Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NAVIJAČKA TENZIJA VEĆA NEGO FUDBALSKA PRED 146. VEČITI DERBI (19)

Neće valjda i večeras da gori?!

Autor: Ekipa Alo! | 26.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Prednost Crvene zvezde na tabeli od šest bodova u šampionskoj trci u odnosu na Partizan uslovila je da svi mi večeras više od fudbalskog okršaja crno i crveno-belih (19, TV Arena) posmatramo dešavanja na tribinama u strahu od novih izgreda huligana, i tako već godinama unazad.

Marakana: 2. novembar 2013.

Marakana: 2. novembar 2013. | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Gotovo da nema večitog derbija, a da neki od stadiona večitih rivala ne gori u plamenu, pa slike sa tribina često otputuju u svet, predstavljajući nas kao divljake i ljude koji se više i ne raduju golovima i lepim potezima, nego logorskoj vatri.


Rasprodati „sever“ i „jug“!

Iz uprave Fudbalskog kluba Partizan juče su poručili da su karte za sever i jug rasprodate, a da je ostalo nešto malo ulaznica za istok i zapad. Kapije stadiona biće otvorene dva sata ranije, od 17 časova.
 

Poslednja dva derbija obeležili su požari na tribinama, gde su gostijući navijači bili u centru pažnje. Tako su prošle godine u maju, u Humskoj, iz Partizana odlučili da ne sklanjaju stolice pred najezdom „delija“, pa su ceh platile iste. Zatim, u narednom, 145. derbiju, na „Marakani“ u jednom trenutku gorelo je bukvalno pola južne tribine! Mnogo posla je bilo tada za vatrogasce, a kako uprava crno-belih ni ovaj put nije sklonila svoje nove stolice sa severa, opasnost od novog plamena sasvim je realna i izvesna.

Vodiće novi  duel: Pečnik i Volkov

Vodiće novi duel: Pečnik i Volkov | Foto: Marko Metlaš

 
Opet, nisu stolice neophodan uslov za vatreni pir ovdašnjih huligana u crveno i crno-belom. Ni na „Marakani“ ih jesenas nije bilo, ali su „grobari“ na jugu popalili koreografiju i poprilično namučili vatrogasce da obezbede iole normalne uslove za održavanje sportske priredbe.

Nadamo se da će biti treća sreća i da stadion neće goreti večeras, već da će pobediti fudbal i da će igrači biti u glavnim ulogama.

SAŠA ILIĆ: Kriv sam što ne igram!


Partizan u večerašnji večiti derbi ulazi bez suspendovanog kapitena Saše Ilića, što je ogroman hendikep za crno-bele.
- Žao mi je što ću propustiti najbitniji meč u sezoni zbog žutih kartona. Zbog toga najviše krivim sebe, ali verujem da u ekipi ima momaka koji će znati da me zamene. Savetovao bih saigrače da budu strpljivi, da se ne obaziru na ambijent i da hladne glave na terenu pokušaju da iskoriste šanse koje im se ukažu - poručio je Ilić.

Milorad Mažić

Milorad Mažić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Mažić prva zvezda!


Očekivano, Milorad Mažić, najbolji srpski sudija, deliće večeras pravdu na 146. večitom debiju. Ironično, upravo će arbitar iz Vrbasa, kome predstoji odlazak i na Mondijal u Brazilu, ovoga leta biti najveća zvezda večeras na terenu.


Đurić dolazi na stadion


Dragan Đurić, predsednik Partizan, jesenas je 145. derbi i poraz svog kluba (0:1) posmatrao iz svoje kancelarije na stadionu u Humskoj, jer nije želeo na „Marakanu“, možda i pod utiskom napada koji je na njega izveo menadžer Rajo Božović. Očekuje se da večeras Đurić bude u loži stadiona u Humskoj.

Marko Nikolić

Marko Nikolić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Nikolić: Prekinućemo Zvezdin niz!


U Partizanu znaju da je, ako ne savladaju ljutog rivala i lidera na tabeli, šampionska trka gotova, ma koliko bodova i kola da je ostalo do kraja, jer teorija ne igra mnogo kada je u pitanju srpski fudbal.
- Dolazi nam u goste tim koji je u ovom trenutku statistički najbolji u Evropi. Zvezda ima neverovatan niz od 15 uzastopnih pobeda, koji je za svako poštovanje. Međutim, zajedno sa svojim igračama duboko verujem da, ako neko u Srbiji može da prekine taj njihov niz, onda je to Partizan, u svojoj kući, pred punim tribinama - poručuje trener crno-belih Marko Nikolić.
 

Stojanović

Stojanović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Stojanović: Menjao bih rekord za titulu!


U Zvezdi nema euforije na „plus šest“, a u centru pažnje je i sjajna serija od 15 uzastopnih pobeda i mogućnost da se trijumfom večeras i u sledećem kolu skine i rekord Slavoljuba Muslina od 17 uzastopnih slavlja u prvenstvu.
- Menjao bih ovaj rekord za titulu. Ne interesuje nas bodovna razlika, Zvezda uvek ima imperativ pobede. Očekujem agresivan Partizan, ali mi nećemo mnogo menjati sistem igre. Imam određene dileme kada je sastav u pitanju, ali rešićemo to do utakmice - poručuje trener crveno-belih Slaviša Stojanović, koji neće moći da računa na napadača Daudu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP