Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

OSTaLI BEZ PRVENSTVA, LIGE EVROPE I KUPA

Najmalerozniji tim na svetu - Benfika!

Autor: P. V. | 28.05.2013 - 08:45:00h | Komentara: 0

Kakav košmar! Zamislite sezonu u kojoj vaš tim ispusti titulu, iako je praktično već imao u rukama tri kola pre kraja, zatim izgubi finale Lige Evrope, a kao šlag na tortu dođe i poraz u finalu nacionalnog kupa. Takav tim postoji, to je Benfika!

Nesrećni lisabonski „orlovi“

Nesrećni lisabonski „orlovi“ | Foto: AP

Portugalskog giganta poterao je neviđeni maler ove sezone, pošto je ostao bez ijednog trofeja, a realno je bilo da osvoji bar dva. Prvi peh se desio u prvenstvu, kada je tri kola pre kraja Benfika imala meč-loptu protiv Estorila na svom terenu, pred 60.000 ljudi, ali je remizirala (1:1). Usledio je poraz od ljutog rivala Porta, i to u 92. minutu (1:2), čime je trofej prešao u ruke „zmajeva”, iako im je bio dovoljan remi. Posle toga, primili su gol od Čelsija, tačnije od našeg Baneta Ivanovića, u finalu Lige Evrope u 93. minutu (1:2).

Kardozo

Kardozo

Vrhunac se dogodio u nedelju, kada su izgubili od Gimaraeša u finalu portugalskog kupa, iako su do 78. minuta vodili sa 1:0. Slično „prokletsvo“ snašlo je i Leverkuzen u sezoni 2001/02, kada je uspeo da ispusti prednost u šampionatu u pretposlednjem kolu, a onda i da izgubi u finalu LŠ od Reala (1:2) i nemačkog kupa od Šalkea (2:4).

Kardozo napao trenera Žesusa!

Oskar Kardozo, jedan od lidera Benfike, nije mogao da se pomiri sa porazom od Gimaraeša u finalu kupa, zbog čega je posle meča napao trenera Žorgea Žesusa, koji ga je izveo sa terena u 69. minutu. Ne samo to, Kardozo je hteo da se obračuna i sa nekim saigračima, tako da je stručni štab imao probleme da smiri Paragvajca.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP