Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ALEKSANDAR STANOJEVIĆ BLIZU KLUPE SRBIJE

Najbolje rešenje!

Autor: M. Zdravković | 08.02.2014 - 09:01:00h | Komentara: 0

Aleksandar Stanojević nalazi se blizu klupe fudbalske reprezentacije Srbije! Tomislav Karadžić, prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije, obelodanio je da će tokom sledeće nedelje ponuditi ugovor nekadašnjem treneru Partizana, od koga se očekuje da zameni Sinišu Mihajlovića i povede “orlove” ka Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine.

Spreman za izazove: Aleksandar Stanojević

Spreman za izazove: Aleksandar Stanojević | Foto: Beta

Stanojević je trenutno u Beogradu, a kako još uvek nije raskinuo ugovor sa kineskim Pekingom, koji je doskoro trenirao, nije u mogućnosti da daje nikakve izjave niti da bilo šta komentariše vezano za angažman na kormilu “orlova”. Ipak, jasno je da bi poziv iz FSS-a bio primamljiv za 40-godišnjeg stručnjaka, koji je ostavio značajan trag i kao trener Partizana, ali i kao kormilar kinskih klubova Dalijena i Pekinga. Takođe, Stanojević je poznat kao trener čije je osnovno načelo red, rad i disciplina, tako da bi sa tim stavom mogao da napravi dobru reprezentaciju u godinama koje slede.


Utisak je i da se trenerska struka u Srbiji slaže sa angažovanjem Stanojevića, jer ga za to preporučuju - rezultati.

I Pižon je za Stanoja: Vladimir Petrović

I Pižon je za Stanoja: Vladimir Petrović | Foto: A. Dimitrijević

- Da nije imao uspehe s Partizanom, a kasnije i u Kini, ne bih bio za njega. Ovako, smatram da je Sale Stanojević apsolutno najbolje rešenje za selektorsku poziciju - kaže za “Alo!” Vladimir Petrović Pižon.


Nekadašnji selektor Srbije očekuje dosta od dolaska Stanojevića.
- Verujem da bi mogao da unese svoj elan i principe rada u celu priču i da uz pomoć mladosti, ali i trenerskog iskustva, napravi dobru reprezentaciju. Naravno, trebaće mu i dosta sreće na tom putu, a mnogo će zavisiti i od forme reprezentativaca ili eventualnih povreda. Ali, bitno je da mu čelnici FSS-a pruže šansu, jer je Stanojević svojim dosadašnjim radom i uspesima zaslužio da se oproba kao selektor - napominje četvrta zvezdina zvezda.

Navikao da dominira!


Aleksandar Stanojević kalio se kao trener mlađih kategorija u OFK Beogradu, pomagao je Miroslavu Đukiću u mladoj reprezentaciji i predvodio omladinsku reprezentaciju Srbije do aprila 2010. kada je preuzeo funkciju trenera prvog tima Partizana.
Sa 36 godina postao je najmlađi trener u istoriji crno-belih, posle čega je osvojio i titulu šampiona, pobedivši u svih sedam utakmica do kraja prvenstva. U sezoni 2010/2011. odveo je Partizan u grupnu fazu Lige šampiona i osvojio s njim “duplu krunu”, da bi početkom 2012. godine bio smenjen, posle sukoba sa predsednikom Draganom Đurićem (u trenutku kada je Partizan imao čak deset bodova više od Zvezde).
Trenerski put odveo ga je potom u Kinu, gde je davljenika Dalijen sa poslednjeg mesta na polusezoni doveo do pete pozicije na kraju 2012. godine, a u 2013. godini predvodio je Peking do trećeg mesta u šampionatu Kine i polufinala nacionalnog kupa, posle čega je ipak smenjen.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP