Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

GORAN MANCE, BRAT LEGENDARNE DEVETKE:

Ne ljutim se na Partizan zbog Dragana!

Autor: P. Milovanović | 09.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Preskočili legendu zbog milion evra! Stadion Partizana definitivno u skorijoj budućnosti neće dobiti ime po čuvenom golgeteru Draganu Manceu, koji je tragično nastradao pre 30 godina u saobraćajnoj nesreći. Iako je to bila velika želja „grobara“, koji su odavno rekli svoje, uprava je bila jasna da je u ovom trenutku važnije da zdanje u Humskoj dobije ime po sponzoru, koji će u kasu istresti oko milion evra i tako olakšati klubu da preživi u teškim trenucima.

„Voleo bih i da stadion  u Humskoj dobije ime  po njemu, ali ne zameram upravi jer danas sve ide u  komercijalu”, kaže Goran

„Voleo bih i da stadion u Humskoj dobije ime po njemu, ali ne zameram upravi jer danas sve ide u komercijalu”, kaže Goran | Foto: Marko Metlaš

Njegov rođeni brat Goran Mance je u razgovoru za „Alo!“ poručio da bi mu bilo puno srce kada bi stadion Partizana dobio ime po velikom golgeteru, koga je zla sudbina davne 1985. godine sprečila da bude jedan od najvećih u istoriji slavnog kluba.

Neće dobiti ime  po legendi: Stadion Partizana

Neće dobiti ime po legendi: Stadion Partizana | Foto: Marko Metlaš


- Znam da su navijači pre pet, šest godina doneli odluku da se stadion zove „Dragan Mance“ i bio sam presrećan zbog toga. Međutim, kako novo vreme dolazi, sve ide u komercijalu, sve je na prodaju. Bilo bi mi puno srce da stadion dobije naziv po mom bratu, kao što je to slučaj sa ulicom pored stadiona, ali nemam ništa protiv toga što kažu iz uprave da je novac prioritet. Ne ljutim se. U današnje vreme, kada ne može da se živi i teško se dolazi do novca, logično je ovo što kažu iz uprave. Dovoljno mi je što su navijači bili za to.

Dragan Mance  (1962-1985)

Dragan Mance (1962-1985) | Foto: RAS


Na pitanje da li bi voleo da se Partizan u budućnosti oduži legendarnom Manceu i jednog dana nazove stadion po njemu, Goran odgovara:
- Apsolutno! Kad god da se to dogodi, i ukoliko se bude dogodilo, biće mi puno srce. Čak i da se ne dogodi, nikome ništa ne zameram. Presrećan sam i zbog ulice koja nosi naziv po njemu - jasan je Goran, koji u Sportskom društvu Partizan radi kao dispečer.

Vazura: Voleo bih tri miliona evra, ali...


Generalni direktor Partizana Miloš Vazura objasnio je zbog čega je neminovno da crno-beli prodaju ime stadiona sponzoru.
- Klub ima fiksni trošak za stadion koji iznosi milion evra godišnje. Ako se pronađe sponzor, saglasni smo da prodamo. Ispod milion ni slučajno! Voleo bih da uzmemo tri, ali... - rekao je Vazura za “Žurnal”.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP