Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PET OPCIJA ZA SPAS ZVEZDE I REŠENJE PROBLEMA SA UEFA

Najrealnije, Lazović na prodaju!

Autor: M. Zdravković | 16.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Zvezda je u gadnoj nevolji! Dug od više od 50 miliona evra, koji je godinama muči, ništa je u poređenju sa ozbiljnim sankcijama koje joj UEFA sprema za naredne dane. Zvezdi preti izbacivanje iz evropskih takmičenja!

Zvezdin „kapitalac“: Darko Lazović

Zvezdin „kapitalac“: Darko Lazović | Foto: Marko Metlaš

Evropska kuća fudbala navrzla se na siromašne crveno-bele, kojima sprema izbacivanje iz Evrope ako do ponedeljka (21. aprila) ne pronađu oko dva miliona evra kojima bi garantovali da će do 25. maja, kada ističe rok za dobijanje licence za evropska takmičenja, namiriti potraživanja nekadašnjih fudbalera, trenera, ali i klubova sa kojima su poslovali. Ipak, problem nije tako lako rešiv jer čak i da pronađe spornu lovu, Zvezda može da dobije odgovor druge strane da je previše puta obećavala i da nije ništa konkretno uradila, tako da licenca i igranje u Evropi više i ne zavise samo od para, već i od dobre volje čelnika UEFA?!


Džaba što mnogi treneri i bivši igrači, kojima se duguju pare četiri, pet ili šest godina unazad, hoće da sačekaju da Zvezda stane na noge. UEFA je ta koja neće više da čeka i mrcvari se zajedno s crveno-belima. Odlučila je da ovog meseca preseče i da na nekadašnjem šampionu Evrope iz 1991. trenira strogoću, verovatno ponesena činjenicom i da joj posle španske Malage treba žrtveno jagnje sa renomeom, za primer drugim klubovima sa Balkana.

Kako će Zvezda doći do para da bi obezbedila licencu, za sada je nejasno. Postoji nekoliko opcija, od kojih je najrealnija ona da se već sada prodaju najbolji igrači kako bi se obezbedile brze pare. Svakako bi prvi mogao da bude „zavaljan“ Darko Lazović, i to po znatno nižoj ceni od stvarne, jer je klubu lova hitno potrebna. Još jedna sasvim realna opcija je kredit koji bi neka od banaka odobrila crveno-belima, ali uz garancije ozbiljnih institucija.

Ipak, kako saznajemo, na preksinoćnom sastanku Upravnog odbora članovi rukovodstva nisu se usaglasili o strategiji rešavanja problema s parama, koji bi, ako pođe po zlu kao što je trenutno, mogao da dovede i do gašenja najvećeg srpskog kluba jer samo titula i plasman u Ligu šampiona mogli bi da podignu finansijski posrnulu Crvenu zvezdu.
Svaka druga opcija samo će povećati dugove i crveno-beli brod će nastaviti da tone...

Karadžić i Divac

Karadžić i Divac

Tole ili Divac garanti za kredit!

Osim hitne rasprodaje najboljih fudbalera, druga realna opcija za rešenje problema Zvezdine evrolicence je uzimanje kredita kod neke od poslovnih banaka.
Ipak, kako je Zvezda gubitaš koji ne može da dobije kredit na svoju reč, u tom pokušaju biće joj potrebna velika pomoć Fudbalskog saveza Srbije ili Olimpijskog komiteta Srbije, kao jednog od garanata za tu transakciju. Dakle, Tomislav Karadžić ili Vlade Divac mogli bi da pomognu crveno-belima da prežive!
Čak i ako Crvena zvezda dobije kredit od neke banke, biće to samo kupovina kratkoročnog mira jer bi, kako se može čuti nezvanično na „Marakani“, kao deo vraćanja crveno-beli morali već u junu da prodaju tri najbolja fudbalera kako bi taj kredit bio otplaćen.

Krizni plan u pet tačaka

1. Prodaja Lazovića

I dok neki spominju da bi Investicioni fond Pinija Zahavija ponovo mogao da bude opcija, Zvezda je bez brige, jer ima dosta bogatih evropskih klubova koji bi već sada kaparisali njenog „kapitalaca“ za leto.

2. Novi kredit

Može li klub čiji je ukupni dug preko 50 miliona evra uopšte da dobije kredit? Koja će to banka odobriti Zvezdi tih nekoliko miliona evra koji bi je pokrili pred UEFA?

3 „GASPROM“

Jedna dodatna, vrlo brza finansijska inekcija od „Gasproma“ (koji je podsećamo i glavni sponzor UEFA), mogla bi da odobrovolji čelnike u Nionu da popuste i odobre Zvezdi evro-licencu.

4. Čelnici

Članovi Upravnog odbora mogli bi između sebe da prikupe potreban novac i tako pomognu klubu. Pitanje je samo da li je svako od biznismena koji sede na „Marakani“ spreman da izdvoji novac za Zvezdu?

5. Klupska tajna

Zvezda je ranije skupo prodavala pojedine fudbalere i moguće je da nije skroz isplaćena za te transfere. Možda je od nekog Žigića, Jankovića ili Baste ostao po koji milion da se povuče s nekog računa i da se njime kupi mir.

Poslednji komentari
  • Kataklizma komunizma Vreme: 16.04.2014 08:14h

    Gasi bre ovo zlo za svagda...i svi cemo lepse ziveti !

  • Vladimir Vreme: 16.04.2014 15:25h

    Gasprom hitno treba oterati. Kako ih nije sramota da Salkeu daju 50 puta vise novca nego Zvezdi. Nadam se da ce Itihad da zakrpi rupe.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP