Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ABUBAKAR OUMARU ĆE UČINITI SVE DA OBUČE DRES ORLOVA

Naravno da ću za Srbiju pevati „Bože pravde“

Autor: Marko Grujić | 19.04.2013 - 00:05:00h | Komentara: 1

Za Srbiju bi naučio i pevao himnu i borio se kao da je njegova rodna zemlja. Napadač Vojvodine Abubakar Oumaru (26) želi da dres Kameruna zameni srpskim, a na sve to spreman je i da potpiše pravilnik o ponašanju selektora Siniše Mihajlovića.

„Ako dobijem pasoš, naučiću da pevam himnu, pre svega zbog sebe, a onda i zemlje čije boje branim”, rekao je napadač Vojvodine

„Ako dobijem pasoš, naučiću da pevam himnu, pre svega zbog sebe, a onda i zemlje čije boje branim”, rekao je napadač Vojvodine | Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Voleo bih da igram za Srbiju, dugo sam ovde, već četiri godine i osećam se kao da je moja zemlja. Ljudi su dobri prema meni, tako da, ako budem dobio priliku da se borim za mesto reprezentativca, daću sve od sebe kao što to činim u Vojvodini - započinje razgovor za “Alo!” napadač Vojvodine.


Profitirali Hrvati i Poljaci

Primer Eduarda da Silve, koji od 2004. brani boje Hrvatske i u tom periodu postigao je 27 golova na 55 utakmica, najbolji je pokazatelj koliko bi Srbija mogla da profitira ukoliko da pasoš Abubakaru Oumaruu. Pre njih, poznat je bio i primer Emanuela Olisadebea, Nigerijca koji je branio boje Poljske. On je na 25 utakmica postigao 11 golova.

Oumaru je već upoznat da bi pod kormilom Siniše Mihajlovića morao da peva himnu “Bože pravde” kako bi izbegao sudbinu Adema Ljajića, koji se definitivno neće vraćati među “orlove” dok je to uslov za igranje u nacionalnom timu.

- Treba naglasiti da me još niko nije iz FSS-a nije pozvao i da tek treba da razgovaramo. Ako dobijem pasoš, za mene tu nema dileme, ja himnu moram da naučim zbog sebe, a onda i zbog zemlje čije boje branim! To nije nikakav problem, ako već imam pasoš, onda moram i da znam himnu - odlučan je Kamerunac.

Pre Oumarua, srpski pasoš je dobio bivši napadač Crvene zvezde i Partizana Gabrijel Kleo, koji nikad nije dobio priliku da zaigra za “orlove” uprkos velikom pritisku da se pozove u nacionalni tim.

Ovako bi mogao da izgleda tim  Srbije u narednim kvalifikacijama za EP

Ovako bi mogao da izgleda tim Srbije u narednim kvalifikacijama za EP

Abubakar može da igra za Srbiju!


Kada Abubakar bude dobio srpski pasoš, postoje četiri uslova, od kojih jedan mora da ispuni kako bi mogao da od FIFA dobije dozvolu da zaigra za reprezentaciju
1. Da je rođen u Srbiji
(ne ispunjava)
2. Da mu jedan od roditelja rođen u Srbiji (ne ispunjava)
3. Da su mu deda i baba rođeni u Srbiji (ne ispunjava)
4. Da živi dve godine neprekidno u Srbiji (ISPUNJAVA)
* Ukoliko odigra samo jednu utakmicu u četiri godine za jednu reprezentaciju, onda može da igra za drugu reprezentaciju.

- Mislim da je došlo vreme da i za Srbiju zaigra stranac. Naravno, mora da postoje neki uslovi, da oseća privrženost prema zemlji i da to ne bude iz koristi. Ukoliko postoji želja i mogućnost da igra za reprezentaciju i svojim kvalitetom može da doprinese nacionalnom timu, onda to pitanje ne treba da se postavlja, zašto ne bi igrao? - pita se Oumaru.
Kamerunac je svestan da bi mogao da postane prvi stranac u istoriji “orlova” i to mu izuzetno prija.

- Bio bih veoma počastvovan da budem prvi stranac koji je zaigrao za Srbiju. Sve to zavisi od mene, ako dobijem pasoš i FSS me pozove, ja ću prihvatiti poziv i sve ću učiniti da dokažem da nisu pogrešili što su mi dali šansu. Daće bog da dam što više golova za Srbiju - kaže centarfor Vojvodine.

Kamerunci su poznati pod nadimkom “lavovi”, pa će pored nacionalnih boja, Oumaru promeniti i životinju, pošto će verovatno postati “orao”.
- Ha, ha, ha, ne smeta mi što ću biti “orao” - uz osmeh je završio razgovor sa nama raspoloženi Oumaru.

Lična karta


Ime i prezime: Abubakar Oumaru
Datum rođenja: 31. 3. 1987.
Igračka karijera (broj utakmica i golova): Janbijan (5/0), Čangša Ginde (51/7), Crvena zvezda (13/2), OFK Beograd (23/3), Vojvodina (80/28)
Reprezentativna karijera: Kamerun 1/0 (debitovao 8. septembra 2012. godine protiv Zelenortskih Ostrva)

Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović | Foto: Marko Metlaš

Oumaru: Siniša je sjajan trener!


Kamerunac ima veoma visoko mišljenje o sadašnjem selektoru Siniši Mihajloviću.
- Srbija ima jednog od najboljih trenera, Sinišu Mihajlovića. Ukoliko bih dobio priliku da mi on bude trener, ja bih bio veoma srećan, jer smatram da puno mogu da naučim od njega, ali i od drugih igrača - jasan je Kamerunac.

Poslednji komentari
  • valjevac Vreme: 19.04.2013 13:26h

    Nisam ni sumnjao da ces pevati.Svaka cast,znas da cenis zemlju i gostoprimstvo,za razliku od Ljajica koji je ovde rodjen,sve postigao a mrzi svoju zemlju.Bravo OUMARU,i sada se vidi da je Miha pogodio za Ljajica.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP