Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

OTVORIO DUŠU

Ne dam mangupima da mi lupaju šamare!

Autor: Ekipa Alo! | 24.08.2013 - 23:05:00h | Komentara: 0

Gde je bio Tomislav Karadžić 1961. godine? Pitanje je koje i dalje interesuje ovdašnju javnost, a koje je prvi postavio Nebojša Čović, potpredsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Tomislav Karadžić

Tomislav Karadžić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Čović je dodao i to da je prvi čovek Fudbalskog saveza bio u ustanovi koja počinje na “S” a završava se na “Ž”, iz čega se jasno može zaključiti da je u pitanju zatvor Spuž u Crnoj Gori.

Radim na tome da odem iz FSS

Crvena zvezda i pojedini superligaški klubovi traže Karadžićevo smenjivanje, zbog kako su naveli, njegovog lošeg rada i stanja u Savezu.
- Intenzivno radim na svom odlasku iz FSS-a već godinu dana, praktično od kada sam dobio novi mandat. Ja ga nisam tražio, možda mi nije bio potreban, ali svi regioni su me hteli, podržali su me tada čak i oni koji me danas žestoko napadaju - rekao je Karadžić.

Uostalom i Zvezdan Terzić, predsednik OFK Beograda je bio još konkretniji: “Karadžić je ležao zatvorsku kaznu u Spužu!”.

Konačno, tri dana nakon što se u javnosti “zavrtela” priča o Karadžiću i Spužu, predsednik Fudbalskog saveza Srbije je odlučio da progovori na ovu temu za “Sport” i “Sportski žurnal”.

Karadžić je na pitanje “gde ste bili 1961. godine”, dao zanimljiv, ali ne i do kraja precizan odgovor.

- Kada sam bio momak, koji je iz unutrašnjosti došao na studije, nisam dozvoljavao gradskim mangupima da mi kroje sudbinu. Danas imam mnogo godina i ne dam ni ovim mangupima da mi kroje sudbinu, da mi, kao pojedincima, udaraju šamare! Žao mi je, naravno, da su se neke stvari desile, ali znate je kako je kada si mlad... Radi se o tuči u studentskim danima, a sve ostalo je predimenzionirano. Ako im je to argument za moju lošu biografiju, neka im bude. U mom saopštenju pomenuo sam samo nešto od onoga što znam, ali pozivam državne organe da provere i navode iz mog saopštenja i njihove iz onoga što su o meni napisali - rekao je Karadžić poručivši da Zvezdan Terzić i Nebojša Čović nisu sveštenici da bi se njima ispovedao.

Nebojša Čović

Nebojša Čović | Foto: Goran Srdanov

Tomislav Karadžić, ujedno, poziva državne organe da istraže navode iz saopštenja koje su tokom nedelje objavljivali on, Crvena zvezda i OFK Beograd.

- Postoji statut, pravila, a mesto gde se o smeni predsednika razgovara jeste Skupština - najviši organ srpskog fudbala, odnosno FSS-a. Redovne sednice držimo u februaru. Ako moja opozicija misli da može da organizuje prevremenu Skupštinu, nemam ništa protiv. Pozivanje na političare me neće uplašiti. Ali to (moj naslednik) mora da bude čovek kome fudbalska Srbije veruje i koji će u dužem vremenu povesti srpski fudbal - dodao je predsednik FSS-a.

Karadžić se osvrnuo i na zahtev svojih oponenata koji traže da se preispita poslovanje njegovih firmi i Fudbalskog saveza Srbije.

- Ponoviću, mnogo puta je sve bilo pod lupom, ali zabrinuo bih se da sam na mestu pojedinaca koji viču “držite lopova”. Znate li koliko me ljudi zove zbog Nebojše Čovića? Zovu iz Zubinog Potoka, pa čak iz Los Anđelesa. Ima materijala koliko hoćete - tvrdi predsednik Fudbalskog saveza Srbije koji već duže vreme ne pristaje na razgovor za “Alo!”.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP