Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ZAKLJUČAK SKUPŠTINSKOG ODBORA

Navijačke grupe kao paravojne formacije!

Autor: Tanjug | 06.11.2013 - 15:39:00h | Komentara: 1

Na sednici Odbora Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove danas je rečeno da se navijačke grupe ponašaju kao "paravojne formacije", ali i da je huliganstvo van kontrole državnih organa.

Marakana u plamenu

"Marakana" u plamenu | Foto: A. Dimitrijević

Odbor je zatražio od MUP-a da dostavi informaciju o navijačkim grupama i nasilju koje se dešavalo u poslednje vreme, o čemu će raspravljati do kraja meseca, odnosno nakon dobijenih podataka.

Član Odbora Milovan Drecun (SNS) rekao je u toku rasprave da je potrebno da to skupštinsko telo hitno raspravlja o tome, jer se navijačke grupe ponašaju u poslednje vreme "kao paravojne strukture".

- Sada može da se čuje i najava da će na Banijici u nedelju (na utakmici Rad - Crvena zvezda) biti krvi - upozorio je Drecun.

Predsednik Odbora Dušan Bajatović je, nakon sednice, rekao novinarima da su poslanici jasno iskazali da huliganstvo predstavlja ozbiljan problem i ozbiljnu društvenu opasnost i da je praktično van kontrole državnih organa.
On je rekao da će sednica biti održana do kraja meseca, a da će nakon nje Odbor tražiti da se preduzmu mere ne samo da se pojača represija prema huliganima, već i da se zakonski to ponasanje reguliše.

- Kao društvo moramo se suočiti sa tim da imamo problem nekontrolisanog ponašanja navijačkih grupa i to se mora staviti na dnevni red - rekao je Bajatović.

On je najavio da će ta sednica Odbora biti zatvorena za javnost, što dozvoljava Poslovnik o radu Skupštine Srbije. Odbor je zaključio i da će održati posebnu sddnicu o islamskom radikalizmu.
Poslednji komentari
  • stevan Vreme: 06.11.2013 20:59h

    ove "paravojne formacije" su se pojavili juče? nešto se ne sečam

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP