečavanje nasilja na sportskim priredbama Uprave policije Srbije Vladimir Stojanov izjavio je da do narušavanja javnog reda i mira dolazi u proseku na svakih 330 sportskih priredbi.

- Policija preduzima zakonom predviđenje mere i primenjuje Zakon o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama i međunarodne konvencije koja se tiče tih oblasti, pre svega Evropsku konvenciju o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja gledalaca na sportskim priredbama. Sve što je u Zakonu, a nadležnost policije mi preduzimamo - rekao je Stojanov agenciji Beta.

2013.  3. novembar marakana

"Jug" u plamenu | Foto: Aleksandar Dimitrijević

On je istakao da za priredbe kao što je derbi Partizan - Crvena zvezda policija sakuplja podatke i vrši bezbednosnu procenu i nekoliko meseci pre održavanja.
- Policija na dan odigravanja utakmice preduzima sve mere koje su u skladu sa njenom nadležnošću. Ono što se ne vidi za prošli derbi, jeste da je angazovana policija sa teritorije cele Srbije. Pratili smo kretanje navijača i njihovo ponašanje.
On je dodao da je za 145. "večiti" derbi pronađeno na desetine pirotehničkih sredstava i brojnih predmeta koji mogu da povrede. On je podsetio da pretres na ulazima u stadion vrši redarska služba koju je unajmio organizator utakmice, u saradnji s MUP-om.
Pre i za vreme utakmice Crvene zvezde i Partizana dogodili su se brojni incidenti, navijači su na tribinama palili pirotehnička sredstva, dok je na nekoliko mesta zapaljena južna tribina stadiona.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP