Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

JANKOVIĆ O BESPARICI KOJA UTIČE NA UČINAK IGRAČA

Ne mogu ja da im dam plate!

Autor: M. Zdravković | 04.03.2013 - 23:50:00h | Komentara: 0

Iako je Upravni odbor Zvezde vrlo nezadovoljan učinkom šefa stručnog štaba Aleksandra Jankovića na početku prolećne polusezone, trener crveno-belih nije smenjen i nastaviće da vodi ekipu barem do reprezentativne pauze i okršaja Hrvatske i Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Trener crveno - belih pokušao je da opravda igrače za remi protiv Rada, tvrdeći da momci imaju egzistencijalne probleme.

Aleksandar Janković

Aleksandar Janković | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Janković sinoć nije prisustvovao sastanku na kome se raspravljalo o njegovom (ne)poverenju, a odluku da ostaje na klupi obrazložio je predsednik Dragan Džajić.

- Diskutovali smo o treneru, jer je Upravni odbor izrazio veliko nezadovoljstvo, da tako kažem, neuspehom protiv Rada i igrom koju je tim prikazao. Nije ostvaren rezultat koji je očekivan. Klub je sve učinio da se obezbede adekvatne pripreme tokom zimske pauze, ali poslednje dve utakmice su pokazale da Zvezda nije na onom nivou na kojem smo očekivali da će biti. Nećemo ništa da prelamamo “preko kolena”.

Za dve nedelje je reprezentativna pauza i želimo da sve odluke koje budemo donosili u vezi trenera budu na nivou i shodno renomeu kluba kakav je Zvezda – istakao je Džajić.


Predsednik Zvezde je tako, doduše samo indirektno, nagovestio da Janković nije smenjen sada, ali da bi mogao da bude najuren u narednom periodu. Tako je trener dobio priliku da u utakmicama do reprezentativne pauze dokaže da je igra na startu proleća bila plod slabosti i malera, a uprava bi mogla da na miru da razmotri ko bi ga zamenio, ako odluči da mu uruči otkaz.


- To što smo izrazili nezadovoljstvo ne znači da ćemo za dve nedelje i smeniti trenera – dodao je Džajić i napomenuo da igrači neće biti novčano kažnjeni jer su im, kako tvrdi, dovoljna kazna zvižduci i uvrede navijača posle meča s Radom.


Sportski direktor Zoran Stojadinović potvrdio je reči predsednika da Zvezda neće odlučivati preko kolena o treneru i priznao je da je teško u ovom trenutku naći pravog naslednika Jankoviću.


- Suština je da mi nismo raspravljali o smeni trenera, već smo diskutovali o svemu što smo videli i izrazili veliko nezadovoljstvo zbog igre ekipe. Da smo hteli da smenimo Jankovića, uradili bismo to, i onda bismo morali da nađemo bolje rešenje – zaključio je Stojadinović.


Ostaje na kraju da vidimo kako će se u narednom periodu ponašati i sam trener Aleksandar Janković, kome je, očigledno, ostanak na klupi Zvezde oročen.

ČOVIĆ: Nije realno da budemo šampioni, treba da preživimo!

Potpredsednik Zvezde Nebojša Čović je zamolio javnost da ne očekuje od ovog tima šampionsku titulu, jer u klubu koji ima toliko problema i muke sa dugovima, to nije realno!

Nebojšа Ćović

Nebojšа Ćović | Foto: FoNet

- Molim vas, nemojte da nas silujete više sa prvim mestom. Nije realno da budemo prvi, ali to ne znači da se predajemo. Probaćemo sve da osvojimo titulu, ali moramo da smanjimo očekivanja, jer je najvažnije da preživimo - rekao je Čović.

Potpredsednik Zvezde je dodao i da su obezbeđene plate za igrače u iznosu od 150.000 evra, koje su obećane prošle nedelje. Novac za njih stigao je od strane Bazela, koji je uplatio obeštećenje za mladog Veljka Simića, iako je i sportski direktor Zoran Stojadinović bio spreman da odvoji sopstvena sredstva za isplatu zarada igračima.


- Ali, kada pomenemo da smo obezbedili neke pare, odmah nam se nakače na vrat i prete da će nas blokirati, tako da ih molim da to ne rade, jer ako nas hoće da gurnu u rupu, automatski će gurnuti i sebe sa nama. Dogovorena je i organizaciona struktura što se tiče smanjenja broja zaposlenih i sa tim ćemo krenuti od 1. aprila - otkrio je Čović.
 

Toletov predlog za stadion može, ali…

Upravni odbor Crvene zvezde prihvata poziv predsednika FSS-a Tomislava Karadžića da se crveno-beli uključe u projekat izgradnje nacionalnog stadiona, ali uz tri važna uslova:
1. Nema rušenja “Marakane”
2. Nema izmeštanja “Marakane”
3. Da upravo “Marakana” bude nacionalni stadion Srbije

Darko  Lazović

Darko Lazović | Foto: Marko Metlaš

“Ni Lazović ne može da igra bez para!”

Zvezdin “kapitalac” Darko Lazović nije na nivou partija na koje je navikao javnost, a trener Janković pokušao je i njega da opravda.
- Kada je neko zvezda i odličan igrač, očekivanja javnosti su onda velika. A ta javnost ne zna kako je njemu ujutru kada se probudi i shvati da ne živi kao zvezda - rekao je Janković, aludirajući ponovo na finansijsku situaciju.

Umesto uobičajenog treninga oporavka, nakon remija sa Radom, juče je održan veliki sastanak na centru pomoćnog igrališta, gde je Janković pola sata “držao banku” igračima, koji su ga slušali, neki pognute glave, a neki gledajući ga pravo u oči. Bilo je i povišenih tonova, za koje trener tvrdi da su ponekad blagotvorniji nego radna terapija.

- Nekada je i takav način treninga delotvorniji od trčanja. Red je posle remija na Vračaru da se kaže nešto konkretno, ali svi detalji ostaju među nama. Bilo je oštrijih tonova, kritika, ali i iskrene priče, jer se zna pod kakvim su pritiskom igrači. Momcima nije lako da se nose sa svim tim stvarima. U celokupnim uslovima, ekipi je teško da se fokusira, da uđe u pobednički ritam, a nedostatak samopouzdanja je očigledan - kaže Janković.

Na pitanje da li je bio zabrinut za svoju poziciju, pred sinoćnji sastanak Upravnog odbora, Janković je odgovorio odrično i istakao da ga taj sastanak uopšte ne zanima. Ipak, probao je da opravda igrače za remi protiv Rada, tvrdeći da momci imaju egzistencijalne probleme.

- Neću da budem ničiji advokat, to sam već radio, ali znam da ova ekpa ima potencijal da bude mnogo bolja. Problemi koji muče igrače ne zavise od mene i ja ne mogu da im obezbedim platu, jer to nije moj posao. Javnost nema predstavu sa kakvim se mukama oni susreću. Ne možete ni da zamislite šta je u glavama igrača kada se ujutru probude - zaključio je Janković.

ČOVIĆEV ODGOVOR JANKOVIĆU


Kome se ne sviđa, neka ide!


- Šta da im radim!? Nisu imali sreće… Nisu došli u sretnija vremena kada se muzlo na sve strane. Žao mi je, ali svi moramo to da istrpimo. Ko je nestrpljiv, neka nađe bolji klub, naravno uz određeno obeštećenje. Mada, ako budu igrali kao što igraju sada, moraćemo da doplatimo da odu iz kluba – bez dlake na jeziku je potpredsednik Nebojša Čović.

Milijaš: Nisam čuo navijače!
Kapiten Zvezde Nenad Milijaš odmah je posle zadnjeg zvižduka Milenka Vukadinovića otrčao u svlačionicu i nije otišao da pozdravi “delije”, što se nije svidelo velikom broju navijača.

Čekaju  platu: Milijaš i saigrači

Čekaju platu: Milijaš i saigrači | Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Jako mi je teško pao poraz, bio sam nervozan i odmah sam ušao u tunel koji vodi do svlačionica sa rezervnim igračima. Nisam ni čuo navijače da dođemo kod njih, niti sam znao. Posle su mi ostali rekli šta je bilo i šta su vikali. Nisam ih stvarno čuo, inače bih se odazvao - rekao je Milijaš.

Finansije su stari problem, klub je u izuzetno teškoj situaciji, bori se za egzistenciju, a to se odražava i na primanja igrača...


- Najavljeno je da će nam ove nedelje biti uplaćena neka svota novca, ali i dalje čekamo - kazao je Zvezdin kapiten.

„Treneri se menjaju...”
Janković kaže i da zna da se nalazi na udaru uprave, medija, navijača, a da mu je pozicija bila ugrožena, dalo se naslutiti posle još jedne izjave.
- U ovom momentu pritisak je na treneru i prvi na udaru je uvek on. Ali, dođe novi trener, a igrači ostaju, pa će pritisak ostati na njima. Pre ili kasnije moraće da se suoče sa odgovornošću i da shvate koji je način za izlazak iz problema. A to je u homogenosti ekipe, u timu, a ne u invidviduama. Trener ne igra umesto njih. Trener može da ode, da bude promenjen, da ostane, ali oni igraju - poručio je Janković.

I „delije“ sastančile sa igračima!

Osim trenera Jankovića, i navijači Zvezde su juče održali sastanak sa igračima, na kome su želeli da saznaju razloge loše partije protiv Rada.

Gube  strpljenje: „Delije“

Gube strpljenje: „Delije“ | Foto: Konstantin Kamenov

Na pitanje “delija” otkud toliko loše izdanje fudbalera na Vračaru, usledilo je objašnjenje igrača da ne primaju dinara mesecima i da su često u grču, jer se, čim izostane gol ili dobar rezultat, brzo nađu na udaru publike, koja ih vređa tvrdnjama da nisu za Zvezdu. Razgovor igrača i navijača je bio konstruktivan, bez tenzije. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP