Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

LEGIJA STRANACA!

Na Kosovu igra samo jedan reprezentativac!

Autor: P. Vuković | 04.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Fudbalska reprezentacija Kosova i Metohije sutra u (15 sati) debitovaće na međunarodnoj sceni. Iako nisu priznati od Ujedinjenih nacija, kao ni od FIFA i UEFA, kosovskim Albancima je dozvoljeno iz „svetske kuće fudbala“ da odigraju prijateljsku utakmicu protiv selekcije Haitija u Kosovskoj Mitrovici na stadionu Trepče, koji se sada zove „Adem Jašari“.

Domaćin: Kuštrim Mušica

Domaćin: Kuštrim Mušica

Nadali su se Fadilj Vokri i ekipa da će svetske zvezde Ćerdan Šaćiri, Granit Džaka, Valon Behrami, kao i Adnan Januzaj igrati za njih, međutim, što zbog zabrane FIFA, što zbog ličnih odluka, oni se neće pojaviti u Mitrovici.

“Selektor” Bunjaku je zato bio prinuđen da pozove manje poznate fudbalere, među kojima su najistaknutiji članovi golman Palerma Samir Ujkani i napadač Kajzerslauterna Albert Bunjaku. Skoro svi su rođeni u pokrajini, s tim da samo jedan fudbaler iz tamošnje takozvane Kosovske Superlige je dobio poziv među 22 fudbalera. Čast kosovskog fudbala braniće Kuštrim Mušica iz Prištine, koji će biti rezervni golman.

Najzvučnije ime:  Samir Ujkani

Najzvučnije ime: Samir Ujkani


Inače, Ujkani je ujedno i najskuplji fudbaler ovog tima, pošto se njegova vrednost procenjuje na 2,2 miliona evra, dok je Bunjakuova tržišna cena milion evra. Ukupna vrednost svih 22 fudbalera koji će se naći u kombinaciji za meč sa Haitijem je nešto iznad devet miliona evra. To je, recimo, manje u zbiru nego što vredi čak šest srpskih fudbalera, čija je cena iznad deset miliona.

Nepriznati savez južne srpske pokrajine zatražio je prijem u FIFA 2008. godine, ali je odbijen, po članu 10 statuta da “samo države priznate od UN mogu da igraju prijateljske utakmice”. Ali, ne lezi, vraže, četiri godine kasnije, odobreno im je igranje po famoznom članu 79, za njihove potrebe, ali bez državnih simbola. Iz meseca u mesec kriterijumi su se menjali u njihovu korist, pa tako sada Kosovo ne sme da igra samo sa bivšim jugoslovenskim republikama. Do sada, odmerili su snage uglavnom sa ekipama koje takođe nisu priznate od Ujedinjenih nacija, ali su u poslednje vreme izgurali i prijateljske, doduše, nezvanične, sa članicama FIFA - Saudijskom Arabijom, Albanijom i Turskom.
Poslednji komentari
  • Dani Vreme: 04.03.2014 15:59h

    Kosovo bice sportsak sila i u futbalu,kao i u individulnim sportovima ,bokso,karate,taiboks...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP