Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

CICAN STANKOVIĆ, NAJBOLJI GOLMAN AUSTRIJSKE LIGE, ZA ALO!:

Neću više da čekam Srbiju!

Autor: M. Zdravković | 23.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Cican Stanković (23), čuvar mreže austrijskog prvoligaša Grediga, proglašen je za najboljeg golmana u tamošnjem fudbalskom šampionatu.

Dres reprezentacije Srbije ostaće mu samo pusti san

Dres reprezentacije Srbije ostaće mu samo pusti san

U anketi koju je sproveo Fudbalski savez Austrije, momak iz Bijeljine neobičnog imena dobio je najviše glasova predsednika, direktora i trenera u prvom i drugom rangu, čime je zavredio pažnju lokalnih medija. Austrijanci ga pritiskaju da odluči za koga će da brani u seniorskoj konkurenciji, a kako je poziv u A tim Srbije izostao (iako je bilo kontakata sa čelnicima FSS-a tokom 2013. godine), Stanković je vrlo blizu odluke da stane na gol tamošnjeg nacionalnog tima.


- Pitali su me da li bih želeo da branim za A tim Austrije. Evidentno je da me vide kao budućnost na golu nacionalnog tima, posebno nakon velikog priznanja koje sam nedavno dobio od Bundeslige. Bio sam mladi reprezentativac Austrije i vidi se da ljudi ovde više cene moje partije nego čelnici srpskog saveza - ističe Stanković u razgovoru za „Alo!“.

Standardan na golu  malenog Grediga: Cican Stanković

Standardan na golu malenog Grediga: Cican Stanković


Mladi golman, koji će ovog leta postati novi čuvar mreže Red Bul Salcburga, kaže da nije skoro imao kontakt sa našim selektorom Radovanom Ćurčićem, koji je pokušavao da ga angažuje da brani za mladu reprezentaciju. Poručuje i da je dosta dugo čekao na poziv FSS-a, koji nikada nije stigao.

- Ne verujem da ću dobiti poziv da branim za Srbiju. Mislim da sam bio suviše strpljiv. Predugo sam čekao da učine taj konačan potez i žao mi je što mi se nijednom nisu javili nakon prvog kontakta, koji smo uspostavili sredinom 2013. godine. Istina, nisam još pričao ni sa selektorom Austrije Kolerom, ali znam da sam na širem spisku i da prate moje mečeve. Očekujem da, kada na leto pređem u Salcburg, budem tamo standardan na golu i da se tako izborim za mesto u reprezentaciji Austrije - zaključuje Cican Stanković.

Radujem se prelasku u Salcburg!


Cican Stanković, čija vrednost prema sajtu “transfermarkt” iznosi oko 1,25 miliona evra, ne krije da je uzbuđen što će uskoro postati član Red Bul Salcburga.
- To je najjači klub u Austriji. Imaju najbolje uslove za rad možda u celoj Evropi i godinama igraju značajnu ulogu u vodećim evropskim takmičenjima. Samo za treninge imaju dva velika centra, jedan za prvi tim, a drugi za mlađe kategorije. Naravno da sam uzbuđen što ću postati njihov član - poručuje Stanković.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP