Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

HVALA ŠĆEPOVIĆU, HVALA LJAJIĆU

Naš sin će ponovo juriti za loptom!

Autor: M. Grujić | 26.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Drama koja se dogodila na Teleoptiku, kada se pionir Futsal kluba Kolubara onesvestio, okončana je srećno zahvaljujući pravovremenoj reakciji Slađana Šćepovića, kome je u pomoć pritekao i ministar Rasim Ljajić.

Roditelji optimisti:  Filip Bliznaković

Roditelji optimisti: Filip Bliznaković

Trinaestogodišnji Filip Bliznaković je dan nakon nemilog događaja već izašao iz bolnice, a iako je u prvi mah napad delovao mnogo opasnije, ispostavilo se da se radi o dehidraciji. To su reči Filipove majke Tanje, koja je malo podrobnije objasnila ceo slučaj.


Treba uvesti medicinsku obuku


Slađan Šćepović je dao prilično jasan odgovor na pitanje da li bi medicinska obuka igrača morala da postane obavezna.
- Trebalo bi uvesti neku medicinsku obuku igrača, zašto da ne, sigurno da bi to bilo dobro za sve. Igrači moraju da prepoznaju određene simptome i da znaju da reaguju u takvim situacijama, ne samo na terenu, nego i izvan njega - zaključio je Slađan Šćepović.

- Filip se odlično oseća, izašao je iz bolnice pošto je primio tri boce infuzije. On je pre godinu dana operisao cistu na glavi, lekari su rekli da je to bezazleno i da ljudi žive sa njom, ali da njemu preporučuju operaciju jer je doživeo “mali grč”.
Brzo se oporavio, dobio je dozvolu da nastavi karijeru, s tim da se pazi sunca - započinje razgovor za “Alo! Sprint” Filipova majka.
U subotu je na Teleoptiku bilo izuzetno sparno, a tome je dodatno pridodao i teren sa veštačkom travom, na kojem je zbog gume bila viša temperatura.
- I drugoj deci je bilo loše, a kamoli Filipu. On je dehidrirao i pao u nesvest - kaže Tanja Bliznaković, koja je optimista kada je u pitanju nastavak karijere njenog sina.

Uhvatio sam dete za  vilicu, otvorio mu  usta i stavio u njih  pištaljku”: Slađan  Šćepović

Uhvatio sam dete za vilicu, otvorio mu usta i stavio u njih pištaljku”: Slađan Šćepović | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Moraćemo da se konsultujemo sa njegovim lekarom, ali verujem da će ponovo juriti za loptom. On je hiperaktivno dete i zato hvala treneru Šćepoviću, gospodinu Ljajiću i veliko hvala Filipovom treneru Nikoli Blagojeviću, koji se nije odvojio od njega dok sve nije bilo u redu - poručila je majka 13-godišnjeg dečaka.

Slađan Šćepović je brzom i herojskom reakcijom sprečio tragediju, a svi svedoci nemilog događaja zadivljeni su smirenošću koju je trener pionira Partizana prikazao u tom trenutku, kao da se godinama bavi lekarskim poslom.

Među prvima pritrčao  u pomoć: Rasim Ljajić

Među prvima pritrčao u pomoć: Rasim Ljajić | Foto: Konstantin Kamenov


- Znao sam šta treba da se radi u toj situaciji, nisam bio u panici, ostao sam pribran i reagovao sam jer sam prepoznao da je dečak imao napad. Još u igračkim danima sam učio pokraj naših lekara kako treba reagovati kada se nešto desi, da prepoznam prve znake infarkta ili nekog drugog napada. Uhvatio sam dete za vilicu, otvorio mu usta i u njih stavio pištaljku - prepričava Šćepović događaj sa Teleoptika.
Na tribinama se nalazio i ministar Rasim Ljajić, koji je gledao sina Amira na terenu.

- Pomogao je i gospodin Ljajić, sve se super završilo kako je moglo da bude. Prišla je i jedna žena, ne znam da li je ona jedan od roditelja, umivali smo dete vodom. Tek nakon 25 minuta se oporavio od šoka, došao k sebi i postao svestan kako se zove - otkrio je Šćepović.

Filipov trener: Šćepović je dečaka spasao pištaljkom!


Nikola Blagojević, trener Futsal kluba Kolubara, konstantno je bio uz Filipa Bliznakovića nakon što je dečak pao u nesvest. On je istakao da je Slađan Šćepović svojim instrukcijama mnogo pomogao nakon što je pioniru Kolubare pozlilo po izlasku iz igre.
- Ja sam dečaka postavio na bok, a do tada je Slađan Šćepović već pristigao i rekao mi da mu ubacim prst u usta. Jedva smo mu stavili pištaljku u usta, posle su nam čak rekli da to nismo uradili, da su posledice mogle da budu i fatalne. Na teren je sišao i gospodin Ljajić, on nam je tu pomogao i rekao kako da ga polivamo vodom, kako da ga masiramo. Kupali smo ga 20 minuta bez svesti, držali ga da mu se oslobodi ruka, koja se zgrčila. Jedno potpisujem, Šćepovićeve instrukcije su mu spasle život - bio je jasan Filipov trener.

Poslednji komentari
  • zoran Vreme: 27.08.2013 08:21h

    Vestacka trava,zlo za organizam!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP