Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

BEZ SREĆE NA ŽREBU!

Ne otpisujte Partizan!

Autor: D. Ostojić | 30.08.2014 - 07:22:00h | Komentara: 0

Juri Đorkaef, legendarni francuski reprezentativac, nije bio srećne ruke za Partizan na jučerašnjem žrebanju grupa Lige Evrope u Monaku. Partizan je poslao u C grupu, gde su se već nalazili slavni Totenhem i Bešiktaš, a naknadno im je iz četvrtog šešira dodao grčki Asteras Tripolis. Dogovorom predstavnika ekipa odmah posle žreba utvrđeno je da će u paklu JNA prvi da se nađe upravo najzvučniji - Totenhem! Nema sumnje da će “grobari” dati sve od sebe da očerupaju “pevce” na premijeri.

| Foto: A. Dimitrijević

Ako je suditi po finansijskom stanju, nebo i zemlja je razlika između Engleza, Turaka, pa i Grka u odnosu na Partizan, ali navijači i srpski inat bi mogli da budu aduti čete Marka Nikolića u borbi za prva dva mesta koja vode u narednu rundu.


- U grupnoj fazi Lige Evrope nema lakih protivnika. Dobili smo dva tima sa top nivoa evropskog fudbala, Totenhem i Bešiktaš, i jedan iz grčke, koji je kroz ove kvalifikacije izbacivši Majnc i Makabi Tel Aviv pokazao jedan dobar kvalitet i poziva na oprez. Naši navijači će imati priliku da tri puta napune stadion, što su sigurno ovi momci zaslužili. Mislim da ne treba samo da se zadovoljavamo učešćem u toj grupi, nego da se nadigravamo sa svim rivalima - rekao je posle žreba trener Partizana Nikolić.

Navijači

Navijači | Foto: A. Dimitrijević

Za grupnu fazu Lige Evrope konkurisaće i trenutno povređeni Vladimir Volkov, jedan od najiskusnijih u crno-belom dresu.


- Borićemo se da uzmemo bodove gde god budemo u mogućnosti. Nema veze s kim igramo, iako smo svesni kvaliteta naših rivala. Imaćemo tri lepa gostovanja, a nadam se da će pravi spektakli da budu u Beogradu, kada budemo domaćini Turcima, Englezima i Grcima - jasan je bek.

Takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope počinje 18. septembra, a završava se 11. decembra. Dva najbolja tima iz svih 12 grupa izboriće plasman u narednu rundu takmičenja.

RASPORED U C GRUPI

1. kolo (18. 9. u 19.00) Partizan - Totenhem
2. kolo (2. 10. u 21.05) Asteras - Partizan
3. kolo (23. 10. u 21.05) Partizan - Bešiktaš
4. kolo (6. 11. u 19.00) Bešiktaš - Partizan
5. kolo (27. 11. u 21.05) Totenhem - Partizan
6. kolo (11. 12. u 19.00) Partizan - Asteras

Otišli Gulan i Pauljević

U istom danu kada je Partizan dobio rivale u grupnoj fazi Lige Evrope, kako je i nagovešteno, iskusni fudbaler Nikola Gulan potpisao je ugovor sa Majorkom i napustiće Humsku. Ekipa Marka Nikolića juče je ostala i bez Branka Pauljevića. Defanzivac Partizana je iznova pozajmljen Radničkom iz Niša, gde će ostati do zime 2015. godine.
 

OSTALE GRUPE LIGE EVROPE

GRUPA A: Viljareal (Španija), Menhengladbah (Nemačka), Cirih (Švajcarska), Apolon (Kipar)
GRUPA B: Kopenhagen (Danska), Briž (Belgija), Torino (Italija), Helsinki (Finska)
GRUPA D: Salcburg (Austrija), Seltik (Škotska), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Astra (Rumunija)
GRUPA E: PSV (Holandija), Panatinaikos (Grčka), Eštoril (Portugal), Dinamo Moskva (Rusija)
GRUPA F: Inter (Italija), Dnjepar (Ukrajina), Sent Etjen (Francuska), Karabah (Azerbejdžan)
GRUPA G: Sevilja (Španija), Standard (Belgija), Fejenord (Holandija), Rijeka (Hrvatska)
GRUPA H: Lil (Francuska), Volfsburg (Nemačka), Everton (Engleska), Krasnodar (Rusija)
GRUPA I: Napoli (Italija), Sparta (Češka), Jang Bojs (Švajcarska), Slovan (Slovačka)
GRUPA J: Dinamo Kijev (Ukrajina), Steaua (Rumunija), Rio Ave (Portugal), Alborg (Danska)
GRUPA K: Fjorentina (Italija), PAOK (Grčka), Gengan (Francuska), Dinamo Minsk (Belorusija)
GRUPA L: Metalist (Ukrajina), Trabzon (Turska), Legija (Poljska), Lokeren (Belgija)

TOTENHEM
„Pevci“ su ovog leta doživeli renesansu predvođeni mladim trenerom Maurisijom Poketinom. Argentinac koji je pristigao iz Sautemptona uneo je brojne novine u igru, a od zaboravljenih „zvezda“ Lamele, Eriksena, Šadlija i Adebajora, napravio je mašinu koja dere rivale na startu sezone. Pobedio je u sve četiri zvanične utakmice i nagovestio godinu iz snova za tim sa „Vajt Hart Lejna“. Totenhem će, nema sumnje, biti magnet za gledaoce u Srbiji kada dođe u Humsku ove jeseni.


ZVEZDA TIMA: Kristijan Eriksen (20 miliona evra)
Sjajni 22-godišnji Danac je pregrmeo čudnu prvu sezonu u kojoj se dugo borio sa prevelikim očekivanjima navijača „pevaca“. Ipak, konačno je počeo da pokazuje zašto je plaćen Ajaksu 15 miliona evra i zaista ima sjajnu desnu nogu.

BEŠIKTAŠ
Slaven Bilić, odnosno „Sulejman Bilić“, kako ga iz milosti oslovljavaju turski novinari, ima na raspolaganju sasvim solidan tim u kome prednjače Demba Ba i Atiba Hačinson. Videli smo to na meču protiv Arsenala u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde su za jedan gol ispali. U Istanbulu, pred 76.000 vatrenih navijača, teško je bilo kom klubu na planeti da izvuče dobar rezultat, pa će i Partizanu biti đavolski. Turci su bučni, vole svoj klub, a pri tom Bešiktaš ima i kvalitet i zna da iskoristi tu podršku.


ZVEZDA TIMA: Demba Ba (10 miliona evra)
Doskorašnji napadač Čelsija sada je glavna faca na Bosforu. Protiv Arsenala je pokazao da je u strašnoj formi. Iako nije postigao gol, videlo se da lako i ulazi u prilike i svakako će biti glavni adut Bešiktaša u Evropi ove jesni.

ASTERAS TRIPOLIS
Najveća misterija! Asteras je iz Tripolisa, prestonice Arkadije na Peloponezu. Mali grad je u pitanju, sa oko 50.000 stanovnika i stadionom kapaciteta 7.600 gledalaca. Asteras ja ponos grada i regije. Klub je u usponu od 2001. godine, radi se o stabilnom timu, bez finansijskih problema. Iako nisu zvučnog imena, sigurno je da Partizanu neće biti lako, jer dovoljno je da znate da su u prethodnim rundama izbacili nemački Majnc i izraleski Makabi.


ZVEZDA TIMA: Fernando Usero (milion evra)
Vezista je kapiten i lider tima sa Peloponeza. Radi se o 30-godišnjem Špancu koji je karijeru počeo u Malagi, igrao za Atletiko B, Malagu, Elče i Kordobu, iz koje je i došao u Grčku i Tripoli još 2011. godine. Tada je i počeo uspon kluba, a Usero je postao idol lokalnih navijača.
 

Dragan Đurić za “Alo!”:

Dozvolio sam igračima da piju alkohol!

Ponovo osmesi na licima članova uprave, stručnog štaba i igrača FK Partizan. Dvostruka pobeda i prolaz u grupnu fazu Lige Evrope preko azerbejdžanskog Nefčija kao da su rešili sve probleme u klubu. Ali, nažalost, nisu!

Dragan Đurić

Dragan Đurić | Foto: G. Srdanov

Svesni su toga svi u Humskoj 1, ali su sebi dali malo oduška posle pritisaka koji ih muče i spolja i iznutra, danima, mesecima... Vedar izraz lica posle dugo vremena mogli smo da vidimo i kod predsednika Dragana Đurića, koga su igrači malo “prozivali” za pare kroz pesmu u avionu na letu iz Bakua do Beograda.


- Ma, ne... Nisu oni mene prozivali. Malo se popilo, pa su se momci opustili...
Igrači smeju da piju?
- I igrači su ljudi, posle velikog uspeha red je da proslave, da malo zaliju.


Nije vam smetalo što vam traže pare?
- Ne, ni najmanje! U avionu je to više bilo duhovito, ali bez obzira na šalu, kao što sam i obećao - svima će dugovanja uskoro biti regulisana.


Momci su ulaskom u grupnu fazu zaradili 1,3 miliona evra. Koliko će to pomoći klubu u teškim vremenima?
- Svaki dinar nam je bitan, ali mi pre svega gledamo sportski uspeh. To je podvig u Bakuu sigurno bio. Ponovo smo deo grupne faze jednog evropskog takmičenja.


Za kraj, da se osvrnemo i na incidente u Bakuu. Jeste li pričali sa kolegama iz Nefčija na tu temu?
- Ma, jesam, ali sam to već zaboravio. Treba i njih razumeti, njihovu nervozu... Mnogo su uložili u tim, u celu sezonu, a mi smo im praktično sve uzeli - izjavio je prvi čovek crno-belih.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP