Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

BRANIO IZRAELCE OD POMAHNITALIH TURAKA

Navijači Makabija obožavaju Stojkovića: Ti si kralj! (VIDEO)

Autor: mozzartsport | 23.07.2014 - 22:54:00h | Komentara: 2

Skandal na pripremama Makabija iz Haife u Austriji! Kontrolni susret izraelskog kluba sa francuskim Lilom prekinut je u 84. minutu zbog toga što je nekoliko desetina turskih navijača (a njihova dijaspora je izražena u ovoj alpskoj državi) uletelo na teren i napalo prvotimce ekipe na čijoj klupi sedi srpski stručnjak Aleksandar Stanojević.

Turci upadaju na teren

Turci upadaju na teren

 Turci su najpre mahali zastavama Palestine, višedecenijskog neprijatelja Izraela, a potom fizički nasrnuli na zatečene fudbalere Makabija.Sve dok u pomoć nisu pritekli pripadnici obezbeđenja i policije, Izraelci su bili prepušteni sami sebi, pa su morali da se brane od neprijatelja. Sudeći prema izveštajima izraelskih novinara, srpski golman Vladimir Stojković je bio u glavnoj ulozi, nije dao na sebe, ušao je u klinč sa huliganima i zbog tog gesta, u kome je branio ekipu, odmah porastao u očima navijača Makabija.

''Naš novi golman je kralj! Na prvu utakmicu sezone donećemo srpske zastave kako bismo ga pozdravili.Veliko poštovanje'', glasi jedan od komentara navijača na vest o napadu Turaka na igrače Makabija.
Povodom ovog incidenta oglasilo se i rukovodstvo kluba koji pretenduje da naredne sezone svrge sa trona dvostrukog uzastopnog šampiona, Makabi iz Tel Aviva.
''Naš klub se zalaže za toleranciju i sport bez nasilja, žao nam je što se prijateljski meč sa Lilom na ovaj način završio. Tokom susreta oko 50 turskih emigranata nas je provociralo zastavama Palestine i sve vreme vređalo naše igrače i članove stručnog štaba. Kad je došlo do prekida u 84.minutu fudbaleri su počeli da se brane, a prilikom odlaska u svačionicu gađali su ih kamenjem. Srećom, svi su zdravi”, piše u zvaničnom saopštenju Zelenih.

Inače, prilikom prekida Lil, za koji je igrao Marko Baša, vodio je 2:0 golovima Mendesa i Kjara.

Poslednji komentari
  • remorker Vreme: 24.07.2014 08:37h

    Ko dirne turke imace 100 miliona turaka protiv sebe. Jer, Austrija je srce Turske. Bravo Stojke! U tebi se probudilo onih 500 godina robovanja pod turcima.

  • stef Vreme: 24.07.2014 08:58h

    Bolje se bije nego sto brani... prima gol iz slobodnog koji bi moja baba odbranila.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP