Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ČELSI GA DOČEKUJE RAŠIRENIH RUKU

Murinjo: Prezadovoljan sam povratkom Matića

Autor: Večernje novosti | 15.01.2014 - 20:00:00h | Komentara: 0

Prezadovoljan sam povratkom Matića. Razvio se kao igrač u Portugaliji i postao fantastičan univerzalni vezista. Siguran sam da će postati važan deo našeg tima - izjavio je Murinjo.

Nemanja Matić danas je uspešno prošao lekarske preglede u Čelsiju i potom potpisao petoipogodišnji ugovor sa klubom sa "Stamford bridža".

Nemanja Matić

Nemanja Matić | Foto: www.chelseafc.com

Srpski reprezentativac je član kluba iz Londona bio od 2009. do 2011, a povratkom među "plavce" zadovoljan je i menadžer Žoze Murinjo.
- Prezadovoljan sam povratkom Matića. Razvio se kao igrač u Portugaliji i postao fantastičan univerzalni vezista. Siguran sam da će postati važan deo našeg tima i pomoći nam u ostvarivanju ciljeva - izjavio je Murinjo.
Benfika će inkasirati 25 miliona evra, a 20 miliona je preusmereno iz Volfsburga od prodaje Kevina De Brujnea. Dok su se engleski, ali i svetski mediji bavili Matićevim kvaliteteom i onim što će tim Čelsija dobiti njegovim dolaskom, Portugalce je malo uzbudila izjava predsednika Benfike Luisa Felipea Vijeire da klub nije želeo da proda Srbina.
- Bilo je dogovoreno da Nemanja ne odlazi do kraja sezone, da se ne rastura ovaj sjajan tim, ali je on u poslednje vreme trpeo pritisak i na kraju je rešio da ode. Nismo zadovoljni time, ali nismo ni mogli da ga zadržimo - istakao je Vijeira.
Iako je Benfika napravila sjajan posao, jer je Matića dobila bukvalno za pet miliona u trampi za Davida Luiza i za dve sezone zaradila na njemu 20 miliona, predsednik Vijeira je od strane javnosti i navijača stavljen na stub srama kao neko ko rasprodaje ekipu. Naš reprezentativac je za "A Bolu" potvrdio da je odluka o odlasku samo njegova.
- Vijeira je sjajan čovek, on vodi klub na najbolji mogući način i imali smo odlične odnose. Zaista je pokušao sve da me zadrži u klubu, ali je odluka već bila doneta. Njemu je Benfika u srcu i to treba respektovati.

Muri

Prazninu u veznom redu lisabonskih "orlova" odlaskom Matića, prenosi "A Bola", nadomestiće srpski "orao" Ljubomir Fejsa. Trener Žorž Žezus rekao je da će bez Matića igra Benfike izgubiti na snazi i kvalitetu, ali će sa Fejsom dobiti na čvrstini u defanzivi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP