Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

OGLASIO SE I SAVEZ JEVREJSKIH OPŠTINA

Ne mogu se praviti paralele između holokausta i fudbala u Srbiji!

Autor: Ekipa Alo! | 08.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Povodom saopštenja FK Partizan, u kom se između ostalog navodi i „da je u nacističkoj Nemačkoj postojao jevrejski klub, on imao poštenije suđenje i bolji tretman od FK Partizan u zemlji Srbiji“, oglasio se i Savez jevrejskih opština i istakao kako je neprimerno praviti takve paralele.

Nacistički logor

Nacistički logor

„Bez želje da komentarišemo i zauzimamo stav prema saopštenju u celini i sa ubeđenjem da njegovim autorima nije bila namera vređanje uspomene na Jevreje, žrtve nacizma i relativizacija Holokausta, želimo da podsetimo da je u Nemačkoj bilo oko 40.000 Jevreja sportista i sportskih radnika, koji su, po dolasku nacista na vlast, prvo izbačeni iz sporta, a potom zatvarani u logore i ubijani.

Od oko 214.000 Jevreja Nemačke s početka rata, stradalo je 90 posto. Gotovo istovetnu sudbinu doživeli su Jevreji i jevrejski sportisti i u zemljama koje je Nemačka okupirala, kao i u onim koje su sa njom bile u kolaboraciji“, navodi se u saopštenju.

Fudbaleri Partizana

Fudbaleri Partizana

Partizan: Nismo hteli nikoga da uvredimo!

- Želimo da naglasimo da namera FK Partizan, kao ni bilo kog njegovog člana, nije bila da na bilo koji način uvredi pripadnike jevrejskog naroda, niti da produbljuje istorijske rane, kao i da je naglašavanje neprimerene rečenice u medijima dobilo sasvim pogrešan kontekst i neželjenu konotaciju. Podsećamo da FK Partizan gaji veoma bliske i prijateljske odnose sa brojnim pripadnicima jevrejskog naroda, što se moglo videti i po angažovanju gospodina Avrama Granta, bivšeg trenera FK Partizan“, navodi se između ostalog u jučerašnjem saopštenju crno-belih.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP