Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

GORAN MILETIĆ IZ ORGANIZACIJE „PARADE PONOSA“:

Nećemo otkazati „Prajd“ zbog fudbala

Autor: P. V. | 24.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 6

Sve je izvesnije da „Parada ponosa“ odlaže fudbal ovog vikenda. Bezbednosna procena policije biće poznata danas, najkasnije sutra, i ukoliko „Prajd“ bude održan u nedelju, 28. septembra, ljubitelji fudbala u Srbiji će se strpeti malo, do utorka, ili će biti naknadno odigrano zaostalo kolo.

Goran Miletić

Goran Miletić | Foto: FoNet Dragan Antonić

Goran Miletić, jedan od organizatora „Parade ponosa“, veruje proceni policije da nije moguće istog dana održati šetnju dok se na drugoj strani grada igra fudbal.


- U normalnim državama moguće je imati dva skupa istog dana, jer to nema veze jedno s drugim. Ali, u Srbiji, nažalost, to nije dobro, jer bi imalo uticaj na „Prajd“. U svim zemljama Evrope niko ne postavlja to pitanje, pa i pripadnici LGBT zajednice idu na utakmice, vole i gledaju fudbal najnormalnije - kaže Miletić za „Alo!“.

„Parada ponosa“

„Parada ponosa“ | Foto: Dušan Milenković

 
Kada bi se postavilo kontra pitanje - da li bi pripadnici LGBT zajednice pristali da se odloži „Prajd“ zbog fudbalskog kola, Miletić ima jasan stav:
- Ne, nikada! Trebalo je da se „Prajd“ održi 31. maja, ali smo zbog poplava u Srbiji odložili manifestaciju. Mi smo grupa građana koja je zakazala paradu odavno, i ne možemo sad da zbog fudbala otkazujemo događaj. Živim za dan kada će moći u Beogradu istovremeno da se održava više skupova. Poruka ljudima iz Fudbalskog saveza je: mi smo neutralni, ako hoćete igrajte, ako nećete, odložite kolo, a, ustvari, biće kako policija kaže.
I sam Miletić priznaje da gleda fudbal, ali da zbog brojnih obaveza ne stiže da ode na srpske stadione.

- Gledam fudbalske, košarkaške i vaterpolo utakmice, kao i svi, ali ne idem na stadione. Otkako sam poznat u javnosti kao pripadnik LGBT zajednice, nisam išao na sportske događaje. Nije razlog strah, već obaveze. Jer ako će nešto da mi se desi, desiće mi se na ulici, u prodavnici, kao što može i svakom čoveku da se dogodi - zaključio je Miletić.

MUP bi danas ili sutra trebalo da  saopšti hoće li za vikend biti fudbala

MUP bi danas ili sutra trebalo da saopšti hoće li za vikend biti fudbala | Foto: Aleksandar Dimitrijević

„Navijačima nije problem da malo sačekaju“


Mnogi postavljaju pitanje - ako se već „Prajd“ održava u nedelju, zašto se u subotu ne odigra kompletno kolo?
- Iz policije kažu da nije isti dan, ali će onda navijači iz drugih gradova da dođu, da prespavaju negde u Beogradu i opet će da se pojave dan kasnije i prave nerede. Policiji to ništa ne znači, jer mora čitavo kolo za vikend da se odloži. Ali moram da priznam da su u pravu, ne mogu da izmišljam i da kažem da cveće cveta u Srbiji - rekao je Miletić.

Poslednji komentari
  • СЕНОВИЋ Vreme: 24.09.2014 12:13h

    Господе, како ли је њиховим мајкама.

  • VladimirR. Vreme: 24.09.2014 19:34h

    Ne vidim razlog za pomeranje utakmica. Navijači bi otišli na sportsku priredbu a idioti bi pravili nerede van stadiona. Policija bi tako lakše odvojila žito od kukolja i mogla slobodnije da se razmaše priborom.

  • nedjo Vreme: 25.09.2014 01:36h

    bravo za prajd

  • gago Vreme: 25.09.2014 09:54h

    Boze gde je ovde pamet?Sve treba da stane da bi tamo neki izveli neku svoju tvrdoglavu zamisao.Uostalom dobro im je porucila crkva:Neka rade sta hoce ali o svom trosku.

  • Petronije Vreme: 25.09.2014 09:57h

    Odlozite celo kolo zbog gejeva, mozda i da gradjani uzmu celu nedelju odmora i da se zatvori ceo grad jer je nedelja ponosa? Da li ste vi normalni. Gejevi propagiraju toleranciju, gde je sada ta tolerancije, sto ne pomere marsiranje? Neka pomere utakmice a onda ce navijaci da dodju na paradu da ih upitaju zasto je zbog njih pomereno celo fudbalsko kolo. Bice veselo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP