Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PONOSAN

Ne čujem više „Tole, lopove!“

Autor: D. Ostojić | 20.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Završen je 144. večiti derbi, a samim tim i Jelen Superliga za sezonu 2012/13. Slavio je Partizan rezultatom 1:0 i samo mu je bod dovoljan iz preostala dva kola da i matematički obezbedi šestu titulu u nizu.

Ne ljuti se  na „delije”:  Tomislav Karadžić

Ne ljuti se na „delije”: Tomislav Karadžić

Za divno čudo navijači Crvene zvezde dan posle izgubljene najvažnije utakmice u sezoni ne „pljuju” kao i obično sudiju Milorada Mažića i predsednika FSS-a Tomislava Karadžića, nego isključivo svoje igrače.


Nema više priča da je nameštena titula Partizanu, da je Mažić pokrao crveno-bele, nije bilo ni pesme na severu „Ne treba nam plaćena titula”, a i ona „Tole, lopove” bila je kraća i čula se slabije nego obično. Zbog toga smo pozvali Toleta za komentar.

Stojković je najbolji akter
prethodnog derbija!


Kada smo završili razgovor sa Karadžićem, on nas je posle nekoliko minuta ponovo kontaktirao i zamolio da ga pitamo da izdvoji najboljeg aktera prethodnog derbija. Učinili smo to...
- Bilo je nekoliko igrača koji su odskakali, ali Vladimir Stojković je bio najbolji! Moram da kažem da su prethodni selektori grešili kad ga nisu pozivali u nacionalni tim, jer je on naš najbolji golman, apsolutno. Ubeđen sam da bismo u prethodnim kvalifikacijama imalo mnogo bolje rezultate da je on branio, pa možda bismo se našli i na Evropskom prvenstvu - očigledno je Toletu bilo stalo da pohvali Partizanovu „jedinicu”.

- Iskreno da vam kažem, „Tole, lopove” nisam čuo u subotu na stadionu. Rekli su mi da je pevaju „delije” u jednom trenutku, ali u onoj galami slabo se čula. Sigurno da mi ne prija kad je čujem i da me raduje što se sve manje peva - kaže Tole na početku razgovora za ALO! SPRINT.
Predsednik FSS ima i objašnjenje zašto ga navijači Zvezde sve manje uzimaju u usta...

- Nema šta, momci su konačno shvatili ono što sam ja pričao pre nekoliko godina - da je Jelen Superliga jedno od najregularnijih takmičenja u Evropi. Neizvesnost u šampionatu i podatak da nema pritužbi na organizaciju prethodnog derbija, kao i ni na suđenje, govore u prilog tome. Ja se ne ljutim na navijače Zvezde.

Prvi čovek srpskog fudbala veliku zahvalnost za ovaj pozitivan trend u domaćem fudbalu duguje glavnom sudiji derbija Miloradu Mažiću.
- Prava je sreća da imamo vrhunskog glavnog sudiju poput Mažića, poznatog i priznatog u celoj Evropi. Ustvari, kompletna sudijska trojka je odradila fenomenalan posao na derbiju i zbog toga nema pritužbi.
Za kraj, Tole se osvrnuo i na teorije zavere pred derbi, da je meč namešten u korist Zvezde, kao i na ceo šampionat.

„Delije“

„Delije“ | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Ma to su čaršijske priče. Nisam se osvrtao na njih ni najmanje. Nema tog političara koji bi mogao da namesti prvenstvo dok sam ja u Savezu, a sa druge strane, nema ni bojazni o nameštanju derbija. To je više od utakmice, tu niko ne trguje. Veći problem imamo, recimo, tamo gde se bori za opstanak. Moramo da kontrolišemo te klubove da se slučajno između sebe ne bi dogovarali - zaključuje Karadžić.
Poslednji komentari
  • Tole,odlazi ! Vreme: 20.05.2013 07:30h

    Koja lopurda.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP