Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

FUDBALERI PARTIZANA TEK TREBA DA UPOZNAJU NEOBIČNOG STRUČNJAKA

Nedajbože da vas Poketino trenira!

Autor: M. Zdravković | 31.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Kada 18. septembra u Humskoj bude gostovao čuveni Totenhem u okviru prvog kola grupne faze UEFA Lige Evrope, “grobari”, ali i ljubitelji fudbala u Srbiji, imaće prilike da uživo vide ubedljivo najomraženiju ličnost u svlačionici “pevaca”, velikog čudaka među trenerima menadžera Maurisija Poketina (42).

Žestok dril:  Maurisio  Poketino

Žestok dril: Maurisio Poketino | Foto: Profimedia

I nije Argentinac omražen zato što je, poput Džona Terija, spavao sa ženom nekog od igrača, ili zato što, kao njegov zemljak Marselon Bjelsa (populartni “Ludak”), skače oko aut-linije, već samo zato što do iznemoglosti izrabljuje svoje fudbalere. Naime, metode rada Maurisija Poketina, posebno u predsezoni, teško padaju mnogim fudbalerima, koji mrze period od utorka do petka i jedino uživaju subotom, kada dođu utakmice.


POKETINOV NAČIN
TRENINGA


- Po tri treninga dnevno
- Teške fizičke vežbe
- Hodanje po vrelom uglju
- Dži-Pi-Es sistem
praćenja igrača
- Motivacioni govori
 

- Obično dođe u trening kamp u sedam ujutru, a izađe ne pre 19 sati. Ponedeljkom je uglavnom slobodan dan, ali se zato utorkom i sredom trenira čak tri puta dnevno, punim intenzitetom, sa akcentom na kondiciju. Četvrtkom i petkom se radi na taktici, ali igrači po ceo dan ostanu u kampu. Jedino kada dođu međunarodne utakmice, šef izbaci po koju vežbu, da nam olakša - ispričao je jedan od fudbalera Sautemptona, kluba u kojem je Argentinac napravio sjajan rezultat prošle sezone.

Prvi prešao preko  uglja: Poketino

Prvi prešao preko uglja: Poketino


Jedan od načina treninga Poketina u Sautemptonu, a ne sumnjamo i u Espanjolu nešto ranije, bio je da natera igrače da bosi hodaju po vrelom uglju. To ih je, kako je tvrdio, nateralo da dodatno očvrsnu, a on im je sam, kao što se vidi na fotografiji, dao primer, pošto je bez problema prvi prošetao i pokazao da je frajer. Zato i ne čudi što je Sautempton zabeležio dobre rezultate sa Poketinom, lansirao mnogo talentovanih fudbalera, a to je i Argentincu donelo bogatiju ponudu Totenhema.

- Ponekad pomislim da su mi potrebna dva srca da bih izdržao njegove treninge - govorio je vezista Sautemptona Džejms Vord Prouz, posle uigravanja u kome su defanzivci ekipe koju Maurisio vodi igrali čak 40 metara od svog gola!

Slične metode treninga Poketino primenjuje i od kako je u maju stigao na “Vajt Hart Lejn” i sigurno je da one daju metode, jer su “pevci” slavili u sve četiri zvanične utakmice ove sezone. Jedino što može da mu pokvari plan vremenom je ideja da forsira svoje ljubimce u timu.
- Voli da ima svoje pulene u timu i to je bilo u redu u Sautemptonu, jer je to bio tim koji raste. Ipak, ovo je London, Totenehem je tim pun zvezda, a one su najopasnije - smatra izvor blizak upravi Sparsa.

OSVALDO: Poželite da ga ubijete!


U Espanjolu je Argentinac takođe imao čudne metode. Recimo, svakom igraču je kačio Dži-Pi-Es predajnike, a putem ajpeda pratio je kretanje na terenu i skretao pažnju igračima. Koliko je Poketino izrabljivao fudbalere, svedoči i napadač Pablo Osvaldo, koji je za njega igrao i u Espanjolu i Sautemptonu.
- Tera vas da trenirate kao pas. Ponekad zaista poželite da ga ubijete. Ipak, kada pogledate u globalu, njegove metode rada daju rezultate - ističe Osvaldo.
 

Posle odlaska iz  Humske, trenirao još  dva kluba: Stanojević

Posle odlaska iz Humske, trenirao još dva kluba: Stanojević | Foto: Marko Metlaš


Stanojević trener Partizana, Ivanov prva zvezda!?

Englezi nemaju pojma o Partizanu, ili bolje rečeno baš ih briga za crno-bele! U okviru prvog kola Lige Evope, Totenhem stiže u Humsku, a mediji na Ostrvu se nisu ni potrudili da dođu do pravih informacija o vicešampionu Srbije. Prema pisanju britanskog „Dejli mejla” najbolji igrač crno-belih je Ivan Ivanov (od prošle zime u Bazelu), a trener je još uvek Aleksandar Stanojević (trener Makabija)! Izgleda da je engleskim novinarima bilo toliko mrsko da se bave Partizanom da ih je čak mrzelo da konsultuju “Gugl”.
- Zvezda tima je bugarski reprezentativac Ivan Ivanov, osvojio je klupsku nagradu igrača godine, posle dobrih partija u odbrani - piše u tekstu “Dejli Mejla” posvećenom Totenhemovim rivalim u grupi Lige Evope.
Englezi nisu baš sve promašili, tačno je navedeno da je Partizan prvu utakmicu Kupa evropskih šampiona igrao 1955. godine, kao i da je Partizan jedini srpski klub koji je učestvovao u Ligi šampiona.
Ni navijači londonskih “mamuza” se ne bave previše beogradskim crno-belima. A i kako bi, kad su im zvanične stranice na društvenim mrežava zatrpene komentarima navijača Bešiktaša. Turci su bukvalno okupirali sve vesti u vezi sa Ligom Evrope. Javi se i poneki “grobar”, ali sve je to kap u moru u odnosu na fanatične pristalice turskih crno-belih. Navijači Totenhema će bukvalno sanjati Demba Bu. Gotovo da nema fana Bešiktaša koji skupo plaćenog napadača nije pomenuo u svom komentaru. Takođe, pristalice ekipe iz Londona nemaju dilemu da će se izabranici Maurisija Poketina bukvalno prošetati do naredne faze ovog takmičenja.
Sve u svemu, ako je to uopšte i potrebno za dule evropskog takmičenja sa timom iz Premijer lige, igrači Partizana će imati još jedan veliki motiv. Možda posle gostovanja u Humskoj, Engelzi promene mišljenje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP