Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ISTRAGA

MUP: Ispitaćemo skidanje trake Šćepoviću

Autor: Beta | 08.08.2013 - 14:18:00h | Komentara: 4

Ministarstvo unutrašnjih poslova ispitaće sve okolnosti incidenta posle fubalske utakmice Partizan - Ludogorec u Beogradu, kada je jedan navijač ušao na teren i skinuo kapitensku traku Marku Šćepoviću, izjavio je državni sekretar MUP-a Vanja Vukić.

Policija ispred stadiona

 | Foto: N. Marković

Posle revanš utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koju je Partizan izgubio, jedan od vođa navijača Partizana Miloš Radisavljević Kimi je sišao s tribine stadiona u Humskoj, skinuo traku Šćepoviću i odneo navijačima. Pritom, nije reagovalo obezbedjenje, kao ni navijači Partizana.

- MUP će ispitati da li je lice koje je ušlo na stadion imalo i neko odobrenje od uprave fudbalskog kluba Partizan da stoji na mestu na kom se nalazilo, kao i sve okolnosti koje su dovele do tog slučaja - rekao je Vukić.

On je istakao da MUP proverava "sve te navode".

Kimi moćniji od Vučića i Dačića!

Miloš Radisavljević Kimi

Šćepa se za novi susret sa Kimijem „naoružao“ majicom na kojoj je Majk Tajson | Foto: Nebojša Marković

KIMI: Ne znam zašto se diže fama, nisam mu agresivno skinuo traku, on mi je sam dao, neka kaže dečko... ŠĆEPOVIĆ: Jeste! Osetio sam obavezu da navijačima dam kapitensku traku, oni su naš 12. igrač

U utorak smo napokon saznali ko je gazda u Humskoj jer to nije aktuelni predsednik Dragan Đurić, nego Miloš Radisavljević Kimi, vođa navijačke grupe „Alkatraz“ i jedan od vođa mnogo brojnije sekcije „Grobari jug“. On je nezvanični prvi čovek Fudbalskog kluba Partizan!


To je individua koja uspešno rukovodi navijačima, što mu je, ajde da kažemo, i posao, ali i određuje ko neće biti zamenik kapitena Partizana, tera zvaničnog predsednika Dragana Đurića iz kluba, organizuje konferencije u službenim prostorijama... To je isti onaj Kimi koji je nedavno, posle 16 meseci kazne, izašao iz zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti i pretnji novinarki B92 Brankici Stanković, a dobio je i nepravosnažnu presudu od četiri meseca zatvora zbog nereda ispred Bajrakli džamije u martu 2004. godine, kada je ta bogomolja spaljena.


E sad, pošto je isti taj Kimi baš juče organizovao konferenciju u prostorijama Partizana u Humskoj, a da za nju niko iz kluba nije znao ili su se pravili da ne znaju do petnaestak minuta pre njenog početka, a noć pre toga je skinuo kapitensku taku sa ruke Marka Šćepovića (pogledati fotografije), izgleda da njemu niko u Partizanu ne može da se suprostavi, ali to ne mogu da urade ni čelnici države Srbije.

- Marko Šćepović sigurno nije sam kao list na vetru. Ja se nikog ne bojim. Nisam kukavica da bežim - rečenice su Alberta Nađa od juče izrečene u istoj prostoriji u koju je samo nekoliko minuta po njegovom odlasku došao Kimi.


Na naša pitanja: “Da li Šćepović zaslužuje da bude kapiten?”, “Kako može da se dogodi da navijači uđu na teren i imaju bilo kakav kontakt sa igračima?”, “Kako Šćepović nije bio ‘list na vetru’ ako je Kimi došao skroz do njega?”, usledili su šturi odgovori, indirektni...


- Sam sam bio kapiten, to je najveća čast za nekog igrača. Ne želim da komentarišem skidanje kapitenske trake Marku Šćepoviću. Ne bojim se, ali ne želim. Ja sam sa ponosom nosio traku i neću da pričam o Šćepoviću i o tome da li je on nosi sa ponosom. Za sve što ljudi žele da znaju, neka pitaju njega.

Kimi i Šćepović

Kimi i Šćepović u duelu | Foto: Marko Metlaš

Lična karta
GODINA: 30
FUNKCIJA: Zvanično vođa navijačke grupe „Alkatraz“
DOSIJE: Odležao 16 meseci zbog pretnji i ugrožavanja sigurnosti novinarke B92 Brankice Stanković, nepravosnažno osuđen na četiri meseca zbog nereda ispred Bajarkli džamije 2004. godine, kada je ta bogomolja zapaljena

Konkretno, za slučaj od utorka, mislim da su zakazale redarske službe - rekao je Nađ i ostao živ.


Pošto sportski direktor nije konkretno odgovorio na pitanja novinara i tako uskratio navijačima Partizana, ali i celoj sportskoj javnosti aktuelne informacije, onda je Kimi odlučio da jednom zauvek razjasni slučaj „skidanje kapitenske trake Šćepoviću“! On na to ima pravo, bio je učesnik gorepomenutog događaja. I izađoše on i Šćepović pred novinare...


Prvo pitanje: „Zašto ste skinuli traku Šćepoviću?“


- Prvo, nisam je skinuo, on mi je dao - bez blama, kao iz topa odgovorio je Radisavljević.


- Stvorila se slika totalno drugačija od onoga što se stvarno desilo jer ja nijednog trenutka nisam bio agresivan. Tačno je da sam preskočio ogradu, kao što činim posle svake utakmice i što je normalno, kako bih skinuo zastave i pokupio koreografiju, ali mu nisam skinuo traku. Šćepović i ja smo pre svega drugari i ovo nije bio nasilan gest. Videli su svi šta se desilo i ne znam zbog čega se pravi fama, a ne piše se o drugim stvarima u klubu. Naravno, nije moje da pričam o tim drugim stvarima - problemima. Ponavljam, nisam mu skinuo traku, sam mi ju je dao - bilo je zvanično objašnjenje. Potom je pogledao u Šćepovića i rekao: „Evo, neka dečko sam potvrdi!“


A Šćepa je sebi u bradu nastavio...


- Ja sam osetio obavezu prema navijačima, koji su tu cele godine i naš su 12. igrač, da predam traku. Digla se velika prašina nepotrebno i ovaj slučaj nema veze sa slučajom Lazara Markovića (koga je jedan navijač Partizana ošamario) jer je to potpuno druga dimenzija. Nijednog trenutka se nisam osetio ugroženim. Dešava se da odigram lošiju utakmicu, nekad su navijači zadovoljni, nekad nisu! - rekao je on.


Na kraju je Kimi dodao da se nada da će slučaj „traka“ biti produktivan, da će da trgne njegovog dobrog druga Šćepu iz letargije jer on misli da je za bolji klub od Verone, koja je pokazala interesovanje. Šćepa je potom obećao da će i ako ostane u Partizanu uklizati 30 puta na sledećoj utakmici, kako zahteva Kimi, pa da mu ekipa sa juga, ali i ostalih tribina, ne zamera više.


Na kraju, bratski pozdrav - stezanje ruku pred objektivima, ispred grba Partizana!
Puj, pike ne važi! Idemo dalje, sve isto...

Vučić obećao Kimiju i „Grobarima“ jednak tretman Partizana i Zvezde?

Kimi je otkrio i detalje sastanka „grobara“ sa vicepremijerom Aleksandrom Vučićem od pre nekoliko dana.

Aleksandar  Vučić je naišao  na dobrodošlicu  čelnika i navijača  Partizana

- Istina je da su „grobari“ pre neki dan imali sastanak sa Vučićem. Zaključili smo da bi ravnopravno trebalo da se gleda i na Partizan i na Zvezdu, što nam je gospodin Vučić i obećao - i to je to. Pokušali smo da se neke stvari i u košarkaškom klubu dovedu u normalu, međutim, neki zvaničnici to interpretiraju na svoj način - preneo je stavove najjači čovek Partizana sa sastanka sa najjačim čovekom u državi.

Rašović: Smiriti glave!

Trener Partizan Vuk Rašović posle eliminacije od Ludogoreca kaže da ne pomišlja na ostavku.

Optimista: Vuk Rašović

Vuk Rašović | Foto: M. Metlaš

- Nisam razmišljao o ostavci, a neću ni razmišljati dok se nešto i ne dogodi. Videćemo se kada se stvari budu dešavale, pa ćemo tek onda donosti odluke.

Rašović se osvrnuo i na incident sa kapitenskom trakom.


- Razgovarao sam sa Markom i još ćemo malo razmotriti šta se


dogodilo. Ne mogu da se stavim u tu situaciju, ali sigurno nije bilo prijatno. To je momenat koji se dogodio i sada treba smiriti glave, svi smo mi hteli da prođemo i zbog toga je bilo nervoze i svega - izjavio je Rašović.

Poslednji komentari
  • alex Vreme: 08.08.2013 16:19h

    najblazu kaznu koju bi trebao Kimi da dobije je 10 godina zaprane pristipu stadionu pristup u iluku od 500 metara.

  • pera Vreme: 08.08.2013 18:08h

    morace to da istraze,zasada nemaju dokaza za to,a ako bude potrebno sasluca ce svih tri miliona svedoka pa neka neka sponzorusa od vrhovnog sudije odluci da ga kazni bar na par dana a predsednik nikolic ce da ga pomiluje,on to voli !

  • Bata Srećko Vreme: 08.08.2013 18:58h

    Možda Kimi bude novi ministar sporta ili policije u ovoj rekonstruisanoj vladi!

  • maja Vreme: 09.08.2013 04:54h

    Vanja Vukic ocigledno ne poznaje zakon o sportu kao ni kako treba da izgleda protokol na jednoj fudbalskoj utakmici. Niko ne moze tek tako usmeno nekome da kaze da udje na teren.Sva imena,licence, brojevi licnih karata, bas sve mora da pise u protokolu.Zna se ko je redar, ko fotograf, ko igrac, ko sudija i ko navijac-samim tim i gde je kome mesto. Taj nabildovani huligan moze da sakuplja rekvizite tek kada svi akteri bezbedno napuste stadion.Ovo je sramota i zalosno ...Naravno da je fudbaler morao da mu ustupi traku jer da je to odbio i da je huligana ponizio pred navjacima i gledaocima, ko zna sta bi sa njim bilo. Na zalost, nema ko da ga zastiti i ja da sam na njegovom mestu nikada traku ne bih vise n stavila, a verovatno bih i promenila klub. Klub se nije oglasio, nije osudio, nije zastitio- do vidjenja!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP