Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

EKSKLUZIVNO

MUTU: Rumuni i Srbi su braća!

Autor: Marko Grujić | 10.06.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Prošli su dani kada je Adrijan Mutu pripadao fudbalskoj eliti, ali ni na zalasku karijere Rumun nije izgubio magiju zbog kojeg su ga obožavali navijači širom sveta. Bivši fudbaler Čelsija, Juventusa i Fjorentine trenutno se odmara nakon završetka francuskog prvenstva i ističe da će uskoro posetiti i Srbiju.

Mutu i Siniša

Mutu i Siniša | Foto: AP - Fonet

- Često dolazim u Srbiju jer mi se sviđa, prijatno mi je kod vas. Srbi i Rumuni su kao braća, planiram uskoro da posetim Srbiju tokom odmora - priča Mutu ekskluzivno za “Alo!”.


Kokain mrlja u karijeri


Rumunski internacionalac je 2004. godine pao na doping testu zbog upotrebe kokaina dok je nosio dres Čelsija. Mutu je tada dobio otkaz u Čelsiju i posle sedam meseci suspenzije izgradio karijeru ponovo u Italiji. Šest godina kasnije Mutu je ponovo pao na doping testu, ali dok je branio boje Fjorentine, zbog upotrebe „sibutramina“, supstance koja kontroliše glad.

Rumunski fudbaler je tokom karijere trenirao sa mnogim srpskim igračima, od kojih je najviše u kontaktu ostao sa Zdravkom Kuzmanovićem, ali i sadašnjim selektorom Srbije Sinišom Mihajlovićem.

- Zdravko mi je veliki prijatelj iz Fjorentine, sa njim održavam kontakt i dalje. Čujem se ponekad i sa Mihom, on mi je bio trener u Firenci. Bio je sjajan igrač - kaže Mutu i priznaje da nije upoznat da je Zdravko Kuzmanović dobio ćerkicu.
- Pa to on mora da mi kaže, a ne vi - rekao je bivši reprezentativac Rumunije kroz osmeh.

Adrijan Mutu

Adrijan Mutu | Foto: AP


Mutu se poslednjih dana našao u zenitu javnosti pošto je izrazio želju da usvoji kinesko dete koje je pronađeno u kanalizaciji. Snimak o spasenoj bebi obišao je i potresao svet, pa i samog Mutua, koji je impulsivno reagovao.

- Bio sam na doručku sa prijateljem kada sam video priču o toj nesrećnoj bebi i nisam puno razmišljao u tom trenutku, samo sam nazvao televiziju na kojoj se davao taj prilog i rekao sam da želim da usvojim dete. Ta beba zaslužuje bolji život i želeo sam da joj ga pružim. Pričao sam i sa suprugom, kojoj se svidela ideja, ali na kraju smo saznali da u Kini nije moguće da se usvoji dete ako ste strani državljanin - otkriva Mutu, koji ima troje dece i ne može da garantuje da neće uvećati brojnost porodice.

- Nemam u planu da usvojim dete, imam ih već dovoljno, ali znate kako, u životu se neke stvari ne planiraju - poručio je Mutu za kraj.

Adrijan Mutu

Adrijan Mutu | Foto: FoNet

Ne znam gde ću dalje


Mutu je završio sezonu u dresu francuskog Ajačioa, ali još ne zna da li će u njemu ostati i sledeće sezone.
- Trenutno sam na odmoru, uživam u relaksaciji sa porodicom i ne razmišljam o nastavku karijere. Za jedno dve ili tri nedelje ću razmisliti ozbiljnije i doneti pravu odluku. Ne mogu da vam garantujem da li ću ostati u Francuskoj jer ko zna šta će da se dogodi do kraja prelaznog roka - rekao je Mutu.

Poslednji komentari
  • kakamutu Vreme: 10.06.2013 11:57h

    da mu pruzi bolji zivot sa kokainom i steroidima....xaxaxaxaxaxaaa

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP